Теч от помпата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Теч от помпата

Мнение от Дядо Миле » 25 Юли 2007, 17:35

Момчета, който се е срещал с проблема или знае нещо, да помогне.
Значи, сигурно съм карал така 2- 3000 км., без да разбера.
Вчера, погледнах отдолу при работеща кола и гледам че капе. Колата има всички кори отдолу. Отначало помислих че е конденз от клима, но ми замириса на нафта. Отгоре двигателят също е закрит с кора и не се види много. Та днес махнах кората на двигателя(отгоре), свалих и генерацията за въздуха и кво да видя- помпата тече. Тече от капака на помпата. Той е хванат с три глухи звезд. болта, а четвъртият е по дълбоко и е петограм и с по малка глава( може би да не барат там глупаци).
Иначе колата - 318 тдс, си върви кат пушка, не смуче въздух, пали и студена и топла от раз, държи обороти. Абе всичко е ОК.
Сега : Кво има под тоя капак и мога ли да го сваля и да сменя гарнитурата.Водих я на един дизелджия- приятел, който се занимава с товарни Мерцедеси, Волво,Ман и т.н. Той всъщност уточни, че теча е от гарнитурата на капака на помпата, но каза че от такива помпички не разбира. Каза да внимавам и да я дам на майстор. Само, че аз съм от прованса, да я водя на Супер Дизел в София ми е зор малко.
Та който знае нещо по въпроса да каже. Все ще ми е от полза.
С търсачката търсих, но точно за моя проблем не намерих нищо.
Казвайте братлета, че в събота на море трябва да ходя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Юли 2007, 17:37

ми хубаво де съобщи от къде си, ако не е тайна :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 25 Юли 2007, 17:44

Имах същия проблем, но ми го направиха в Супер Дизел. Смяна на гарнитури, някакав клапан и центровка - 450 лв. - страшна скъпотия :shock: . За друго място не знам. След манипулацията ми падна разхода с 3-4 л. на 100км. градско.. Също така си оправи и топлия старт :lol:
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 25 Юли 2007, 19:40

Явно си решил да запазиш в тайна местонахождението си, че да не ти урочаса някой Бимата :mhihi:
Това е списък на сервизите на БОШ в България:

http://www.bosch.bg/bg/products/car_ser ... rvices.pdf

Виж кой ти е най-близо и действай!
И на морето - умната! ( в карен случай може и русата :mhihi: )

Ако си попълниш профила във форума, струвами се по-лесно ще успяваш да получиш нужните ти отговори. ;)
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 25 Юли 2007, 20:46

7878 колко ти гореше колата преди профилактиката и центровката. Защото моята си е наред по принцип обаче гори 9-10 градско и 7,5 -8 извънградско, а в сравнение с други познати май си е много

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 25 Юли 2007, 20:50

juro написа:7878 колко ти гореше колата преди профилактиката и центровката. Защото моята си е наред по принцип обаче гори 9-10 градско и 7,5 -8 извънградско, а в сравнение с други познати май си е много

Е това си е нормално, може би извънградското ти е малко в повече. Иначе моята гореше 13-14 градско и 10 извън. Сега е на 9-10/6-6.5
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Дядо Миле » 25 Юли 2007, 21:35

Stanchev написа:ми хубаво де съобщи от къде си, ако не е тайна :shock:

Извинявайте ! От Плевен.

Потребител
Аватар

Мнение от Дядо Миле » 25 Юли 2007, 21:38

pazokolarov написа:Явно си решил да запазиш в тайна местонахождението си, че да не ти урочаса някой Бимата :mhihi:

Ако си попълниш профила във форума, струвами се по-лесно ще успяваш да получиш нужните ти отговори. ;)

Извинявай ! Ама така ми беше криво, че съм пропуснал. От Плевен съм.
В нашто БМВ не могат да се справят. Не смеят да отварят помпата.

Потребител
Аватар

Мнение от Дядо Миле » 25 Юли 2007, 21:50

pazokolarov написа:Явно си решил да запазиш в тайна местонахождението си, че да не ти урочаса някой Бимата :mhihi:

pazo.... , благодаря ти много, за навременната информация. Щото мислех да ходя в един ИМПОРИУМ има тука. Голям сервиз, за всички дизелаци. Ог камиони, трактори, та до коли. Някои са доволни, други не. Ама не ми се щеше, да ми се учи някой на любимата печица.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525d

Мнение от ETW_You_ » 25 Юли 2007, 23:20

Не се сещам дали можеш да си забиеш по-голямо дърво , от това да да свалиш горния капак!!! Свалянето добре, гарнитурата 15-на лева - и това добре. Сглобяването песен и ........... всичко хубаво свършва до тук. Само на компютър става центровката на капака. Иначе може и да запалиш колата и тя да си заработи на 5000 оборота..... ако изобщо я запалиш

Потребител
Аватар

Мнение от Дядо Миле » 26 Юли 2007, 12:50

ETW_You_ написа:Не се сещам дали можеш да си забиеш по-голямо дърво , от това да да свалиш горния капак!!! Свалянето добре, гарнитурата 15-на лева - и това добре. Сглобяването песен и ........... всичко хубаво свършва до тук. Само на компютър става центровката на капака. Иначе може и да запалиш колата и тя да си заработи на 5000 оборота..... ако изобщо я запалиш

Тва ми беше ясно предварително. Ама да си попитам, все пак!
Обиколих района Плевен, Ловеч, Белене, Свищов. Баси майсторите, баси сервизите "гаранционни" ! Кат паднали от Марс. Хъка-мъката, ама тъй, ама онакъй, ама дай, па ще видим, ама немам такава гарнитура, ама тва роторна помпа ли е! Я иди при бай....... ! Баси невежеството! Дуки! Няма да си дам "играчката" , на шашкъни. И без туй сълзи малко. Един международник, вика : Я си налей от нашата "супер нафта" от Петрол, да видиш как ще спре да тече. Майтап да става!
Тъй ще ходя на морето, пък после само на свестен сервиз с апаратура,диагностика и центровки. Най- много да загубя 5- 10 литра нафта. Благодаря на всички за отзивчивостта!
На Черно море гъ.. а си пече...! Айдееее!

Назад към E36