Прекъсва

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E-38 E-36

Прекъсва

Мнение от jasamon » 17 Авг 2007, 8:41

Колеги здравейте .Имам следния проблем който вече ме дразни мноо .Колата прекъсва като набирам скорост някъде към 2000 оборота придърпва за моменти и след това се оправя като я настъпя малко не го прави винаги но си е доста често.Та смених свещи кабели филтри и там квот се сетите на диагностика ходих всичко си било супер като показатели обаче на тя си прекъсва .Дайте съвет щот вече неам нерви. Та това е 1.6 компот забравих да вметна.

e30s live forever
Аватар

Re: Прекъсва

Мнение от sachs » 17 Авг 2007, 8:49

jasamon написа:Колеги здравейте .Имам следния проблем който вече ме дразни мноо .Колата прекъсва като набирам скорост някъде към 2000 оборота придърпва за моменти и след това се оправя като я настъпя малко не го прави винаги но си е доста често.Та смених свещи кабели филтри и там квот се сетите на диагностика ходих всичко си било супер като показатели обаче на тя си прекъсва .Дайте съвет щот вече неам нерви. Та това е 1.6 компот забравих да вметна.

99% дюзи според мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 17 Авг 2007, 9:13

не е дюзи ами има конденз в резервоара и като дигне оборотите засмуква вода утаена,хубаво е да ти е винаги пълен резервоара за да избегнеш това 4е като се кара с малко бензин си го праят и не само бмв ами вс. коли,погледни и бензиновия филтър може да е за смяна,другото е да е си заредил от някоя калпава бензиностанция с размесени бензини и неясен състав,покараи я на извънградско да се продуха добре и си готов ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jasamon » 17 Авг 2007, 9:17

spower написа:не е дюзи ами има конденз в резервоара и като дигне оборотите засмуква вода утаена,хубаво е да ти е винаги пълен резервоара за да избегнеш това 4е като се кара с малко бензин си го праят и не само бмв ами вс. коли,погледни и бензиновия филтър може да е за смяна,другото е да е си заредил от някоя калпава бензиностанция с размесени бензини и неясен състав,покараи я на извънградско да се продуха добре и си готов ;)

Бензиновия филтър е сменен .А за зареждането от бензиностанциите все тая пак си прекъсва където и да заредя

кандидат ентусиаст
Аватар

f

Мнение от CTAMATKO » 17 Авг 2007, 19:45

Моята правише същите номера. Дори в допулнение към това когато я кярам на ниски обороти (например в тесните улички) пак яко придърпваше. Смених свещи + кабели, бензинов и въздушен филтър, ходих на диагностика и всичко уж и беше супер. Накрая послушах някой ми каза че може дюзите да са подпушени. Купих си от ЛукОйл една добавка за бензина и всичко се оправи. Червена е на цвят (прочети етикета, то си пише че е за дюзи). Струваше към 8лв. Зареждай само с А98 и сипвай смело от добавката. Всичко се оправи!

Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jasamon » 17 Авг 2007, 22:45

кво ли не съм пробвал са ще и напълня резервоара до горе плюс добавката дето казва колегата пък да видим .иначе мърка мама и ама като реши че ще придърпва ми идва да слеза и да я зарежа на пътя .кво ли не смених и на диагностика всичко отчита супер ама на явно нещо нещо и има

кандидат ентусиаст
Аватар

x

Мнение от CTAMATKO » 18 Авг 2007, 8:12

между другото, това с конденза в резервоара звучи страшно лигично! и пак ще се оправи с напълване до горе... може и моя проблем да е бил в това, а може би не... :) :shock: :lol: :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FUNERAL » 19 Авг 2007, 19:20

И моята е горе долу така както го описва колегата. Придърпване на ниски обороти и от време на време и при набиране. Също така има леко забавяне при сменяне на предавките. При мен съм убеден, че е от дюзите, защото колата се кара на газ и е нормално да се позапушат/затапят. Пробвай с добавката ако не стане отиди на сервиз. Вече доста предлагат чистене на дюзи с ултразвук. Мисля, че по 15 лева на дюза взимаха. Успех :)
Изображение

