въпрос за изграждане на парно в къща!
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос за изграждане на парно в къща!
става въпрос за изграждане на локално парно в къща.навсякъде ще има водни радиатори и най-долу ще се намира котела.въпросът ми е дали някой от вас е правил подобно нещо и какъв тип отопление да избера,в смисъл на въглища и дърва и другият вариант е нафта.като изграждане на цялостната инсталация кой от двата варианта ще е по-евтин и после при вече изградената инсталация,кой от двата варианта ще е по-икономичен? 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
На дърва и въглища... 3 години тва съм работил,мога да те свържа с фирмата.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Ако немаш финансови възможности хич не ти трябва тая пуста нафта, че като се сета колко грешни пари потъват за нея всяка зима лошо ми става. Много е готино, включва и си изключва когато си го нагласиш, обаче не е никак евтино и общо взето е удачно само ако не ти пука колко ти гори.
На всичко отгоре и горелката вкъщи е Ламборгини
и гълта повече от самите автомобили 
На всичко отгоре и горелката вкъщи е Ламборгини

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
и аз съм на локално парно с твърдо гориво. хамалогия си е да знаеш - всеки ден се 4исти пали, но е значително по-тънко от газови и нафтови.
основен момент е, че пове4ето котли имат приставки и в последствие може да ги прехвърлиш и на друго гориво
обаче като дойдат 6т. въглища е доста забавно докато влезат в мазето
яко културизъм
а и вакса за контраст придобиваш 
основен момент е, че пове4ето котли имат приставки и в последствие може да ги прехвърлиш и на друго гориво

обаче като дойдат 6т. въглища е доста забавно докато влезат в мазето

- Гост
-
аз съм на дърва и въглища в къщата и е адски евтино ,но наистина си е труд,ама като свикнеш-не прави впечатление.
в апартамента съм на камина и съм много доволен-грее та се къса,труда е доста по-малко ,щото чистя на 3-4дни ,а грее към 25-26 градуса зимата и имаш да фърлиш два пъти дневно малко дръвца.
аз бих направил с камина,но ако искаш съвет -вземи си Пиазета-италианска. цялата кооперация имаме сички видове камини ,дет се продават в \БГ и само аз съм доволен от мойта. струваше към 5 бона камерата ,ама е 36киловата и грея 200 квадрата с нея. иначе инсталацията -цената е според колко тръбен път и радиатори имаш и има две помпи по 100лв за радиаторите и за бойлера.
в апартамента съм на камина и съм много доволен-грее та се къса,труда е доста по-малко ,щото чистя на 3-4дни ,а грее към 25-26 градуса зимата и имаш да фърлиш два пъти дневно малко дръвца.
аз бих направил с камина,но ако искаш съвет -вземи си Пиазета-италианска. цялата кооперация имаме сички видове камини ,дет се продават в \БГ и само аз съм доволен от мойта. струваше към 5 бона камерата ,ама е 36киловата и грея 200 квадрата с нея. иначе инсталацията -цената е според колко тръбен път и радиатори имаш и има две помпи по 100лв за радиаторите и за бойлера.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Пичаги и аз съм на твърдо гориво,ма сега сменям котела и мога да дам инфо.
Новия ми котел е пиролизен,комбиниран за дърва и въглища, като най добре работи на дърва.Единствения недостатък е,че трябва да са с не повече от 20% влажност дървата.
Иначе разхода е много малък дават около 15 кубика дърва да ми стигнат за целия сезон,като се има в предвид,че всички търговци послъгват ги смятам 25.
Зареждането става на около 12 часа
когато е много студено,а когато е по меко времето 20-24 часа
Всички които се топлят на въглища значт,че през два три часа трябва да му объщаш внимание иначе гасне,е тук не е така.
за равносметка ще кажа,че миналата зима,която беше изключително мека съм употребил 12т. въглища
Мен лично в случая най ме поблазни че зареждането на самия котел става през много време.
Общо взето е така,защото го проверих като обиколих разни хорица дето го ползват от няколко години и всички са много доволни.
Иначе другия вариант е ГАЗ,ма нещо не ме кефи сметка от 600-800лв. на месец.
Та така догодина ще кажа дали съм доволен.
Новия ми котел е пиролизен,комбиниран за дърва и въглища, като най добре работи на дърва.Единствения недостатък е,че трябва да са с не повече от 20% влажност дървата.
Иначе разхода е много малък дават около 15 кубика дърва да ми стигнат за целия сезон,като се има в предвид,че всички търговци послъгват ги смятам 25.
Зареждането става на около 12 часа

Всички които се топлят на въглища значт,че през два три часа трябва да му объщаш внимание иначе гасне,е тук не е така.
за равносметка ще кажа,че миналата зима,която беше изключително мека съм употребил 12т. въглища

Мен лично в случая най ме поблазни че зареждането на самия котел става през много време.
Общо взето е така,защото го проверих като обиколих разни хорица дето го ползват от няколко години и всички са много доволни.
Иначе другия вариант е ГАЗ,ма нещо не ме кефи сметка от 600-800лв. на месец.
Та така догодина ще кажа дали съм доволен.

- Гост
-
с камината за отопление на 200кв не тая ,а миналата зима,когато си беше зима съм изхарчил 14кубика дърва,ненацепени само нарязани на 50см и цели дънери. целата работа със се подпалките ми струва 700лв за целият сезон като се грея много по-отрано и много по-докъсно от теца и зареждам вечер и сутрин с дърва за 5мин. мисля,че от тва по-евтино нема.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
11 мнения
• Страница 1 от 1