Относно достигането до нормална работа температура на маторя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Относно достигането до нормална работа температура на маторя

Мнение от Urt » 20 Авг 2007, 12:29

Въпроса ми е относно времето за достигане на температурата извън синята зона. Струва ми се че малко бавно достига температура в зоната извън синята. При студен двигател запалих и побръмча малко и като отворих капака (това след 1-2 мин работа и стрелката някъде по средата на синьото) и маркуча който е от дясно и влиза в радятора беше топъл. Струва ми се че термостата ми пропуска дори при студен мотор. Прав ли съм. Че си взех нов термостат и видях че на него пише 80 градуса а бях чел че трябва да е 92. Да ходя ли да си търся такъв къвто трябва, кви са тия смешни каталози с невярна информация из смотаните магазини:evil: Става дума за матор М52Б20.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 20 Авг 2007, 14:19

Като запалиш (студена), не трябва да ти затопля веднага долният маркуч към радиатора.Провери това.
Не разбрах, дали вече си сложил новият термостат :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 20 Авг 2007, 14:51

в тея жеги за 2 км трябва да си на средата - нормална работна,а не само извън синята зона( която свършва при около 40 градуса а навън е 35)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Мнение от Urt » 20 Авг 2007, 15:10

Новия не съм сложил още. Като барах маркучите и само горния който завива надясно беше затоплен а тоя наляво и надолу беше студен(това наляво, надясно го считам като стоя пред предната броня и гледам умно:mhihi: , а не по посока на дрижение). Щом долния е студен явно му няма нищо на термостата :confused:

Назад към E36