Проблем с превключване на скоростите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от juno » 17 Май 2007, 10:31

За 316i 97 година - маслото сменя ли се или пак само се долива? какво масло ще препоръчате. Аз звънях в Пловдив в Кастрол и там ми казаха, 4е литъра е 38 лева! Вие какво малсо бихте ми препоръчали (марка, вид, цена...).
Всяко Ново е добре забравено Старо...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E-38 E-36

Мнение от jasamon » 17 Май 2007, 18:58

значи баце така и така ще плащаш за сваляне качване барем си я отвори и си я направи като хората та да не се наложи после пак да я сваляш .ако няма къде да отидеш ща та пращам мой съученик цел живот това прави с баща му .ама веднага ща ти каже какво е гаранция

Потребител
Аватар

Мнение от juno » 22 Май 2007, 9:14

Колеги проверих - няма течове от скоростната кутия - имаше си достатъчно масло. Все пак смених маслото на скоростната кутия - valvoline АТФ, но няма промяна - на първа влиза много трудно. Нама стържене и шум - просто става много трудно. Не знам какво да правя. Нормално ли е това?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

Мнение от Rudisan » 22 Май 2007, 10:24

Потребител
Аватар

Мнение от juno » 22 Май 2007, 12:06

Много благодаря, колеги :D . Сега трябва да намеря къде да ми отворят, поправят и затворят КАЧЕСТВЕНО скоростната кутия. Имате ли някакви предложения (Пловдив, София)? Знам, че Дару и Камор са добри, но има ли и в Пловдив такива?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

Мнение от Rudisan » 22 Май 2007, 12:39

в пловдив незнам :(. да кажеш колко пара ти струва всичко

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 22 Май 2007, 13:19

juno написа:Много благодаря, колеги :D . Сега трябва да намеря къде да ми отворят, поправят и затворят КАЧЕСТВЕНО скоростната кутия. Имате ли някакви предложения (Пловдив, София)? Знам, че Дару и Камор са добри, но има ли и в Пловдив такива?

:arrow: http://bg.bmw-dealernetwork.com/_mcar/
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от simo76 » 27 Юли 2007, 16:29

visipe написа:
visipe написа:и аз имам същи я проблем ! първата ми излиза ако не я вкарам по хубаво напред , вчера ми доляха масло в скоросната кутия щото беше на половина ... и ше вида дали има разлика !

значи първата пак ми изкочи и след доливане :( . Но подчертавам де не съм сменял маслото а самои го долях до горе , майсторите ми казаха че по принцип на скоросната не се сменяло :shock: . Сега ше сменяме семерингите и ако от там видят нещо ве пипша. Аз се си миля че има някое палче дето е отишло ...

Значи, само за информация да напиша за колегите, които четат тук, че и аз имах същия проблем с изскачането на първа скорост. Пробвах със смяна на маслото и пак така си остана, без подобрение. Накрая ми писна и я закарах на ремонт. След свалянето на кутията в сервиза се установи,че са износени муфата и вилката за първа и втора скорост. Получава се луфт при зацепване между двете и това е причинявало изкачането от скорост. Ремонта излиза минимум 500лв., така че по-добре си търсете скоростна кутия на старо в тоя случай. Чукнете на дърво да не ви се случва.
BMW- for life

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 27 Юли 2007, 18:31

visipe написа:
visipe написа:и аз имам същи я проблем ! първата ми излиза ако не я вкарам по хубаво напред , вчера ми доляха масло в скоросната кутия щото беше на половина ... и ше вида дали има разлика !

значи първата пак ми изкочи и след доливане :( . Но подчертавам де не съм сменял маслото а самои го долях до горе , майсторите ми казаха че по принцип на скоросната не се сменяло :shock: . Сега ше сменяме семерингите и ако от там видят нещо ве пипша. Аз се си миля че има някое палче дето е отишло ...

Земи смени майсторите, купи си масло АТФ, струва 10-12 лева литъра, кутията ти събира 1,1 литра мисля, смени го всичкото, кво се циганиш за 10 лева
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Жената да мърка

Мнение от Kurt Vagner » 27 Юли 2007, 23:57

Смени си маслото

Предишна

Назад към E36