Проблем с превключване на скоростите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jasamon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E-38 E-36
значи баце така и така ще плащаш за сваляне качване барем си я отвори и си я направи като хората та да не се наложи после пак да я сваляш .ако няма къде да отидеш ща та пращам мой съученик цел живот това прави с баща му .ама веднага ща ти каже какво е гаранция
Колеги проверих - няма течове от скоростната кутия - имаше си достатъчно масло. Все пак смених маслото на скоростната кутия - valvoline АТФ, но няма промяна - на първа влиза много трудно. Нама стържене и шум - просто става много трудно. Не знам какво да правя. Нормално ли е това?
Всяко Ново е добре забравено Старо...
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
juno видя ли това http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54535&start=15
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
juno написа:Много благодаря, колеги. Сега трябва да намеря къде да ми отворят, поправят и затворят КАЧЕСТВЕНО скоростната кутия. Имате ли някакви предложения (Пловдив, София)? Знам, че Дару и Камор са добри, но има ли и в Пловдив такива?

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
visipe написа:visipe написа:и аз имам същи я проблем ! първата ми излиза ако не я вкарам по хубаво напред , вчера ми доляха масло в скоросната кутия щото беше на половина ... и ше вида дали има разлика !
значи първата пак ми изкочи и след доливане. Но подчертавам де не съм сменял маслото а самои го долях до горе , майсторите ми казаха че по принцип на скоросната не се сменяло
. Сега ше сменяме семерингите и ако от там видят нещо ве пипша. Аз се си миля че има някое палче дето е отишло ...
Значи, само за информация да напиша за колегите, които четат тук, че и аз имах същия проблем с изскачането на първа скорост. Пробвах със смяна на маслото и пак така си остана, без подобрение. Накрая ми писна и я закарах на ремонт. След свалянето на кутията в сервиза се установи,че са износени муфата и вилката за първа и втора скорост. Получава се луфт при зацепване между двете и това е причинявало изкачането от скорост. Ремонта излиза минимум 500лв., така че по-добре си търсете скоростна кутия на старо в тоя случай. Чукнете на дърво да не ви се случва.
BMW- for life
- Andronoff
- триногата
-
visipe написа:visipe написа:и аз имам същи я проблем ! първата ми излиза ако не я вкарам по хубаво напред , вчера ми доляха масло в скоросната кутия щото беше на половина ... и ше вида дали има разлика !
значи първата пак ми изкочи и след доливане. Но подчертавам де не съм сменял маслото а самои го долях до горе , майсторите ми казаха че по принцип на скоросната не се сменяло
. Сега ше сменяме семерингите и ако от там видят нещо ве пипша. Аз се си миля че има някое палче дето е отишло ...
Земи смени майсторите, купи си масло АТФ, струва 10-12 лева литъра, кутията ти събира 1,1 литра мисля, смени го всичкото, кво се циганиш за 10 лева
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- Kurt Vagner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Жената да мърка
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2