Въпрос относно климатик и климатроник!
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно климатик и климатроник!
Значи истина ли е това,че климатика харчи повече гориво отколкото климатроника?Ако да защо на какво се дължи това?
Ми....бали му мамата,не съм се замислял досега..........но климатика като го пуснеш работи нон-стоп докато не го спреш,следователно товари мотора постоянно и като караш на клима мотора харчи повечко бенс..............климатроника му задаваш определена температура която трябва да ти подържа в салона и тои почва,охлажда-спира-охлажда-спира.....следователно работи-неработи.......и оттука мисля че ще харчи по-малко бенз/товари маторя.......ама в тия жеги маи сичко е на макс да духа

meha написа:Ми....бали му мамата,не съм се замислял досега..........но климатика като го пуснеш работи нон-стоп докато не го спреш,следователно товари мотора постоянно и като караш на клима мотора харчи повечко бенс..............климатроника му задаваш определена температура която трябва да ти подържа в салона и тои почва,охлажда-спира-охлажда-спира.....следователно работи-неработи.......и оттука мисля че ще харчи по-малко бенз/товари маторя.......ама в тия жеги маи сичко е на макс да духа![]()
![]()
Да и моята логика е такава.Само че климатика вместо да си спира сам го спираме ние нали-ръчно,щото в противен случай рискуваме да ни замръзнат орехчетата

- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
относно климатик или климатроник
Това което аз неска разбрах е че климатика е свързан към двигателя (аз това си го знам),,и дърпа от въртящия момент докато от друга страна климатроника черпи ток от акумулатора за сметка на конете и въртящия момент,,с една дума,,тези коли които имат климатроници имат по мощни динамота с повече ток...
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Re: относно климатик или климатроник
dancenation написа:Това което аз неска разбрах е че климатика е свързан към двигателя (аз това си го знам),,и дърпа от въртящия момент докато от друга страна климатроника черпи ток от акумулатора за сметка на конете и въртящия момент,,с една дума,,тези коли които имат климатроници имат по мощни динамота с повече ток...
И климатика, и климатроникът имат компресор които е вързан за мотора на колата. двете работят на един и същ принцип поне при Е34. и да си кажа 4естно не сам виждал още кола с електри4ески компресор, а до колкото кои кога спира- разбирасе 4е двата спират щом наваксат дадената температура. просто климатроникът е с ел. клапи които сами си упределят каде и кога да духат в режим (Аuto).
А за разход на гориво е едно и също. И пак казвам става въпрос за Е34
пп.това е което знам тъй като съм имал и двете
6 мнения
• Страница 1 от 1