за разхода
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
При BMW-тата генерации преди '98 не търси икономия... едва след това дизеловите двигатели стават по-икономични.... кат почват да използват Common Rail технологията
Така че 11 градско за 318i си звучи прилично... не много икономично, но не и прекалено много... пък и го има момента със "задволанното устройство"... как я караш колата, какъв ти е дневния пробег и т.н. 

- Mollov
- Мародератор
-
При BMW-тата генерации преди '98 не търси икономия... едва след това дизеловите двигатели стават по-икономични.... кат почват да използват Common Rail технологията
Така че 11 градско за 318i си звучи прилично... не много икономично, но не и прекалено много... пък и го има момента със "задволанното устройство"... как я караш колата, какъв ти е дневния пробег и т.н. 

- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
хаха наистина е важно колко ти тежи крака аз на последък по рядко карам ис-ката оба4е стигнах до това 4е както и да е карам за 10лв бензин се някак си 6те мина 50 60 км в зависимост от това колко и се кефя в наи ло6ия слу4аи съм минавал 40 км (говоря само за градско) и я карам предимно ве4ерта през деня карам другата ми кола която е дизел.. и с 10лв спокоино си минавам 100 км в задръстванията (именно за това се побървам от кеф като карам бмв-то
) а ина4е разхода го заси4ам като стрелката ми е то4но на 30 литра или по малко капвам за 10 и е имало слу4аи огато сам минавал и кам 65км докатои доиде стрелата на 30 но при норм каране.. та мисълта ми бе6е 4е стрелката мери наи то4но на половината пробваите така па да видим.. 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Моята(318i края на 95-а) е стигала и до 13 градско бензин между две нормални зареждания - обикновенно слагам 20 или 30 литра.
Имам и климатроник де.
Смесеното ми обикновено е под 10, загряла харчи по - малко естествено.
Обаче, ето как стоят нещата според мен:
1. Колите ни са стари и разходът с времето се увеличава. Нашите коли не е никак необичайно да имат завишен разход спрямо написаното в книжките
2. Написаното в книжките има пожелателен характер. Условно е. Максимално допустим разход никой не дава. Зависи как карате колата и как я поддържате. Натоварване, проблеми по окачването, гуми - все неща, които могат да ви вдигнат разхода без да търсим причината в МаторЯ.
3. Мисля, че нямате представа каква мъзга идва по тръбопроводите от Русия и бившите руски републики. 99% от колите ни ги пълним с това нещо и му викаме "октани"... Маните и шел, и ОМВ, всичките имат договори с Лукойл, а и ОМВ не носи първокачествена продукция, а заместители. Това, което идва и което "рафинират" не е арабския петрол. То вероятно не е и руския петрол който отива в бензиностанциите им. Това вероятно е шлака и отпадък с малко нефт за втечняване, който отпадък руснаците не преработват и продават на нас скъпо. А ние между нас си го купуваме още по - скъпо. И после се хващаме за главата.
Няма съществена причина да приравняваме онова, дето го плюят бензиноколонките при нас с онова, което производителите от Бавария са имали предвид, като са написали разход 10 на сто.
Така че и 15 на сто да направите, не бива много да ви учудва и не бива да ви плаши, ако не успеете да откриете "заболяване" на колата.
Имам и климатроник де.
Смесеното ми обикновено е под 10, загряла харчи по - малко естествено.
Обаче, ето как стоят нещата според мен:
1. Колите ни са стари и разходът с времето се увеличава. Нашите коли не е никак необичайно да имат завишен разход спрямо написаното в книжките
2. Написаното в книжките има пожелателен характер. Условно е. Максимално допустим разход никой не дава. Зависи как карате колата и как я поддържате. Натоварване, проблеми по окачването, гуми - все неща, които могат да ви вдигнат разхода без да търсим причината в МаторЯ.
3. Мисля, че нямате представа каква мъзга идва по тръбопроводите от Русия и бившите руски републики. 99% от колите ни ги пълним с това нещо и му викаме "октани"... Маните и шел, и ОМВ, всичките имат договори с Лукойл, а и ОМВ не носи първокачествена продукция, а заместители. Това, което идва и което "рафинират" не е арабския петрол. То вероятно не е и руския петрол който отива в бензиностанциите им. Това вероятно е шлака и отпадък с малко нефт за втечняване, който отпадък руснаците не преработват и продават на нас скъпо. А ние между нас си го купуваме още по - скъпо. И после се хващаме за главата.
Няма съществена причина да приравняваме онова, дето го плюят бензиноколонките при нас с онова, което производителите от Бавария са имали предвид, като са написали разход 10 на сто.
Така че и 15 на сто да направите, не бива много да ви учудва и не бива да ви плаши, ако не успеете да откриете "заболяване" на колата.
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
вероятно не е и руския петрол който отива в бензиностанциите им. Това вероятно е шлака и отпадък с малко нефт за втечняване, който отпадък руснаците не преработват и продават на нас скъпо. А ние между нас си го купуваме още по - скъпо. И после се хващаме за главата.
Напълно съгласен
Напълно съгласен

