за разхода

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Сеп 2007, 23:47

При BMW-тата генерации преди '98 не търси икономия... едва след това дизеловите двигатели стават по-икономични.... кат почват да използват Common Rail технологията :) Така че 11 градско за 318i си звучи прилично... не много икономично, но не и прекалено много... пък и го има момента със "задволанното устройство"... как я караш колата, какъв ти е дневния пробег и т.н. :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 04 Сеп 2007, 23:48

При BMW-тата генерации преди '98 не търси икономия... едва след това дизеловите двигатели стават по-икономични.... кат почват да използват Common Rail технологията :) Така че 11 градско за 318i си звучи прилично... не много икономично, но не и прекалено много... пък и го има момента със "задволанното устройство"... как я караш колата, какъв ти е дневния пробег и т.н. :)

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 05 Сеп 2007, 2:11

хаха наистина е важно колко ти тежи крака аз на последък по рядко карам ис-ката оба4е стигнах до това 4е както и да е карам за 10лв бензин се някак си 6те мина 50 60 км в зависимост от това колко и се кефя в наи ло6ия слу4аи съм минавал 40 км (говоря само за градско) и я карам предимно ве4ерта през деня карам другата ми кола която е дизел.. и с 10лв спокоино си минавам 100 км в задръстванията (именно за това се побървам от кеф като карам бмв-то :D) а ина4е разхода го заси4ам като стрелката ми е то4но на 30 литра или по малко капвам за 10 и е имало слу4аи огато сам минавал и кам 65км докатои доиде стрелата на 30 но при норм каране.. та мисълта ми бе6е 4е стрелката мери наи то4но на половината пробваите така па да видим.. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 05 Сеп 2007, 8:44

Моята(318i края на 95-а) е стигала и до 13 градско бензин между две нормални зареждания - обикновенно слагам 20 или 30 литра.
Имам и климатроник де.
Смесеното ми обикновено е под 10, загряла харчи по - малко естествено.
Обаче, ето как стоят нещата според мен:

1. Колите ни са стари и разходът с времето се увеличава. Нашите коли не е никак необичайно да имат завишен разход спрямо написаното в книжките
2. Написаното в книжките има пожелателен характер. Условно е. Максимално допустим разход никой не дава. Зависи как карате колата и как я поддържате. Натоварване, проблеми по окачването, гуми - все неща, които могат да ви вдигнат разхода без да търсим причината в МаторЯ.
3. Мисля, че нямате представа каква мъзга идва по тръбопроводите от Русия и бившите руски републики. 99% от колите ни ги пълним с това нещо и му викаме "октани"... Маните и шел, и ОМВ, всичките имат договори с Лукойл, а и ОМВ не носи първокачествена продукция, а заместители. Това, което идва и което "рафинират" не е арабския петрол. То вероятно не е и руския петрол който отива в бензиностанциите им. Това вероятно е шлака и отпадък с малко нефт за втечняване, който отпадък руснаците не преработват и продават на нас скъпо. А ние между нас си го купуваме още по - скъпо. И после се хващаме за главата.
Няма съществена причина да приравняваме онова, дето го плюят бензиноколонките при нас с онова, което производителите от Бавария са имали предвид, като са написали разход 10 на сто.

Така че и 15 на сто да направите, не бива много да ви учудва и не бива да ви плаши, ако не успеете да откриете "заболяване" на колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 05 Сеп 2007, 8:56

вероятно не е и руския петрол който отива в бензиностанциите им. Това вероятно е шлака и отпадък с малко нефт за втечняване, който отпадък руснаците не преработват и продават на нас скъпо. А ние между нас си го купуваме още по - скъпо. И после се хващаме за главата.
Няма съществена причина да приравняваме онова, дето го плюят бензиноколонките при нас с онова, което производителите от Бавария са имали предвид, като са написали разход 10 на сто.

Така че и 15 на сто да направите, не бива много да ви учудва и не бива да ви плаши, ако не успеете да откриете "заболяване" на колата.

Напълно съгласен :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 05 Сеп 2007, 10:13

а 325 тдс 96' г. 12 градско много ли е? ааа автоматик е :), и настъпвам ;)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 05 Сеп 2007, 10:20

Мислим и сам знаеш отговора на въпроса ти.... особено с ключовите думички "настъпвам" и "автоматик" ;)

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 05 Сеп 2007, 10:53

Колега всичко е от задволанното устройство :mhihi:
Ако си смениш алко стила на шофиране може и да ти падне разхода но макс с 2 на 100
мислълта ми е че не нужно да караш като пенсия просто просто давай по млако газ щото тя колкото и да я настъпваш няма да върви повече ами да хачи повече !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 05 Сеп 2007, 11:11

аве имам голям проблем ... защо нощем колата ми харчи повече от колкото през деня ... .. .
:help: :help:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 05 Сеп 2007, 11:29

щото е по пусто и обичаш да я настъпваш :) (може и да греша)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 05 Сеп 2007, 11:38

Sharo написа:аве имам голям проблем ... защо нощем колата ми харчи повече от колкото през деня ... .. .

Казал съм ви аз да внимавате какво пиете... Ето, на колегата му свършва бензина :)

Майтапа настрана Шаро, ама сериозно ли говориш? Имам предвид "при равни други условия" нощем харчи повече?
Ако е така, първо ми идва наум температурата и амплитудата и оттам - датчици.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 05 Сеп 2007, 11:58

АЕ еб@ва се бре.... за кво му отговаряш изобщо ;)

Както има една приказка - харчи толкова, колкото й сипеш ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 05 Сеп 2007, 12:04

D3BEP написа:
Sharo написа:аве имам голям проблем ... защо нощем колата ми харчи повече от колкото през деня ... .. .

Казал съм ви аз да внимавате какво пиете... Ето, на колегата му свършва бензина :)

Майтапа настрана Шаро, ама сериозно ли говориш? Имам предвид "при равни други условия" нощем харчи повече?
Ако е така, първо ми идва наум температурата и амплитудата и оттам - датчици.

сериозно бе ... "проблема" не е по колата .... :mhihi: bmw-viktor :yes:

но все пак мението го пуснах такова, защото се пуска всяка седмица по една такава тема за разхода .... тая търсачка за нищо я нямате...

задават се кви ли не странни въпроси за тоз разход .. е прочетете първо бре
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 05 Сеп 2007, 12:50

Я пусни една търсачка за "разход" само в подфорум Е36 и ела после пак да си говорим, Шаро... Виж заглавията на темите, които излизат и ми разкажи за какво става дума в тях :)
Търсачката на тоя тип форуми е леш. Отхвърля по - стари мнения от базата данни и няма никаква приоритетност при търсенето - да кажем по - нагоре да слага тези, имащи думата в заглавието. Без да говорим за озаглавяването на темите. Ако смяташ, че всеки има по 5 часа дневно да разглежда за всеки проблем, да прехвърля безумни теми само щото била нова и някой някъде в нея си описвал разхода за дискотека или пък обичал разходките, мисля че не си прав...
Пък и всеки е луд за себе си, всеки има малко по - особен проблем от другия.
Така че... Поне според мен при таз итърсачка - повече толерантност към старите теми. Виждал съм я търсачката, много добре я знам как работи.
Затова и не я използвам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 05 Сеп 2007, 12:59

аве аз па от първия път открих това при нанесена само дума разход
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54684&

както и да е темата не е за търсячката ...
но все пак неможе да отречеш, че това е тема, която е разисквана поне по 10 пъти във всеки подфорум

ПредишнаСледваща

Назад към E36