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 19 Авг 2007, 19:33

в много редки става с добавка...зависи колко са запушени.аз съм имал случаи когато ултразвука ги чисти 2дена нон стоп и пак не стават.а на някои м40,м42 и м43-ки слагат дюзи лукас френски боклуци.99% от тях не подлежат на чистене и се сменяват с бошови.изчисти си дюзите и пак ще си говориме.
успех ;)

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 19 Авг 2007, 19:36

FUNERAL написа:И моята е горе долу така както го описва колегата. Придърпване на ниски обороти и от време на време и при набиране. Също така има леко забавяне при сменяне на предавките. При мен съм убеден, че е от дюзите, защото колата се кара на газ и е нормално да се позапушат/затапят. Пробвай с добавката ако не стане отиди на сервиз. Вече доста предлагат чистене на дюзи с ултразвук. Мисля, че по 15 лева на дюза взимаха. Успех :)

не по 15 а по 10лв+25 сваляне и качване

Потребител
Аватар

Мнение от villie77 » 20 Авг 2007, 12:11

дюзите, за които sachs говори са моите и е съвсем прав, че проблемът е от тях. даже два дена и половина стояха във ваната шибаните дюзи. прекъсва ли търси да не прехвърля ток и ако не е това, бягай при sachs да ти ги отпуши и после :driving:
318 v.s. 320 = (':box:')

Потребител
Аватар

Здр колеги

Мнение от Dido_BMW » 20 Авг 2007, 19:31

Батка и моита правеше сащите работи гасне предарпва мени обороти. Смених почти всичко и сега е супер и така и неразбраь от какжо се оправи но последно сменях стапковото мотирче и сам почти сигорен че е от там проблема. Пробваи да смениш твоето и тогава бараи дюзите

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jasamon » 31 Авг 2007, 19:13

Та да се върнем на въпроса колеги днес бях в дару кар диагностика срещу 35 лв.явно са свалили цените .така значи отчете грешка в ландасондата но те казват че тя не е проблем а го е отчела заради проблем в сместа на газовете и казват че не знаят къде е проблема ми и трябва да се играе на тука има тука нема .трябвало да се почне от един мъркуч дето излиза от капака на клапаните и отива във един клапан който седи на колектора може би той не бил наред след което и дросел клапата която също е на колектора те определяли там нещо въздух ли майната му нещо такова .но проблема е следния тези работи струват мъркуча 56лв лв единия клапан 88лви другата дросел клапа 256лв и казват сменяме ги и то ще се види .ама викам ако проблема остане кооо прайм еми то от някъде трябва да се тръгне .еми викам аз ще ги платя и ако проблема остане кооо прайм еми нищо е викам опа аз да ви приличам на теуее.значи па да плащам и да се сменя а проблема да си виси .та мисълта ми е следната някой да има нещо на ум .чух за дюзи и тн добре ще ги почистя ама ако някой каже че гарантира 100 процента че това е процента щот вече ми писна това е плащаш а то проблема си остава е да му таковам аз мамата плащаш вече ако проблема се реши

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FUNERAL » 31 Авг 2007, 19:20

Колега на този етап дюзите ми се виждат най-евтиния а и най-вероятният вариант. Аз бих започнал от това, но ти си знаеш най-добре.
Пиши след като направиш каквото и да било какъв ефект е имало или нямало :)
Изображение

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CTAMATKO » 31 Авг 2007, 19:30

jasamon написа:...някой каже че гарантира 100 процента че това е процента щот вече ми писна това е плащаш а то проблема си остава е да му таковам аз мамата плащаш вече ако проблема се реши

караш ХХ годишна кола на ХХХХХХ(Х) километра... надали някой може да ти гарантира подобно нещо! Има си последователност при отрстраняването на каквито и да са неизправности. Това не е само при колите. В Дару са прави за тях си - най-лесно и бързо е да се сменят чарковете, все по някое време проблема ще изчезне. Потърси във форума има много теми за свестни и съвестни майстори. Сподели после какво е станало. Желая ти успех!

Следваща

Назад към E36