Радар-детектори Whistler vs Cobra - Легални ли са?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Авг 2007, 12:14

добър избор :yes:

доколкото помня там имаше и някакви женски гласове :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 12 Авг 2007, 15:47

© написа:добър избор :yes:

доколкото помня там имаше и някакви женски гласове :mhihi:

Дам, една лелка дърдори някви глупости от черната кутиика :)

Малко ми е трудно разположението на самия радар в колата... нали ужким имало "очо" за 360 градусово сканиране ала бала...
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Авг 2007, 17:23

зад огледалото на предното стъкло, като го захранваш от плафона т.е. при мен е така

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 12 Авг 2007, 17:28

© написа:зад огледалото на предното стъкло, като го захранваш от плафона т.е. при мен е така

Проблемът е, че единицата няма пакет за пушаци - тоест захранването ми е в подлакътника и малко трудно се получава. Трябва да си намеря прав кабел и да си го промуша около таблото и прозореца за да не ми пречи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 13 Авг 2007, 12:30

MaXimal написа:Взех си Cobra XRS-9730

Ще кажеш ли колко пари и откъде? Може и на лс. Благодаря!

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Авг 2007, 13:28

и аз нямам пакет за пушачи :mhihi:
може да го захраниш от централният плафон на тавана и то при положение, че имаш лампи за четене, които работят винаги или поне когато си на контакт. Иначе плафона си светва когато поиска и си гасне по някаква си схема. При мен обаче там минават кабелите за сензора за дъжд който е в огледалото за задно виждане и го захраних от там - включва се винаги когато съм на контакт / явно този сензор работи тогава :mhihi: /
Само внимавай да не объркаш кабелите ако срежеш накрайника за запалката, защото старата ми кобра изгоря точно по този начин и после няма оправяне.

по едно време добра оферта за този радардетектор имаше в Метро - около 240лв беше, а би трябвало да е по-скъп от моя, който по същото време взех за 260

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 13 Авг 2007, 15:11

© написа:и аз нямам пакет за пушачи :mhihi:
може да го захраниш от централният плафон на тавана и то при положение, че имаш лампи за четене, които работят винаги или поне когато си на контакт. Иначе плафона си светва когато поиска и си гасне по някаква си схема. При мен обаче там минават кабелите за сензора за дъжд който е в огледалото за задно виждане и го захраних от там - включва се винаги когато съм на контакт / явно този сензор работи тогава :mhihi: /
Само внимавай да не объркаш кабелите ако срежеш накрайника за запалката, защото старата ми кобра изгоря точно по този начин и после няма оправяне.

по едно време добра оферта за този радардетектор имаше в Метро - около 240лв беше, а би трябвало да е по-скъп от моя, който по същото време взех за 260

Аз съм гаранционен все още, ще ме убият ако барна нещо :)

Близо 300 лева е радара.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 530 xd MT

Мнение от sikar » 13 Авг 2007, 22:59

BMX написа:

Ще кажеш ли колко пари и откъде? Може и на лс. Благодаря!

В Декома-299лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 15 Авг 2007, 17:17

Един вика, че детекторите са легални, друк вика, че не са. Къде е истината. В закона проверих - нищо не пише, но все пак?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 15 Авг 2007, 17:22

Мисля, че имаш право да използваш радар, който не заглушава по никакъв начин този на органите на реда. Демек радар детектора просто ги засича и не им пречи, така че няма логика да е забранен... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 15 Авг 2007, 17:51

преди време имах едно радарче и то горкото пищеши от всичко- бензиностанции , поделения , от всичко дето излъчва нещо ... .
неможеш да разбереш гадове ли има пред тебе или нещо друго ...
хората карат с 120 аз с 40 :mhihi: :mhihi: :mhihi: и го изхвърлих веднага

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 15 Авг 2007, 19:09

малее, взех си същия, е нема такъв боклук, написаха ми 100 акта заради него и ми взеха няколко торби с пари, никаква работа не върши, но ме е яд, че струваше 340лв. и ми е жал да мина с гумите през него, та си ми седи да ми приказва :mhihi: когато съм сам в колата и ми е скучно, няма такава безполезна машина :twisted: :twisted: :twisted:

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Авг 2007, 20:57

радардетектора не те спасява 100% от актове ако не знаеш как да го използваш. На мен ми трябва известно време за да свикна и сега в кола без радардетектор имам чувството, че всеки момент ще бъда спрян и ще ми пишат акта. :mhihi:
Още повече като караш по едни и същи маршрути научаваш фалшивите сигнали и ако се появи на друго място - 100% полиция. Освен това полицаите са хитри и не оставят радара включен постоянно. Изобщо трябва да си внимателен за да "действа" :)

Иначе са легални, не се притеснявай. На стария имаше инструкция на български където пишеше, че са легални и т.н. Носех я в колата, но нито веднъж не ми се наложи да я показвам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 15 Авг 2007, 21:22

добре де, аз ли съм малоумен или просто не разбирам? има ли кой да ми обясни как се ползва детектора? постоянно ми пищи когато няма нищо, а като ме хванат с радара и гък няма????

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Авг 2007, 21:31

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
така казано звучи доста гадно :uups: :help:
да не би да имаш някакъв проблем с него? т.е. да не работи?
ако те хванат 100% тярбва да е изпищял по някое време. А иначе си пищи и фалшиво доста често, но на полицаи с радар - винаги

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата