Влага под стелката

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 07 Авг 2007, 13:21

Хората ти го казаха, виж си дренажните тръбички
отпред, зад двигателя, докато не си изпържил и ЕКУ-то.
При мен точно след мивка ми се беше понамокрило, точно по същия начин.
Отпуших ги за 1 мин. и ся колкото и да уливаш, не пуска грам вода.
А, ако е от радиатора на парното, ще мокри мокета в дясно от педала за газта.
Опипай добре мокета до педала, трябва да е влажен, ако е от радиатора.
Първо се усеща по изцапаната, кална, дясна обувка :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Авг 2007, 22:25

Не вече съм сигурен, че няма там вода. Купето е сухо, било е временно. Колега кажи за тези дренажни тръби къде са, аз гледах преди такива теми ама неможах да разбера къде са тръбите и как да ги отпуша? Може ли снимка нещо или добро обяснение :help:

Трябва ли да махам кората на чистачките ?

P.S: и ecu-то къде го :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 08 Авг 2007, 2:09

zBoost написа:Не вече съм сигурен, че няма там вода. Купето е сухо, било е временно. Колега кажи за тези дренажни тръби къде са, аз гледах преди такива теми ама неможах да разбера къде са тръбите и как да ги отпуша? Може ли снимка нещо или добро обяснение :help:

Трябва ли да махам кората на чистачките ?

P.S: и ecu-то къде го :uups:

На снимката с двигателя (в галерията ми )съм оградил с червено десния дренаж,левия е на една педя уляво.
ЕКУ-то е зад акумулатора..
Нищо няма да махаш,дренажите(Г-образни тръбички) са пластмасови,стискаш им човциците и си пада каквото има.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от nikito » 25 Мар 2009, 22:30

здравейте колеги и аз май имам същия проблем, онази сутрин като се качих в любимата кола и какво да видя пред педала за газта локвичка, а онази вечер ми замириса на антифриз в купето обаче има и нещо друго след като зърнах локвата и запалих после колата се чу едно балбукане и ми се струва че е от парното.

Моля помагайте

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 25 Мар 2009, 22:45

и на мен ми се мокреше от радиаторчето на парното там -кат сменях антифриза.ма само са опраи и спря да тече.
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nikito » 26 Мар 2009, 22:12

Ама да си кажа май аз съм си виновен реших да долея не антифриз а концентрат и то долях около литър понеже все по малко течност ми бягаше и може да е от концентрата, а помеждодругото днеска отворих капака и забелязах че и от термостата просълзило и сега такава беля си отворих че не може да бъде, но какво да се прави не е чисто нова от магазина, а и много си ме кефиколицата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Мар 2009, 1:40

Има още един приятен вариант. Двойника, който влиза в парното и от страната на двигателя се връзва към ел.клапана за парното

С времето пластмасата се чупи и почва да сълзи. Като просълзи не тече от към двигателя, а точно където ти каваш ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 27 Мар 2009, 8:39

авторе :) ... я си провери радиаторчето на парното... хубаво се загледай дали е водатова по стелката ти или антифриз ... опипай прозорците дали се мазнят ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Мар 2009, 10:02

nikito написа:Ама да си кажа май аз съм си виновен реших да долея не антифриз а концентрат и то долях около литър понеже все по малко течност ми бягаше и може да е от концентрата, а помеждодругото днеска отворих капака и забелязах че и от термостата просълзило и сега такава беля си отворих че не може да бъде, но какво да се прави не е чисто нова от магазина, а и много си ме кефиколицата

vld продава чисто нов термостат за М43 на промоция. Предполагам и твоя е такъв с пластмасов кожух, понеже си 94та.
Няма много лошо, че си с концентрат на антифриз. Не се вживявай. Просто й е дошло времето да ти създаде малко главоболия.
И верно си провери двойника към парното в купето. Сълзи малко горе и вдясно от педала на газта и прави хубава локвичка :)

Потребител
Аватар

Мнение от nikito » 28 Мар 2009, 7:31

Така е и аз така казвам дошло и е времето все пак не е първа младост, но все пак е BMW и си заслужава вниманието не е някакъв си голф или тем подобни автомобилообразнии недоразвити черупки дето са с предаване на грешните колела

младши ентусиаст
Аватар

эъфхп

Мнение от Makarov 2 » 29 Мар 2009, 11:09

Отдолу на купето има едни ламаринени тапи,явно някоя ти е паднала и от там влиза вода,стига сте говорили глупости,че почвам да се дразня!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 30 Мар 2009, 8:09

Ако имаш шибидах е възможно да е от него,моя при определен наклон на колата сълзи в купето някаде от механизма и от там по кората на тавана, по гредичката на предния прозорец,по колонката където е ръчката за отваряне на капака.Амам го прави само при силен дъжд или ако спра под наклон,много се изредиха да я гледат,то дренажни трибички то какво ли не беше,ама пак си остана така....така че виж да не е и при теб така.Симптома е,че намокря ъгълчето м/у тавана и гредичката на прозореца,само там се забелязва външно и вече долу на стеките.
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 30 Мар 2009, 16:54

А има и друг вариант за водата под стелките поне на мен ми се е случвало-докато ви мият колата и бързат ви вкарат мокри стелки,а тя за сметка на гумата не може да се испари и си стои от долу,а вече при скъсани си знаем ;)
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Предишна

Назад към E36