- Mollov
- Мародератор
-
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Колега всичко е от задволанното устройство
Ако си смениш алко стила на шофиране може и да ти падне разхода но макс с 2 на 100
мислълта ми е че не нужно да караш като пенсия просто просто давай по млако газ щото тя колкото и да я настъпваш няма да върви повече ами да хачи повече !

Ако си смениш алко стила на шофиране може и да ти падне разхода но макс с 2 на 100
мислълта ми е че не нужно да караш като пенсия просто просто давай по млако газ щото тя колкото и да я настъпваш няма да върви повече ами да хачи повече !
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аве имам голям проблем ... защо нощем колата ми харчи повече от колкото през деня ... .. .

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Sharo написа:аве имам голям проблем ... защо нощем колата ми харчи повече от колкото през деня ... .. .
![]()
Казал съм ви аз да внимавате какво пиете... Ето, на колегата му свършва бензина

Майтапа настрана Шаро, ама сериозно ли говориш? Имам предвид "при равни други условия" нощем харчи повече?
Ако е така, първо ми идва наум температурата и амплитудата и оттам - датчици.
- Mollov
- Мародератор
-
АЕ еб@ва се бре.... за кво му отговаряш изобщо
Както има една приказка - харчи толкова, колкото й сипеш

Както има една приказка - харчи толкова, колкото й сипеш

- Sharo
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:Sharo написа:аве имам голям проблем ... защо нощем колата ми харчи повече от колкото през деня ... .. .
![]()
Казал съм ви аз да внимавате какво пиете... Ето, на колегата му свършва бензина
Майтапа настрана Шаро, ама сериозно ли говориш? Имам предвид "при равни други условия" нощем харчи повече?
Ако е така, първо ми идва наум температурата и амплитудата и оттам - датчици.
сериозно бе ... "проблема" не е по колата ....

но все пак мението го пуснах такова, защото се пуска всяка седмица по една такава тема за разхода .... тая търсачка за нищо я нямате...
задават се кви ли не странни въпроси за тоз разход .. е прочетете първо бре
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Я пусни една търсачка за "разход" само в подфорум Е36 и ела после пак да си говорим, Шаро... Виж заглавията на темите, които излизат и ми разкажи за какво става дума в тях
Търсачката на тоя тип форуми е леш. Отхвърля по - стари мнения от базата данни и няма никаква приоритетност при търсенето - да кажем по - нагоре да слага тези, имащи думата в заглавието. Без да говорим за озаглавяването на темите. Ако смяташ, че всеки има по 5 часа дневно да разглежда за всеки проблем, да прехвърля безумни теми само щото била нова и някой някъде в нея си описвал разхода за дискотека или пък обичал разходките, мисля че не си прав...
Пък и всеки е луд за себе си, всеки има малко по - особен проблем от другия.
Така че... Поне според мен при таз итърсачка - повече толерантност към старите теми. Виждал съм я търсачката, много добре я знам как работи.
Затова и не я използвам.

Търсачката на тоя тип форуми е леш. Отхвърля по - стари мнения от базата данни и няма никаква приоритетност при търсенето - да кажем по - нагоре да слага тези, имащи думата в заглавието. Без да говорим за озаглавяването на темите. Ако смяташ, че всеки има по 5 часа дневно да разглежда за всеки проблем, да прехвърля безумни теми само щото била нова и някой някъде в нея си описвал разхода за дискотека или пък обичал разходките, мисля че не си прав...
Пък и всеки е луд за себе си, всеки има малко по - особен проблем от другия.
Така че... Поне според мен при таз итърсачка - повече толерантност към старите теми. Виждал съм я търсачката, много добре я знам как работи.
Затова и не я използвам.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
аве аз па от първия път открих това при нанесена само дума разход
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54684&
както и да е темата не е за търсячката ...
но все пак неможе да отречеш, че това е тема, която е разисквана поне по 10 пъти във всеки подфорум
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54684&
както и да е темата не е за търсячката ...
но все пак неможе да отречеш, че това е тема, която е разисквана поне по 10 пъти във всеки подфорум
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4