Проблем. Загрява ми колата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем. Загрява ми колата
Здравейте колеги. Колата ми започна да загрява в задръствания. Този номер не го прави всеки път, но днес ми изара акъла. Стрелката стигна близо до червената зона. Пуснах парното и се върна до средата. В тези жеги няма как да го пускам това парно. Станах на компот.
Някой има ли идея от какво може да се получава този номер. В сряда ми се налага да пътувам до София(сутринта) до Нов Български Университет и ми казаха, че на околовръстното за Овчa купел имало страшни задръствания така че няма как да не загрее. Може ли да е водна помпа. Имате ли идея кви пари струва заедно със смяната. Колата е 318I(М40) 92г.

Последна промяна melody1 на 24 Юли 2007, 13:21, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Едва ли е помпата, щом като си пуснал парното и се е оправила... по-скоро е термостата.... помпата ако се прецака ще загрее веднъж и повече няма да се случи..... преди основния ремонт на двигателя
Ходи на майстор (ама майстор!) да я види, вероятно е термостат
Виж си все пак и нивото на антифриза/водата (ако е паднало много ниско може и от това да е, при мен се случи!), също има вероятност и радиатора да е запушен и да не върши работа.... но за всичко това отново си трябва майстор да я види 

- BMW-M3-GAZE
- кандидат ентусиаст
-
Не приятел.не е термостата.Щом загравя само на място,зна4и ти е заминало виското на перката.Проверява се много лесно,като задържиж с ръка перката за охлаждане на двигателя и тя спре,гаранция е от него.БМВта та имат този проблем.Не се коси сменя се лесно и струва някаде кам 65лв.Пробваи утре.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
BMW-M3-GAZE написа:Не приятел.не е термостата.Щом загравя само на място,зна4и ти е заминало виското на перката.Проверява се много лесно,като задържиж с ръка перката за охлаждане на двигателя и тя спре,гаранция е от него.БМВта та имат този проблем.Не се коси сменя се лесно и струва някаде кам 65лв.Пробваи утре.
Да, ама не си прави експерименти, че може да е читава. Остави колата да загрее хубавко и я загаси, тогава на ръка пробвай да завъртиш перката, ако се върти лесно - значи е виско.
ЕДИТ. Или както разправяше vld, покарай я известно време и тръгни да изкачваш харабийски баир на 2-ра на 4к оборота. Ако ти работи виското няма как да не чуеш!

err0r написа:BMW-M3-GAZE написа:Не приятел.не е термостата.Щом загравя само на място,зна4и ти е заминало виското на перката.Проверява се много лесно,като задържиж с ръка перката за охлаждане на двигателя и тя спре,гаранция е от него.БМВта та имат този проблем.Не се коси сменя се лесно и струва някаде кам 65лв.Пробваи утре.
Да, ама не си прави експерименти, че може да е читава. Остави колата да загрее хубавко и я загаси, тогава на ръка пробвай да завъртиш перката, ако се върти лесно - значи е виско.
ЕДИТ. Или както разправяше vld, покарай я известно време и тръгни да изкачваш харабийски баир на 2-ра на 4к оборота. Ако ти работи виското няма как да не чуеш!
Преди време като бях на сервиз, майстора ми каза че перката се върти много лесно и че нещо било за смяна вече. Каза, че не е нормално да се върти по този начин. пробва я на ръка. Ама не го разбрах дали цялата перка е за смяна или само някоя част. Смяната на виското иска ли много време. Дано утре могат да го сменят защото в сряда трябва да закарам сестра ми до НБУ(има изпит

- Mollov
- Мародератор
-
BMW-M3-GAZE написа:Не приятел.не е термостата.Щом загравя само на място,зна4и ти е заминало виското на перката.Проверява се много лесно,като задържиж с ръка перката за охлаждане на двигателя и тя спре,гаранция е от него.БМВта та имат този проблем.Не се коси сменя се лесно и струва някаде кам 65лв.Пробваи утре.
E да, ама аз примерно съм с ел. перка... но щом майстор е казал, че перката нещо "не му харесва" вероятно е това.. въпреки, че няма да е лошо да се провери... но определено на работеща загряла кола ако вкараш ръка или нещо друго в перката.... ще стане мазало.... т'ва да не е ветрило на пръчка бре

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Определено виското е проблема, и мойто на напълно загрял двигател го спирам с пръсти, а в задръстванията се топля с парно 

Колеги благодаря ви за помоща. Днес си взех виско за 65лв. от магазина на БМВ на бул.Руски и ми го смениха за 10лв. в сервиз. Сега колата не загрява и когато дам гас перката се чува(вие като дзвер)
. Преди го нямаше този звук. Скоро ще гледам да сменя водната помпа и термостата, за да не се получи някъв гаф, че не съм ги сменял откакто си купих колата преди 2 години. 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
melody1 написа:... взех виско за 65лв. от магазина на БМВ на бул.Руски...

Владо написа:melody1 написа:... взех виско за 65лв. от магазина на БМВ на бул.Руски...
не е зле да продалжиш да си я гледаш тая стрелка...
Ами сега в задръстване не мърда от средата. Сутринта като я запалих я оставих да работи на място. Като загря след средата хванах перката и тя спря без да има поне нищожно съпротивление. А и преди изобщо не я чувах. Сега звука на двигателя ме кефи повече.

- Mollov
- Мародератор
-
- Mollov
- Мародератор
-
- BMW-M3-GAZE
- кандидат ентусиаст
-
Е брато май са оказах прав и за виското и за цената,надявам се,4е съм ти бил от полза,ако има нещо друго,което те интересува просто се обърни към мен.по тея баварки по4ти не остана нещо,което да не съм го правил.
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3