Въпрос за гумените уплътнения на вратите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Въпрос за гумените уплътнения на вратите

Мнение от Urt » 18 Авг 2007, 13:44

Мисля че имам проблем с гумените уплътнения на почти всички врати. Когато се затварят вратите и ако е леко засилена и като наближи момента в който трябва да се затвори и някакси запецва и ми се струва че я спират гумените уплътнения(тези дето са кухи и заоблени). Само смяна с нови ли ще реши проблема или ...... ако някой е имал подобен проблем и го е решил да сподели, ако обича!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Авг 2007, 20:00

Избери си някоя от вратите (която се затваря най трудно) и свали уплътнението (внимателно го издърпваш - най лесно е да започнеш от някоя извивка)
Ако проблема изчезне тогава му мисли, ама чак така да са се одървили уплътненията - не ми се вярва.
Виж вратите дали са регулирани въпреки че и четирите да не са в ред не ми се вярва ама почвй проверките от елементарното.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pezano » 20 Авг 2007, 1:46

и при мен е така със затварянето но самите уплатнения са си супер меки и е по вероятно да е от закрепващия механизам които е на самото купе а не на вратата то трябва да се измърда съвсем малко по навънка за да се затваря по лесно ако става вапрос за съштия проблем де

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 20 Авг 2007, 9:29

И на мен задните врати са ми много стегнати, нормално се затварят (за това няма проблем), но като се затворят стоят под напрежение и след това, за да отвориш, на дръжката се създава голямо услилие. Дори едната дръжка се счупи и сега от външната страна не се отваря.
Опитах да регулирам бравата, като я издърпах 3-4 мм. навън и наистина започна съвсем леко да се отваря, но пък се получи луфт :twisted: т.е. вратата при затворено състояние изглеждаше, като незатворена.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 20 Авг 2007, 19:56

Според мен са ти поувиснали вратите или фиксаторите на бравите са се поизместили с времето.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 21 Авг 2007, 10:04

Мерси, за увисването не се бях сетил :D След като сменя дръжката, ще поработя и в тази посока...

Назад към E36