Проблем с антената
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с антената
Ако може някой да помогне ще съм благодарен. Взех си един радио ФМ трансмитер за запалката който предава , но се чува много лошо и имам самнение че е от антената. Карам 320д от 2002-ра, някой знае ли къде му се намира антената и дали мога да я прекарам някак си в купето за да се хваща по-добре (приемам и други идеи)?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Greensta написа:Смяната на честота не променя сигнала .. почти съм сигурен че е от антената..
Сигурен ли си, че не е от трансмитера

- Новини
-
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
и аз да добавя, че ако не си с оригинално радио, може някой да не е вързал захранването на усилвателя на антената 

a az ne sym s originalnoto radio.. no 6tom antenata e v reotana na stykloto bi trqbvalo da se hva6ta.. smisal transmitera si ba4ka dobre testval sym go na drugi koli i qvno problema nqma re6enie.. a za kakav usilvatel na antenata nqkoi kaza? radioto se hva6ta perfektno
Пиши на КИРИЛИЦА, за да не се налага триене на мненията ти!
lowdriver
Трансмитера (какъвто и да е) би трябвало да може да се настройва да предава в определен честотен обхват в FM диапазона. Причината е че в определени райони дадена честота може да е заета т.е. местна радиостанция да предава на нея при което двата сигнала се смесват.
Тако ако имаш само една фиксирана честота нямаш никаква гаранция че трансмитера ти работи в София ще работи и във Варна където тази честота може да се ползва. Прочети по-добре инструкциите или ако не са подробни виж в интернет какво е писал съответния производител.
Колкото до антената тя е вградена в задното стъкло (както нагревателя) а усилвателя и е под страничната задна кора с плафона за осветлението. В една малка кутийка влиза захранването и коаксиален кабел за сигнала. Не помня от ляво или от дясно беше но може да се провери къде отива черния коаксиален кабел за да не се рови и по двете но щом радиото си работи не се занимавай с антаната. А и не е зле да пробваш трансмитера на друга кола с външна антена например - може и той да е бъгав
Тако ако имаш само една фиксирана честота нямаш никаква гаранция че трансмитера ти работи в София ще работи и във Варна където тази честота може да се ползва. Прочети по-добре инструкциите или ако не са подробни виж в интернет какво е писал съответния производител.
Колкото до антената тя е вградена в задното стъкло (както нагревателя) а усилвателя и е под страничната задна кора с плафона за осветлението. В една малка кутийка влиза захранването и коаксиален кабел за сигнала. Не помня от ляво или от дясно беше но може да се провери къде отива черния коаксиален кабел за да не се рови и по двете но щом радиото си работи не се занимавай с антаната. А и не е зле да пробваш трансмитера на друга кола с външна антена например - може и той да е бъгав
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Ако си си взел от най-евтините трансмитери (15-20лв) 99% проблема е от него.
Аз си взех някакъв за 70лв от ресет.бг и се чува толкова добре колкото и останалите радиостанции в софия. Отделно има входове за USB/SD/MMC и стерео жак.
Аз си взех някакъв за 70лв от ресет.бг и се чува толкова добре колкото и останалите радиостанции в софия. Отделно има входове за USB/SD/MMC и стерео жак.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
!!Asen_X написа:На Е46 радио антената мисля, че е в реотана за размразяване на задното стъкло.
и в е36 е там

11 мнения
• Страница 1 от 1