Колата ми често мирише на суров бензин,от какво може да е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
divus
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Как така на суров бензин ?
Забелязвал съм само отначало като не е палена от 2-3 дни и като запаля понамирисва малко, ако отворя вратата, но изчезва почти веднага. Ама не е пак на суров бензин ми на поизгорял
Виж щеката на маслото да не мирише на бензин, че е опасно.
Забелязвал съм само отначало като не е палена от 2-3 дни и като запаля понамирисва малко, ако отворя вратата, но изчезва почти веднага. Ама не е пак на суров бензин ми на поизгорял

Виж щеката на маслото да не мирише на бензин, че е опасно.
разбера от каде
ами на моменти мирише като че ли изпуска от някаде,но не мога да разбера от каде на прав поглед всичко е нормално,обаче ако пусна вентилатора и се осеща,но пак казвам не винаги
divus
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
тук ми мирише на 160
ако наистина мирише на суров и не вземеш мерки---края е един-и не е хепи енд
ако наистина мирише на суров и не вземеш мерки---края е един-и не е хепи енд

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Стари и напукани маркучи на горивопровода според мен. Сменят се отпред при мотора и отзад от помпата на резервоара до филтъра и медния горивопровод.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
най-натовареното парче маркуч е 3 см и е на нагнетателната линия под колекторите... като запалиш сутрин, гасиш след 2мин и понеже не е нагрял двигателя още, ще видиш и бензина да се лее по задната част на двигателя... наскоро го сменях за втори път на пътя, в Батак, добре че имаше маркучи там
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Владо написа:най-натовареното парче маркуч е 3 см и е на нагнетателната линия под колекторите... като запалиш сутрин, гасиш след 2мин и понеже не е нагрял двигателя още, ще видиш и бензина да се лее по задната част на двигателя... наскоро го сменях за втори път на пътя, в Батак, добре че имаше маркучи там
Тези дни свалях стартер и понеже си е тесничко там наложи се да понатисна въпросните връзки(маркучета с оплетка) свързващи тръбите под купето и тези под колекторите. Та единият маркуч само го допрях (откъм горната връзка) и направо си потече "златото", с годините под скобите маркучето се е вталило и скобата е станала за дозатягане, ...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
и при мен е подобен случая, но миризмата се усеща веднага след като загасиш двигателя, усеща се 2-3 мин след което не мирише на бензин. и при мен миризмата е на пресен бензин
как мислите маркучите ли са проблема 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
sappa написа:и при мен е подобен случая, но миризмата се усеща веднага след като загасиш двигателя, усеща се 2-3 мин след което не мирише на бензин. и при мен миризмата е на пресен бензинкак мислите маркучите ли са проблема
Отваряй и гледай ,да не стане белята !
След като се изгаси двигателя , системата остава пълна с гориво и е вероятно да ти изпуска докато налягането спадне или пък изтече всичко(2,3...5 минути)...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Колеги погледнете и маркучите от резервоара...имаше такава тема и преди,при мен не миришеше на бензин но проверих - наистина се бяха охлабили скобите и тъкмо почваше да заминава маркуча... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- kazakoff
- кандидат ентусиаст
-
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
и при мен беше така като е студена и като запаля миришеше на бензин врях се къде ли не така и не установих мястото
но предположението за напукани маркучи ми се струва наи правдоподобно все пак колите са си стари,пишете по темата че май си е често-срещан проблем.

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
Le Transporteur написа:Владо написа:най-натовареното парче маркуч е 3 см и е на нагнетателната линия под колекторите... като запалиш сутрин, гасиш след 2мин и понеже не е нагрял двигателя още, ще видиш и бензина да се лее по задната част на двигателя... наскоро го сменях за втори път на пътя, в Батак, добре че имаше маркучи там
Тези дни свалях стартер и понеже си е тесничко там наложи се да понатисна въпросните връзки(маркучета с оплетка) свързващи тръбите под купето и тези под колекторите. Та единият маркуч само го допрях (откъм горната връзка) и направо си потече "златото", с годините под скобите маркучето се е вталило и скобата е станала за дозатягане, ...
kazakoff написа:Може да е от уплътненията на дюзитемай имаше нещо такова...
хах

обаче при мене силно миришеше на бензин и като отворих капака видях фонтанче от зад на двигателя...
смяната им е трудна работа иначе са евтини... по 3лв. всяко уплътнение.
и по-добре сички да сме сменят защото старите бяха станали като от пластмаса
4 8 15 16 23 42
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
теч на бензин
100% маркучето от бензинопровода е. аз на запален двигател с фенерче го видях къде капе гадта
)
сменяй си го сам малко чанч за 10-15 минути ама после ти е кеф, че сис си го оправил сам а не са ти взели 10лв

сменяй си го сам малко чанч за 10-15 минути ама после ти е кеф, че сис си го оправил сам а не са ти взели 10лв
15 мнения
• Страница 1 от 1