Имам прроблем със спирачките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36

Имам прроблем със спирачките

Мнение от JohnnyB » 26 Юли 2007, 13:25

Незнам защо но това БМВ имам чуство че немога да спира..предишните коли които съм карал спират 5 пъти по бързо а тази като натисна спирачката и се почва едно суркане и блъскане на АБС-а ... незнам от къде може да е проблема (отпред съм с дискове а отзад с барабани ) ... спирачната помпа ми задържа...Просто си нямам на идея от каде може да е ,или каде да гледам.Моля ако някой има идея нека сподели преди да я закарам на майстор :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 26 Юли 2007, 13:53

ако предните ти гуми са калпави и твърди от това може да е мойто е без АБС и спира отли4но дори доста по добре от дале4 по нови коли с АБС... другото което е не се знае да не са ти клеясали цилиндър4етата на задните спирачки дето отварят накладките и дали изобщо са останали отзаде накладки /те сами се регулират при износване там кадето правят прегледите като я качиш сте разбереш там мерят спира4ното усилие на колелетата и се разбира за барабаните дали спират или задаржат....

Потребител
Аватар

Мнение от villie77 » 26 Юли 2007, 14:23

ако задницата иска да ходи в ляво или в дясно при спиране, значи проблемът е от задните спирачки.
иначе отпред:
1. криви дискове
2. некачествени накладки
3. лоши гуми
318 v.s. 320 = (':box:')

Потребител
Аватар

Мнение от JohnnyB » 26 Юли 2007, 15:03

еми няма да е от гумите,накладките са смотани но нови и скърцат-предполагам че са твърди,а отзад ...там си нямам представа как стоят нещата с барабаните... но съм чувал че е рядкост от тях да е проблема :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 26 Юли 2007, 17:05

Само за протокола... Ти си с нови, но калпави накладки отпред, знаеш, че е така и въпреки това се чудиш защо колата ти спира зле? :roll:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от villie77 » 26 Юли 2007, 17:31

JohnnyB написа:еми няма да е от гумите,накладките са смотани но нови и скърцат-предполагам че са твърди,а отзад ...там си нямам представа как стоят нещата с барабаните... но съм чувал че е рядкост от тях да е проблема :help:

прав е колегата, няма какво да се чудиш. виждал съм накладки, които търкат диска, а те си остават като нови - ти си направи извода дали ще ти спира колата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Юли 2007, 17:34

villie77 написа:
JohnnyB написа:еми няма да е от гумите,накладките са смотани но нови и скърцат-предполагам че са твърди,а отзад ...там си нямам представа как стоят нещата с барабаните... но съм чувал че е рядкост от тях да е проблема :help:

прав е колегата, няма какво да се чудиш. виждал съм накладки, които търкат диска, а те си остават като нови - ти си направи извода дали ще ти спира колата

аз пък съм виждал накладки на 10,000км със феродо като на чисто новите, но ръждясало като стар винкел :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от villie77 » 26 Юли 2007, 17:39

точно това имам предвид, колега Stanchev,,виждал съм ги турските боклуци кво феродо слагат

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 26 Юли 2007, 21:49

Аз имах подобен проблем. Бяха ми леко криви дисковете.(Влезнах с висока скорост в една яма и от там се наложи да си смена почти цялото окачване.Имах останал еидн здрав тампон :mhihi: Сега след като изгорях с около 2000лв. карам с широко отворени очи по хубавите ни "европейски" пътища :twisted: ) Смених ги и сега всичко е ОК.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 27 Юли 2007, 1:50

колега и аз имах този твой проблем, като искам да спра по рязко не спира а се включва абс-а и като шейна, бях с накладки RH смених ги с Textar и неможеш да си представиш каква разлика има зимах Textar и пак пиши заслужава си :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от JohnnyB » 27 Юли 2007, 8:36

Благодаря момчета,наистина мисля да взема съвета и да погледна задните предните + това ще видя за обездушаване да се погледне ... няма начин зима идва :uups: мерси отново

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 27 Юли 2007, 11:30

JohnnyB написа:Благодаря момчета,наистина мисля да взема съвета и да погледна задните предните + това ще видя за обездушаване да се погледне ... няма начин зима идва :uups: мерси отново

ЕЕЕЕЕЕ, чакай де, ква зима... има още някои които не са ходили на море :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Назад към E36