Имам прроблем със спирачките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Имам прроблем със спирачките
Незнам защо но това БМВ имам чуство че немога да спира..предишните коли които съм карал спират 5 пъти по бързо а тази като натисна спирачката и се почва едно суркане и блъскане на АБС-а ... незнам от къде може да е проблема (отпред съм с дискове а отзад с барабани ) ... спирачната помпа ми задържа...Просто си нямам на идея от каде може да е ,или каде да гледам.Моля ако някой има идея нека сподели преди да я закарам на майстор 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
ако предните ти гуми са калпави и твърди от това може да е мойто е без АБС и спира отли4но дори доста по добре от дале4 по нови коли с АБС... другото което е не се знае да не са ти клеясали цилиндър4етата на задните спирачки дето отварят накладките и дали изобщо са останали отзаде накладки /те сами се регулират при износване там кадето правят прегледите като я качиш сте разбереш там мерят спира4ното усилие на колелетата и се разбира за барабаните дали спират или задаржат....
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Само за протокола... Ти си с нови, но калпави накладки отпред, знаеш, че е така и въпреки това се чудиш защо колата ти спира зле? 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
JohnnyB написа:еми няма да е от гумите,накладките са смотани но нови и скърцат-предполагам че са твърди,а отзад ...там си нямам представа как стоят нещата с барабаните... но съм чувал че е рядкост от тях да е проблема
прав е колегата, няма какво да се чудиш. виждал съм накладки, които търкат диска, а те си остават като нови - ти си направи извода дали ще ти спира колата
318 v.s. 320 = (':box:')
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
villie77 написа:JohnnyB написа:еми няма да е от гумите,накладките са смотани но нови и скърцат-предполагам че са твърди,а отзад ...там си нямам представа как стоят нещата с барабаните... но съм чувал че е рядкост от тях да е проблема
прав е колегата, няма какво да се чудиш. виждал съм накладки, които търкат диска, а те си остават като нови - ти си направи извода дали ще ти спира колата
аз пък съм виждал накладки на 10,000км със феродо като на чисто новите, но ръждясало като стар винкел

Аз имах подобен проблем. Бяха ми леко криви дисковете.(Влезнах с висока скорост в една яма и от там се наложи да си смена почти цялото окачване.Имах останал еидн здрав тампон
Сега след като изгорях с около 2000лв. карам с широко отворени очи по хубавите ни "европейски" пътища
) Смених ги и сега всичко е ОК.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
колега и аз имах този твой проблем, като искам да спра по рязко не спира а се включва абс-а и като шейна, бях с накладки RH смених ги с Textar и неможеш да си представиш каква разлика има зимах Textar и пак пиши заслужава си 

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
JohnnyB написа:Благодаря момчета,наистина мисля да взема съвета и да погледна задните предните + това ще видя за обездушаване да се погледне ... няма начин зима идвамерси отново
ЕЕЕЕЕЕ, чакай де, ква зима... има още някои които не са ходили на море

12 мнения
• Страница 1 от 1