въпрос за изграждане на парно в къща!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

въпрос за изграждане на парно в къща!

Мнение от randevue » 29 Авг 2007, 4:29

става въпрос за изграждане на локално парно в къща.навсякъде ще има водни радиатори и най-долу ще се намира котела.въпросът ми е дали някой от вас е правил подобно нещо и какъв тип отопление да избера,в смисъл на въглища и дърва и другият вариант е нафта.като изграждане на цялостната инсталация кой от двата варианта ще е по-евтин и после при вече изградената инсталация,кой от двата варианта ще е по-икономичен? :D

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 29 Авг 2007, 7:09

На дърва и въглища... 3 години тва съм работил,мога да те свържа с фирмата.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 29 Авг 2007, 7:40

Ако немаш финансови възможности хич не ти трябва тая пуста нафта, че като се сета колко грешни пари потъват за нея всяка зима лошо ми става. Много е готино, включва и си изключва когато си го нагласиш, обаче не е никак евтино и общо взето е удачно само ако не ти пука колко ти гори.
На всичко отгоре и горелката вкъщи е Ламборгини :shock: и гълта повече от самите автомобили :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 29 Авг 2007, 8:56

и аз съм на локално парно с твърдо гориво. хамалогия си е да знаеш - всеки ден се 4исти пали, но е значително по-тънко от газови и нафтови.
основен момент е, че пове4ето котли имат приставки и в последствие може да ги прехвърлиш и на друго гориво ;)

обаче като дойдат 6т. въглища е доста забавно докато влезат в мазето :mhihi: яко културизъм :mhihi: а и вакса за контраст придобиваш :mhihi:
Изображение
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 29 Авг 2007, 9:19

аз съм на дърва и въглища в къщата и е адски евтино ,но наистина си е труд,ама като свикнеш-не прави впечатление.
в апартамента съм на камина и съм много доволен-грее та се къса,труда е доста по-малко ,щото чистя на 3-4дни ,а грее към 25-26 градуса зимата и имаш да фърлиш два пъти дневно малко дръвца.
аз бих направил с камина,но ако искаш съвет -вземи си Пиазета-италианска. цялата кооперация имаме сички видове камини ,дет се продават в \БГ и само аз съм доволен от мойта. струваше към 5 бона камерата ,ама е 36киловата и грея 200 квадрата с нея. иначе инсталацията -цената е според колко тръбен път и радиатори имаш и има две помпи по 100лв за радиаторите и за бойлера.

Потребител
Аватар

Мнение от randevue » 29 Авг 2007, 17:07

мерси на отговорите на всички,ако някой знае още нещо по въпроса моля нека пише :D

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 29 Авг 2007, 17:19

Колега ,прати л.с. на sve, той може да ти предложи уникални решения :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Авг 2007, 12:28

Пичаги и аз съм на твърдо гориво,ма сега сменям котела и мога да дам инфо.
Новия ми котел е пиролизен,комбиниран за дърва и въглища, като най добре работи на дърва.Единствения недостатък е,че трябва да са с не повече от 20% влажност дървата.
Иначе разхода е много малък дават около 15 кубика дърва да ми стигнат за целия сезон,като се има в предвид,че всички търговци послъгват ги смятам 25.
Зареждането става на около 12 часа :shock: когато е много студено,а когато е по меко времето 20-24 часа :shock:
Всички които се топлят на въглища значт,че през два три часа трябва да му объщаш внимание иначе гасне,е тук не е така.
за равносметка ще кажа,че миналата зима,която беше изключително мека съм употребил 12т. въглища :shock:
Мен лично в случая най ме поблазни че зареждането на самия котел става през много време.
Общо взето е така,защото го проверих като обиколих разни хорица дето го ползват от няколко години и всички са много доволни.
Иначе другия вариант е ГАЗ,ма нещо не ме кефи сметка от 600-800лв. на месец.
Та така догодина ще кажа дали съм доволен.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 30 Авг 2007, 16:10

с камината за отопление на 200кв не тая ,а миналата зима,когато си беше зима съм изхарчил 14кубика дърва,ненацепени само нарязани на 50см и цели дънери. целата работа със се подпалките ми струва 700лв за целият сезон като се грея много по-отрано и много по-докъсно от теца и зареждам вечер и сутрин с дърва за 5мин. мисля,че от тва по-евтино нема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 30 Авг 2007, 16:14

мога да потвърдя за камината и НЕнацепените дърва. много грее и е що-годе евтино.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от randevue » 30 Авг 2007, 16:33

много благодаря на всички за споделената информация.вече май почвам да взимам правилното решение, а то е дърва и въглища :mhihi:

Назад към Извън Темата