на вниманието на всички които си махат катализаторите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

на вниманието на всички които си махат катализаторите

Мнение от qnko » 11 Сеп 2007, 0:09

моят катализатор се запуши и като го махнах сложих едно малко гърне формата е като елипса наподобява катализатора в повечето сервизи ги препоръчват на мястото на катализатора от 30 до 50 лв. има едни отвори които са срещо газовете и някакси става някакво задържане на газовете . и познаите колата някак не върви е все пак не е като запушен катализатрор то след запушен катализатор каквото и да сложиш е по добре . наскоро това гърне взе да дрънка сложих обикновено и колата никога не е вървяла така на магистралата 230 си вдигна 318 ис м42 .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 11 Сеп 2007, 0:54

имаш ли възможност да направиш някоя снимка, че в тези дни мисля да махна катализатора от моята.
Поздрави

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Сеп 2007, 2:56

То и аз мисля да махам. 230 за m42 са силна дума, мойта 220 ги прави ама всичко сток и с катализатора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 11 Сеп 2007, 7:46

Колеги моя съвет е да не махате катализаторите ако не е крайно необходимо. И веднага пояснявам: не става дума за екология а за това че без катализатор посмъртно няма да покриете изискванията за съдържание на СО в изгорелите газове на ГТП, а далаверата с разпечатка от друг автомобил с изправен катализатор много скоро ще умре. Говори се че слагат камери в пунктовете и отпада варианта от една читава кола да се изкарат по 4-5 разпечатки.

Ако все едно сте го решили - поне не изхвърляйте свалените катализатори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: на вниманието на всички които си махат катализатори

Мнение от ивчо3 » 15 Сеп 2007, 11:22

qnko написа:моят катализатор се запуши и като го махнах сложих едно малко гърне формата е като елипса наподобява катализатора в повечето сервизи ги препоръчват на мястото на катализатора от 30 до 50 лв. има едни отвори които са срещо газовете и някакси става някакво задържане на газовете . и познаите колата някак не върви е все пак не е като запушен катализатрор то след запушен катализатор каквото и да сложиш е по добре . наскоро това гърне взе да дрънка сложих обикновено и колата никога не е вървяла така на магистралата 230 си вдигна 318 ис м42 .

Как мога да разбера дали катализатора ми е за смяна? Не съм сигурен дали изобщо е сменян, колата по моя преценка е на поне 200000 км. При загрял двигател се усеща мирис на изгорели кабели в отработените газове, не на изгоряло масло.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 16 Сеп 2007, 1:55

Е как вдига толкова повече километри от това което е по каталог не мога да разбера. То максималната скорост е лимитирана от трансмисията и ограничителя на оборотите. И 100 коня да сложиш отгоре няма да вдигнеш повече километри ако не смениш диф примерно, само ще ускоряваш по-бързо и това е.

User
Аватар

Мнение от b00st » 16 Сеп 2007, 2:11

vitamincpp написа:Е как вдига толкова повече километри от това което е по каталог не мога да разбера. То максималната скорост е лимитирана от трансмисията и ограничителя на оборотите. И 100 коня да сложиш отгоре няма да вдигнеш повече километри ако не смениш диф примерно, само ще ускоряваш по-бързо и това е.

прав си. аз затова се учудих. може да има чип и да е махнат прекъсвача.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 16 Сеп 2007, 15:31

Несъм много съгласен че нетрябва да се махат катализаторите,невярвам и с тоя бензин където караме да има читав катализатор,освен ако колата не е още новичка.Единственото добро решение в този случай е да се сложи резонаторно гърне,което няма как да задържа газовете,тоест трябва да е качествено.Цената му е към 50-60 лв в добър сервиз.Ако някой от София незнае къде има такъв да ми пише на лс,ще му кажа къде няма да има проблем с майсторите и гърнетата!Иначе колегата е прав като казва че няма как да се покрият показателите изисквани от машинката която ти закачат като си на преглед,но пък да караш със запушен катализатор е много неприятно...аз съм го сменил с такова резонаторче и съм много доволен!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dizzel » 16 Сеп 2007, 21:15

Аз си махнах катализатора, пусках се с 318is като моита и взех да го минавам, човека ме пита '' да не съм и правел нещо '' ,защото преди ме минаваше
И да ви питам:
Като сложихте това резонансово гърне шумна ли е.
Аз сложих тръба / времено / и мисля какво гърне да сложа.
http://vbox7.com/play:dfb1170d
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 17 Сеп 2007, 10:08

Шумна небих казал,по скоро подчертава невероятния звук който издават нашите колички :) Колега,аз имам малко дете и небих рискувал колата да ми бучи вътре,няма да имаш проблем!Ако нещо бучи силно то няма да е от резонатора,разбира се ако е качествен,щото повечето араби продават точно такива!

User
Аватар

Мнение от b00st » 17 Сеп 2007, 21:08

Като се махне катализатора, звука изтънява. Губи се басовото звучене ако може така да се изразя. Затова неискам да го махам моя.

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 18 Сеп 2007, 0:24

tsb_bg написа:Колеги моя съвет е да не махате катализаторите ако не е крайно необходимо. И веднага пояснявам: не става дума за екология а за това че без катализатор посмъртно няма да покриете изискванията за съдържание на СО в изгорелите газове на ГТП, а далаверата с разпечатка от друг автомобил с изправен катализатор много скоро ще умре. Говори се че слагат камери в пунктовете и отпада варианта от една читава кола да се изкарат по 4-5 разпечатки.

Ако все едно сте го решили - поне не изхвърляйте свалените катализатори

мили6 ли 4е колегите от другия форум на ваз ги покриват :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Сеп 2007, 10:08

Въобще не мисля даже съм сигурен че не, ама нормите за тях са други (както и за външен вид впрочем) а и от тях не могат да вземат нищо (освен да спрат колата от движение което просто не може да се случи) а от по-читавите коли и държавата и КАТ и ДАИ се мъчат да изцедят парички.

Мен в КАТ са ме връщали заради липсващи странични лайстни (които ми бяха в багажника просто нямах щипки) а на съседния канал си минаваха коли които бяха като войнишки манерки ама никой не ги и гледаше даже

Между другото виж и тази тема.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=60125

Лошото е че никой не го е грижа каво мислим ние а сутринта се събужда и си вика "опа от тук могат да се приберат пари" и на другия ден излиза нов закон (разбирай ограничения)

Потребител
Аватар

Мнение от aljurnun » 18 Сеп 2007, 18:15

Да попитам как да разберем кога е за смяна катализатора

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 18 Сеп 2007, 23:16

когато започнеш да усещаш колата спъната и ти замирише на развалени яйца(сяра) ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Следваща

Назад към E36