Проблем с капачето на пепелника до мен!ХЕЛП

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Проблем с капачето на пепелника до мен!ХЕЛП

Мнение от go4et0o » 02 Окт 2007, 21:08

Пепелника до рачната ми не се затваря кое да видя и как го опражя не захапва няква прожинка като го затварям как да го оправя а и колко горе долу струва антената деот се слага на тавана като опашка от акула дето е щото имам от 2 седмици бмв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 02 Окт 2007, 21:47

Капачето се поправя , но си е операция "сръчни ръце"...,с приказки много няма стане :arrow:

Проблема е (ако няма нещо счупено) деформира се краят на пружинката (тел) който обикаля по един лабиринт, огъваш на правилния ъгъл и готово, не знам колко изкарва защото не пафкам и за година има-няма само 10-тина пъти отваряне , но си е перфект като действие... :arrow:
...и почерпих за 10-15лева бира.. :mhihi:
Последна промяна Le Transporteur на 02 Окт 2007, 22:01, променена общо 1 път
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 02 Окт 2007, 21:50

Един пепелник втора ръка е 10-15лв...в краен случай,дори да се мъчиш да оправиш твоя е почти сигурно,че ще си купиш друг... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от venci-bs » 02 Окт 2007, 22:08

И аз имам сащия проблем с пепелника,но за задния става въпрос при мен.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 02 Окт 2007, 22:11

На фона на другите теми в последните месеци бих казал "да ви имам проблемите" ...честно ;)
комплект пепелници по моргите е 30лв
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от venci-bs » 02 Окт 2007, 22:29

Да сменя цялото барче,но да го сменя за такова с подлакатник ;) ,че моето малко няма :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 03 Окт 2007, 9:56

оправя се и моите и двата пепелника бяха развалени ,но с малко играчка и става развии огледай пружинката намести опитай,ако не стане пак докато стане упоритост нищо сложно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 03 Окт 2007, 16:32

и моето не баца и слагам някакви стотинки там да го държи каквото намеря :) Обаче сега проблема е че има много стотинки отзад и не мога да го чистя :) Та мисля да откачам барчето и да сабера 10 лева и да ги дам за ремонт :)
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirogooo » 03 Окт 2007, 19:07

Механизма на пепелника е от двата края има пластмаса на която има канали в тях се движи 1-но телче излизашто от капака. тези каналчета са направени да се движи телта и така е направено като затвориш капака има контра пак от каналчета и при натискане (заотваряне)телта се освобождава.при мен тази тел беше искривена и не влиза в каналчето за контра а си продъжаваше малко объркано стана но дано ви върширабота. :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 03 Окт 2007, 22:50

Бръкни под задната част на пепелника и изтегли вътрешната част. Не тегли силно, че отдолу има кабелче за лампичката за да не го отскубнеш. После отдолу виждаш 2 винта, развиваш и тях и вадиш и долната част. През цялото време гледай да не изпуснеш кабела в дупката, че после ще трябва да сваляш конзолата.

С тези 2 части на пепелника ще прецениш дали става нещо или ще търсиш нов/втора ръка.

ентусиаст
Аватар

Мерси много колеги

Мнение от go4et0o » 04 Окт 2007, 20:39

направих каквото казахте и стана вече се затваря сега тарся бял циферблат

ентусиаст
Аватар

Мнение от go4et0o » 04 Окт 2007, 20:40

а и от каде да намеря такава лампичка дето е до пепелника да си сложа нова че тая не бачка каква е точно да знам кво да питам в магазина

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 04 Окт 2007, 22:04

go4et0o написа:а и от каде да намеря такава лампичка дето е до пепелника да си сложа нова че тая не бачка каква е точно да знам кво да питам в магазина

Лампичката е в комплект с фасунката, няма да се стряшкаш от цената към 12-13 лева(беше)... :arrow:

Да ти помогна с място за закупуване ,ама като не пише откъде си, нещо тайна ли е :mhihi:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 04 Окт 2007, 23:49

Le Transporteur написа:Лампичката е в комплект с фасунката, няма да се стряшкаш от цената към 12-13 лева(беше)... :arrow:

Стига шашка човека :) Тези на пепелниците ги купих от една автомивка. Не помня цената, ама не е била повече от левче бройката.

Колега, извади я тая и ходи с нея да питаш (дръпни я от фасунката).

Обаче виж за плафоните там крушките са по над 10 лева :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirogooo » 05 Окт 2007, 8:55

А като стана въпрос за крушки и плафони та като купих колата си спомням 4е отзаде ми светише пепелника и наскоро разглобих цялото бар4е та давидя дали е изпаднала крушката и познаите няма ништо нито кабел нито крушка :uups: тарсих сякаде нема и нема.

Мерси за отг... :D

Следваща

Назад към E36