Рита като ръгва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Рита като ръгва
имам следния проблем: Когато тръгва тресе. Не мога да определя от къде се тресе и защо?
ако някой знае от какво е нека пише!
ако някой знае от какво е нека пише!
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan

Кажи нещо повече да не мислиш че тук всички се казват Вера Кочовска

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
време е за нов съединител
тествай го и ако и пробуксува и замирише едно характерно като на разжалени яйца дошло му е времето 

- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
"време е за нов съединител .тествай го и ако и пробуксува и замирише едно характерно като на разжалени яйца дошло му е времето "
А как се тества съединител?
А как се тества съединител?

- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
- Мечтае да кара: M3
Паркирайте колата срещу бордюр с предницата, така че предните гуми да са опрели в бордюра, дръпнете ръчната спирачка (ако няма бордюр и само на ръчна сп.става-стига да държи здраво)
Запалете двигателя ,включете на 3 скорост и дръжте съединителя натиснат, вдигнете около 2500/3000 оборота и задръжте педала на газта, постепенно и бавно започнете да отпускате съединителя и накрая го отпуснете изцяло....
...ако колата изгасне-Добре!
ако остане двигателят да работи, значи съединителя приплъзва.
Направете същата процедура и на 2-ра скорост!
Запалете двигателя ,включете на 3 скорост и дръжте съединителя натиснат, вдигнете около 2500/3000 оборота и задръжте педала на газта, постепенно и бавно започнете да отпускате съединителя и накрая го отпуснете изцяло....
...ако колата изгасне-Добре!
ако остане двигателят да работи, значи съединителя приплъзва.
Направете същата процедура и на 2-ра скорост!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Не е по темата, ама виждали ли сте как пушеци от запален съединител влизат в купето през духалките на парното? Питайте Сашо DrivinGGoD-а, той ще ви разкаже.
По темата, тоя тест не е много хубаво да е по-продължителен. Не отпускайте плавно през 10 секунди, ами... абе нека цялата процедура да е 10 секунди.
По темата, тоя тест не е много хубаво да е по-продължителен. Не отпускайте плавно през 10 секунди, ами... абе нека цялата процедура да е 10 секунди.

grayscale написа:... А как се тества съединител?
Тестване на съединител без да се разглобява

Директен линк:
http://img230.imageshack.us/img230/8214/14459726kf4.jpg
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
смени си съединителя и няма да усетиш пове4е вибрацииSoul_Fly написа::OT: сори за оф-а но имам един проблем. при мен педала на съединителя вибрира постоянноот какво може да е това
stenli_bmv написа:смени си съединителя и няма да усетиш пове4е вибрацииSoul_Fly написа::OT: сори за оф-а но имам един проблем. при мен педала на съединителя вибрира постоянноот какво може да е това
там е работата, че в един сервиз ме уверяват че съединителя е сменен от предишния собственик на колата в техния сервиз

Soul_Fly написа:...там е работата, че в един сервиз ме уверяват че съединителя е сменен от предишния собственик на колата в техния сервиз
Колега аз съм с автоматик и не съм го правил този инструмент но става бързо и лено от стоманена лента или бояджийска шпакла. Това удебеление (5 мм.) не се мъчи да го правиш а само по линията (31-40 мм.) драсни по-яко с чертилка или перманентен маркер да виждаш до къде влиза. На практика калибъра мери до къде излиза пръта от работния цилиндър на съединителя, който бута вилката за да отдели (от определено разстояние натам той е с по голям диаметър и калибъра не вмиза)
Няма защо да гадеш сменян ли е, читав ли е

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Soul_Fly написа:Направих въпросния тест на трета с ръчна спирачка и нещата според мен са ОК поне се получи така както го описват хората и то сравнително добре според менако съединителя все пак е читав има ли вариянт когато са го сменяли да са оплескали нещата?
А легендите за туркише продуктише стоманише чувал ли си ги..

Гарантират ли ти че е сложено нещо качествено

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2