Проблем с антената

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Проблем с антената

Мнение от Greensta » 14 Сеп 2007, 1:51

Ако може някой да помогне ще съм благодарен. Взех си един радио ФМ трансмитер за запалката който предава , но се чува много лошо и имам самнение че е от антената. Карам 320д от 2002-ра, някой знае ли къде му се намира антената и дали мога да я прекарам някак си в купето за да се хваща по-добре (приемам и други идеи)?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от тодор » 14 Сеп 2007, 6:44

трансмитера предава на няколко честоти.опитай на друга честота.(мисля че се сменяха от дистанционното)
http://www.dailymotion.com/SashoSasho/video/8595526
Изображение
Пази си душата, а не гумите!

Потребител
Аватар

Мнение от Greensta » 14 Сеп 2007, 12:12

Смяната на честота не променя сигнала .. почти съм сигурен че е от антената..

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 14 Сеп 2007, 12:43

Greensta написа:Смяната на честота не променя сигнала .. почти съм сигурен че е от антената..

Сигурен ли си, че не е от трансмитера :?: Ако радиото ти хваща нормално радиостанциите едва ли ще е проблем да хване сигнал който идва от няма и 2 метра... Пробвай първо трансмитера в друга кола- не е като да не съм виждал пълни боклуци от тея джаджи... Може и плеърчето което ползваш за източник да е проблема и да не подава качествен сигнал...
Изображение
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 14 Сеп 2007, 13:19

На трансмитера пише ли на колко mhz предава? Моя е на 107.5, но в някой случай на определени места по добре се чува на 107.4 или 107.6.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Сеп 2007, 22:26

На Е46 радио антената мисля, че е в реотана за размразяване на задното стъкло.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 14 Сеп 2007, 22:27

и аз да добавя, че ако не си с оригинално радио, може някой да не е вързал захранването на усилвателя на антената ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Greensta » 16 Сеп 2007, 22:31

a az ne sym s originalnoto radio.. no 6tom antenata e v reotana na stykloto bi trqbvalo da se hva6ta.. smisal transmitera si ba4ka dobre testval sym go na drugi koli i qvno problema nqma re6enie.. a za kakav usilvatel na antenata nqkoi kaza? radioto se hva6ta perfektno

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 16 Сеп 2007, 22:47

Трансмитера (какъвто и да е) би трябвало да може да се настройва да предава в определен честотен обхват в FM диапазона. Причината е че в определени райони дадена честота може да е заета т.е. местна радиостанция да предава на нея при което двата сигнала се смесват.
Тако ако имаш само една фиксирана честота нямаш никаква гаранция че трансмитера ти работи в София ще работи и във Варна където тази честота може да се ползва. Прочети по-добре инструкциите или ако не са подробни виж в интернет какво е писал съответния производител.
Колкото до антената тя е вградена в задното стъкло (както нагревателя) а усилвателя и е под страничната задна кора с плафона за осветлението. В една малка кутийка влиза захранването и коаксиален кабел за сигнала. Не помня от ляво или от дясно беше но може да се провери къде отива черния коаксиален кабел за да не се рови и по двете но щом радиото си работи не се занимавай с антаната. А и не е зле да пробваш трансмитера на друга кола с външна антена например - може и той да е бъгав

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 18 Сеп 2007, 14:37

Ако си си взел от най-евтините трансмитери (15-20лв) 99% проблема е от него.

Аз си взех някакъв за 70лв от ресет.бг и се чува толкова добре колкото и останалите радиостанции в софия. Отделно има входове за USB/SD/MMC и стерео жак.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 18 Сеп 2007, 14:41

!!Asen_X написа:На Е46 радио антената мисля, че е в реотана за размразяване на задното стъкло.

и в е36 е там ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Назад към Извън Темата