Музика в Е30

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Музика в Е30

Мнение от Indiana » 02 Окт 2007, 22:50

Момчета кажете каква музика да правя в Е30-ката, най-вече баса.
Става дума за седан Е30.
В момента свири едно LG, с което купих колата, не че ми е правило проблем, но ме дразни как свети в 4 различни цвята едновременно пък и е LG :mhihi:
За предна линия съм сложил HERTZ ESK 130 (двукомпонентни), а отзад HERTZ DCX 690 (елипси)
Тук имам два усилвателя още в кашоните http://www.alpine-europe.com/index.php?id=mrp-m450 и http://www.alpine-europe.com/index.php?id=mrp-f250
Плеъра ще бъде ALPINE 9883 ili 9881. Ясно ми е, че 9883 има повече функции и филтри, но усилвателите си имат тези филтри, а определено искам самия плеър да свети изцяло AMBER като таблото на БМВ.

Въпросът е какъв бас да слагам и как да го монтирам??? Мисля си за някоя 10-ка или 12-ка и да бия шут на ламарината там, където е предвидено за ски-сак???
Не търся сила! Искам качествен и чист звук, доколкото е възможно с тази техника!
Я казвайте вие как се изработили вашите Е30-ки БЕЗ РЯЗАНЕ НА ЛАМАРИНИ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 03 Окт 2007, 0:14

Ако липсва оригиналното стерео - за Е30-ката ако е троен стоп требва да ти е с касетка музиката, ако е двоен по-добре с плоча. Какви са тия дискове?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 03 Окт 2007, 9:50

The_Ancient написа:Ако липсва оригиналното стерео - за Е30-ката ако е троен стоп требва да ти е с касетка музиката, ако е двоен по-добре с плоча. Какви са тия дискове?

Ти ако искаш си вози оркестър на задната седалка.

МОЛЯ БЕЗ ПОДОБНИ "МНЕНИЯ" :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 03 Окт 2007, 13:32

не му се сърди, той слуша самоизяждащите прагове и вежди :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Окт 2007, 14:26

Indiana написа:
The_Ancient написа:Ако липсва оригиналното стерео - за Е30-ката ако е троен стоп требва да ти е с касетка музиката, ако е двоен по-добре с плоча. Какви са тия дискове?

Ти ако искаш си вози оркестър на задната седалка.

:!:

нестаа така ще криви много при дифтове :mhihi: :mhihi:

по темата
алпайна е добър по нещо друго ... има цвета на бмв осветлението ,, михихихи

а за ламарината за ски сака е най-добре ....
сложи баса се едно е залепен за дупката но не го залепяй плътно ...и кутията назад....
има разни фрее еар ама не съм им фен аз лично

успех ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 04 Окт 2007, 0:14

Хач пара за говорител даваш, че вариантите са стотици.
Качественно, един Alpine SWR-1241D - 350лв.
Alpine SWS-1042D - 230лв.
MTX T 5512-44A - 300лв.

И трите говорителя са 300W RMS, което за теб е предостатъчно, след като не искаш кръв по седалките от нечии уши.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 05 Окт 2007, 10:15

ruskin написа:Хач пара за говорител даваш, че вариантите са стотици.
Качественно, един Alpine SWR-1241D - 350лв.
Alpine SWS-1042D - 230лв.
MTX T 5512-44A - 300лв.

И трите говорителя са 300W RMS, което за теб е предостатъчно, след като не искаш кръв по седалките от нечии уши.

А как стоят нещата с тези двунамоткови говорители с моно усилвател? И има ли смисъл?
Иначе според таблицата на ALPINE перфектният говорител за този усилвател е SWE-1243E, който все още не се предлага в България

п.п. взех и последната версия на бързоскоростна връзка на ALPINE с iPOD http://www.alpine-europe.com/index.php?id=kce-422i
Било чудно с това да управляваш цялата си музика директно от Плеъра, докато ipod-a ти седи в жабката примерно :mhihi:

едит: намерих въпросния говорител в БГ, но с тази си цена малко ме съмнява..... Пък в крайна сметка знам ли? Кажете мнение??
http://www.aval-bg.com/catalog/display.php?category_id=1&product_id=4&style_id=67

Потребител
Аватар

Мнение от jorkata 318is » 05 Окт 2007, 11:37

бате ако ме слушаш си4ките колони са ти добри за багайника ако ме слушаш си слойи една туба само 4е шестограмна или крьгла и трее да прореж само два басклаизера на кората ти дори имаш дупките само малко ги разширяваш и режеш кората без да пипаш ламарината земи си двуполиосен паинер и немаш никви грижи имаш и сила и ка4ество особено ка4ество аз сам със сони и сам със 2 усилватела единия е алпин а другия тъндер единия ми е варзан за тубата а другия е за задните колони.отзад сам сас крагли 8ци а отпред със 6ци алпин с по 1 филтер алпин е така ти гарантирам 4е ште имаш много ка4ество а и достата4но сила.само си сложи и хубави пиштялки 4 дже от пред и две отзад на кората а предните на греди4ката до прозореца.само ако слойи6 туба си я сложи от ляво а усилвателите от дясно като говоритела да со4и кам усилвателите и да не забравиш да си прореж за клаизерите ина4е ше ти надува задните колони и изпардяват много барзо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 05 Окт 2007, 19:14

Абе не ми се занимава с туби-муби и такива бидони не ми се возят в багажника. Ще слагам един говорител на мястото на ски-сака май.
Иначе другите ми говорители са добри и са купувани преди половин година и съм много доволен от тях. Особено от пищялките на HERTZ!

Кажете сега къде могат да ми направят тази интервенция с говорителя на мястоо на ски-сак-а? Също така мисля малко изолацийка около предните говорители в краката, защото на моменти мако дрънчи, макар, че ниските честоти ще бъдат отрязани, ама все пак....

Някой да сподели за пичовете от R&B audio? Разбрах, че са доста добри, но за какви цифри си говорим? Някой да сподели??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 05 Окт 2007, 23:59

Малко са по-добрите от тях, а пича с идеите за "шестограмни" хахахахаха, туби ( за бензин ) и тн, просто го отсвири.
Двунамотковия с 2х4Ома, автоматично става 2 ома говорител, а усилвателя ти е със около 60% по-силен на 2 ома от колкото на 4, демек си по на далавера. Само да знаеш, че не всеки усилвател има стабилизатор на 2 ома.

Говорителя на Алпайн, който упоменаваш е доста старичък по-мои спомени.
Пък има и друго освен Алпайн, в R&B Audio продават DLS, имат и други, чуй некакви и си избери тоз който теб те кефи най-много, все пак ти ще слушаш музиката, не аз или някой друг от форума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 06 Окт 2007, 6:28

По темата - за да се хвърляш на тия марки - алпайн, длс и прочие, трябва да си приготвил сериозни средства за озвучаване. Безсмислено е да купиш най-евтините говорители на алпайн само защото са алпайн. Има и други марки, огледай се, помисли, питай...
Ако даваш много пари за говорители трябва да намериш някой да ти направи колата както трябва, а тогава прехвърляш цената на Е30-ката. Не искам да те обиждам, просто това са фактите.
П.П. В колата забрави за Хай-Фи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 06 Окт 2007, 12:50

Всичко е купено, освен баса, така че парите не ги мисли. Пък и без това Е30 е бездънна яма, която за мен май вече е 5-цифрена :mhihi:
Ще взема някой DSL, но кой точно ще реша като отида да ги чуя.
Оставям всичко на специалистите...
Когато остане време за развитие ще пиша или направо някоя снимка ще сложа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Окт 2007, 20:28

ако си приготвил около 300 лв за бас, скачай на DLS W712
Изображение

Назад към Car аудио и видео