Радар-детектори Whistler vs Cobra - Легални ли са?
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
© написа:зад огледалото на предното стъкло, като го захранваш от плафона т.е. при мен е така
Проблемът е, че единицата няма пакет за пушаци - тоест захранването ми е в подлакътника и малко трудно се получава. Трябва да си намеря прав кабел и да си го промуша около таблото и прозореца за да не ми пречи.
и аз нямам пакет за пушачи
може да го захраниш от централният плафон на тавана и то при положение, че имаш лампи за четене, които работят винаги или поне когато си на контакт. Иначе плафона си светва когато поиска и си гасне по някаква си схема. При мен обаче там минават кабелите за сензора за дъжд който е в огледалото за задно виждане и го захраних от там - включва се винаги когато съм на контакт / явно този сензор работи тогава
/
Само внимавай да не объркаш кабелите ако срежеш накрайника за запалката, защото старата ми кобра изгоря точно по този начин и после няма оправяне.
по едно време добра оферта за този радардетектор имаше в Метро - около 240лв беше, а би трябвало да е по-скъп от моя, който по същото време взех за 260

може да го захраниш от централният плафон на тавана и то при положение, че имаш лампи за четене, които работят винаги или поне когато си на контакт. Иначе плафона си светва когато поиска и си гасне по някаква си схема. При мен обаче там минават кабелите за сензора за дъжд който е в огледалото за задно виждане и го захраних от там - включва се винаги когато съм на контакт / явно този сензор работи тогава

Само внимавай да не объркаш кабелите ако срежеш накрайника за запалката, защото старата ми кобра изгоря точно по този начин и после няма оправяне.
по едно време добра оферта за този радардетектор имаше в Метро - около 240лв беше, а би трябвало да е по-скъп от моя, който по същото време взех за 260
© написа:и аз нямам пакет за пушачи![]()
може да го захраниш от централният плафон на тавана и то при положение, че имаш лампи за четене, които работят винаги или поне когато си на контакт. Иначе плафона си светва когато поиска и си гасне по някаква си схема. При мен обаче там минават кабелите за сензора за дъжд който е в огледалото за задно виждане и го захраних от там - включва се винаги когато съм на контакт / явно този сензор работи тогава/
Аз съм гаранционен все още, ще ме убият ако барна нещо

Близо 300 лева е радара.
- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
BMX написа:MaXimal написа:Взех си Cobra XRS-9730
Ще кажеш ли колко пари и откъде? Може и на лс. Благодаря!
В Декома-299лв.
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Мисля, че имаш право да използваш радар, който не заглушава по никакъв начин този на органите на реда. Демек радар детектора просто ги засича и не им пречи, така че няма логика да е забранен... 

- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
MaXimal написа:Взех си Cobra XRS-9730
малее, взех си същия, е нема такъв боклук, написаха ми 100 акта заради него и ми взеха няколко торби с пари, никаква работа не върши, но ме е яд, че струваше 340лв. и ми е жал да мина с гумите през него, та си ми седи да ми приказва

радардетектора не те спасява 100% от актове ако не знаеш как да го използваш. На мен ми трябва известно време за да свикна и сега в кола без радардетектор имам чувството, че всеки момент ще бъда спрян и ще ми пишат акта.
Още повече като караш по едни и същи маршрути научаваш фалшивите сигнали и ако се появи на друго място - 100% полиция. Освен това полицаите са хитри и не оставят радара включен постоянно. Изобщо трябва да си внимателен за да "действа"
Иначе са легални, не се притеснявай. На стария имаше инструкция на български където пишеше, че са легални и т.н. Носех я в колата, но нито веднъж не ми се наложи да я показвам

Още повече като караш по едни и същи маршрути научаваш фалшивите сигнали и ако се появи на друго място - 100% полиция. Освен това полицаите са хитри и не оставят радара включен постоянно. Изобщо трябва да си внимателен за да "действа"

Иначе са легални, не се притеснявай. На стария имаше инструкция на български където пишеше, че са легални и т.н. Носех я в колата, но нито веднъж не ми се наложи да я показвам
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
добре де, аз ли съм малоумен или просто не разбирам? има ли кой да ми обясни как се ползва детектора? постоянно ми пищи когато няма нищо, а като ме хванат с радара и гък няма????
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3