Проблем. Загрява ми колата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем. Загрява ми колата

Мнение от melody1 » 23 Юли 2007, 23:02

Здравейте колеги. Колата ми започна да загрява в задръствания. Този номер не го прави всеки път, но днес ми изара акъла. Стрелката стигна близо до червената зона. Пуснах парното и се върна до средата. В тези жеги няма как да го пускам това парно. Станах на компот. :mhihi: Някой има ли идея от какво може да се получава този номер. В сряда ми се налага да пътувам до София(сутринта) до Нов Български Университет и ми казаха, че на околовръстното за Овчa купел имало страшни задръствания така че няма как да не загрее. Може ли да е водна помпа. Имате ли идея кви пари струва заедно със смяната. Колата е 318I(М40) 92г.
:help:
Последна промяна melody1 на 24 Юли 2007, 13:21, променена общо 1 път

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Юли 2007, 23:14

Едва ли е помпата, щом като си пуснал парното и се е оправила... по-скоро е термостата.... помпата ако се прецака ще загрее веднъж и повече няма да се случи..... преди основния ремонт на двигателя ;) Ходи на майстор (ама майстор!) да я види, вероятно е термостат :) Виж си все пак и нивото на антифриза/водата (ако е паднало много ниско може и от това да е, при мен се случи!), също има вероятност и радиатора да е запушен и да не върши работа.... но за всичко това отново си трябва майстор да я види ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 23 Юли 2007, 23:21

Къде се намира термостата. Може ли да ми обясните. Загрява само когато е в задръстване и когато потегля стрелката се връща където и е мястото. Погледнах радиатора. Отвъмка е чист, но отвътре незнам какво е положението. Иначе антифриза е в необходимото количество.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW-M3-GAZE » 23 Юли 2007, 23:30

Не приятел.не е термостата.Щом загравя само на място,зна4и ти е заминало виското на перката.Проверява се много лесно,като задържиж с ръка перката за охлаждане на двигателя и тя спре,гаранция е от него.БМВта та имат този проблем.Не се коси сменя се лесно и струва някаде кам 65лв.Пробваи утре.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 23 Юли 2007, 23:47

BMW-M3-GAZE написа:Не приятел.не е термостата.Щом загравя само на място,зна4и ти е заминало виското на перката.Проверява се много лесно,като задържиж с ръка перката за охлаждане на двигателя и тя спре,гаранция е от него.БМВта та имат този проблем.Не се коси сменя се лесно и струва някаде кам 65лв.Пробваи утре.

Да, ама не си прави експерименти, че може да е читава. Остави колата да загрее хубавко и я загаси, тогава на ръка пробвай да завъртиш перката, ако се върти лесно - значи е виско.

ЕДИТ. Или както разправяше vld, покарай я известно време и тръгни да изкачваш харабийски баир на 2-ра на 4к оборота. Ако ти работи виското няма как да не чуеш!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 23 Юли 2007, 23:57

err0r написа:
BMW-M3-GAZE написа:Не приятел.не е термостата.Щом загравя само на място,зна4и ти е заминало виското на перката.Проверява се много лесно,като задържиж с ръка перката за охлаждане на двигателя и тя спре,гаранция е от него.БМВта та имат този проблем.Не се коси сменя се лесно и струва някаде кам 65лв.Пробваи утре.

Да, ама не си прави експерименти, че може да е читава. Остави колата да загрее хубавко и я загаси, тогава на ръка пробвай да завъртиш перката, ако се върти лесно - значи е виско.

ЕДИТ. Или както разправяше vld, покарай я известно време и тръгни да изкачваш харабийски баир на 2-ра на 4к оборота. Ако ти работи виското няма как да не чуеш!

Преди време като бях на сервиз, майстора ми каза че перката се върти много лесно и че нещо било за смяна вече. Каза, че не е нормално да се върти по този начин. пробва я на ръка. Ама не го разбрах дали цялата перка е за смяна или само някоя част. Смяната на виското иска ли много време. Дано утре могат да го сменят защото в сряда трябва да закарам сестра ми до НБУ(има изпит :roll: )

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 24 Юли 2007, 0:00

E да, ама аз примерно съм с ел. перка... но щом майстор е казал, че перката нещо "не му харесва" вероятно е това.. въпреки, че няма да е лошо да се провери... но определено на работеща загряла кола ако вкараш ръка или нещо друго в перката.... ще стане мазало.... т'ва да не е ветрило на пръчка бре :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 24 Юли 2007, 1:02

Определено виското е проблема, и мойто на напълно загрял двигател го спирам с пръсти, а в задръстванията се топля с парно :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 24 Юли 2007, 13:16

Колеги благодаря ви за помоща. Днес си взех виско за 65лв. от магазина на БМВ на бул.Руски и ми го смениха за 10лв. в сервиз. Сега колата не загрява и когато дам гас перката се чува(вие като дзвер) :mhihi: . Преди го нямаше този звук. Скоро ще гледам да сменя водната помпа и термостата, за да не се получи някъв гаф, че не съм ги сменял откакто си купих колата преди 2 години. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 24 Юли 2007, 13:23

melody1 написа:... взех виско за 65лв. от магазина на БМВ на бул.Руски...

:shock: не е зле да продалжиш да си я гледаш тая стрелка...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 24 Юли 2007, 13:26

Владо написа:
melody1 написа:... взех виско за 65лв. от магазина на БМВ на бул.Руски...

:shock: не е зле да продалжиш да си я гледаш тая стрелка...

Ами сега в задръстване не мърда от средата. Сутринта като я запалих я оставих да работи на място. Като загря след средата хванах перката и тя спря без да има поне нищожно съпротивление. А и преди изобщо не я чувах. Сега звука на двигателя ме кефи повече. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 24 Юли 2007, 14:22

Т'ва със спирането с ръка с новото или старо "виско"? че ако е с новото не е много далавера.... :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 24 Юли 2007, 14:31

Honzik написа:Т'ва със спирането с ръка с новото или старо "виско"? че ако е с новото не е много далавера.... :confused:

Старото виско. Новото ще ми одреже пръстите :mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 24 Юли 2007, 14:34

Е, мисля, че вече можем спокойно да кажем - job done ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW-M3-GAZE » 24 Юли 2007, 15:53

Е брато май са оказах прав и за виското и за цената,надявам се,4е съм ти бил от полза,ако има нещо друго,което те интересува просто се обърни към мен.по тея баварки по4ти не остана нещо,което да не съм го правил.

Следваща

Назад към E36