на вниманието на всички които си махат катализаторите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
на вниманието на всички които си махат катализаторите
моят катализатор се запуши и като го махнах сложих едно малко гърне формата е като елипса наподобява катализатора в повечето сервизи ги препоръчват на мястото на катализатора от 30 до 50 лв. има едни отвори които са срещо газовете и някакси става някакво задържане на газовете . и познаите колата някак не върви е все пак не е като запушен катализатрор то след запушен катализатор каквото и да сложиш е по добре . наскоро това гърне взе да дрънка сложих обикновено и колата никога не е вървяла така на магистралата 230 си вдигна 318 ис м42 .
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
То и аз мисля да махам. 230 за m42 са силна дума, мойта 220 ги прави ама всичко сток и с катализатора.
Колеги моя съвет е да не махате катализаторите ако не е крайно необходимо. И веднага пояснявам: не става дума за екология а за това че без катализатор посмъртно няма да покриете изискванията за съдържание на СО в изгорелите газове на ГТП, а далаверата с разпечатка от друг автомобил с изправен катализатор много скоро ще умре. Говори се че слагат камери в пунктовете и отпада варианта от една читава кола да се изкарат по 4-5 разпечатки.
Ако все едно сте го решили - поне не изхвърляйте свалените катализатори
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: на вниманието на всички които си махат катализатори
qnko написа:моят катализатор се запуши и като го махнах сложих едно малко гърне формата е като елипса наподобява катализатора в повечето сервизи ги препоръчват на мястото на катализатора от 30 до 50 лв. има едни отвори които са срещо газовете и някакси става някакво задържане на газовете . и познаите колата някак не върви е все пак не е като запушен катализатрор то след запушен катализатор каквото и да сложиш е по добре . наскоро това гърне взе да дрънка сложих обикновено и колата никога не е вървяла така на магистралата 230 си вдигна 318 ис м42 .
Как мога да разбера дали катализатора ми е за смяна? Не съм сигурен дали изобщо е сменян, колата по моя преценка е на поне 200000 км. При загрял двигател се усеща мирис на изгорели кабели в отработените газове, не на изгоряло масло.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Е как вдига толкова повече километри от това което е по каталог не мога да разбера. То максималната скорост е лимитирана от трансмисията и ограничителя на оборотите. И 100 коня да сложиш отгоре няма да вдигнеш повече километри ако не смениш диф примерно, само ще ускоряваш по-бързо и това е.
- b00st
- User
-
vitamincpp написа:Е как вдига толкова повече километри от това което е по каталог не мога да разбера. То максималната скорост е лимитирана от трансмисията и ограничителя на оборотите. И 100 коня да сложиш отгоре няма да вдигнеш повече километри ако не смениш диф примерно, само ще ускоряваш по-бързо и това е.
прав си. аз затова се учудих. може да има чип и да е махнат прекъсвача.
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Несъм много съгласен че нетрябва да се махат катализаторите,невярвам и с тоя бензин където караме да има читав катализатор,освен ако колата не е още новичка.Единственото добро решение в този случай е да се сложи резонаторно гърне,което няма как да задържа газовете,тоест трябва да е качествено.Цената му е към 50-60 лв в добър сервиз.Ако някой от София незнае къде има такъв да ми пише на лс,ще му кажа къде няма да има проблем с майсторите и гърнетата!Иначе колегата е прав като казва че няма как да се покрият показателите изисквани от машинката която ти закачат като си на преглед,но пък да караш със запушен катализатор е много неприятно...аз съм го сменил с такова резонаторче и съм много доволен!
Аз си махнах катализатора, пусках се с 318is като моита и взех да го минавам, човека ме пита '' да не съм и правел нещо '' ,защото преди ме минаваше
И да ви питам:
Като сложихте това резонансово гърне шумна ли е.
Аз сложих тръба / времено / и мисля какво гърне да сложа.
И да ви питам:
Като сложихте това резонансово гърне шумна ли е.
Аз сложих тръба / времено / и мисля какво гърне да сложа.
http://vbox7.com/play:dfb1170d
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Шумна небих казал,по скоро подчертава невероятния звук който издават нашите колички
Колега,аз имам малко дете и небих рискувал колата да ми бучи вътре,няма да имаш проблем!Ако нещо бучи силно то няма да е от резонатора,разбира се ако е качествен,щото повечето араби продават точно такива!

- b00st
- User
-
Като се махне катализатора, звука изтънява. Губи се басовото звучене ако може така да се изразя. Затова неискам да го махам моя.
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
tsb_bg написа:Колеги моя съвет е да не махате катализаторите ако не е крайно необходимо. И веднага пояснявам: не става дума за екология а за това че без катализатор посмъртно няма да покриете изискванията за съдържание на СО в изгорелите газове на ГТП, а далаверата с разпечатка от друг автомобил с изправен катализатор много скоро ще умре. Говори се че слагат камери в пунктовете и отпада варианта от една читава кола да се изкарат по 4-5 разпечатки.
мили6 ли 4е колегите от другия форум на ваз ги покриват

Въобще не мисля даже съм сигурен че не, ама нормите за тях са други (както и за външен вид впрочем) а и от тях не могат да вземат нищо (освен да спрат колата от движение което просто не може да се случи) а от по-читавите коли и държавата и КАТ и ДАИ се мъчат да изцедят парички.
Мен в КАТ са ме връщали заради липсващи странични лайстни (които ми бяха в багажника просто нямах щипки) а на съседния канал си минаваха коли които бяха като войнишки манерки ама никой не ги и гледаше даже
Между другото виж и тази тема.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=60125
Лошото е че никой не го е грижа каво мислим ние а сутринта се събужда и си вика "опа от тук могат да се приберат пари" и на другия ден излиза нов закон (разбирай ограничения)
Мен в КАТ са ме връщали заради липсващи странични лайстни (които ми бяха в багажника просто нямах щипки) а на съседния канал си минаваха коли които бяха като войнишки манерки ама никой не ги и гледаше даже
Между другото виж и тази тема.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=60125
Лошото е че никой не го е грижа каво мислим ние а сутринта се събужда и си вика "опа от тук могат да се приберат пари" и на другия ден излиза нов закон (разбирай ограничения)
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2