менене на обороти tds
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
менене на обороти tds
Колеги от няколко дни насам незнам дали е свързано с жегите двигателя (2.5tds)започна да тресе като работи на място или от движение след като се изключи от скорост оборотите спадат притриса и се оправя,а при задържане на газта към 1500/2000об прекъсването пак го има постоянно!Въпроса ми е дали това е от прословутата плочка на помпата или от друго!
- cvetoslav
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E kak BMW
- Мечтае да кара: MMMMMPower
Не!Работи перфектно прекъсва само като загрее и по осезаемо няколко секунди след запалване после изчиства заработва нормално и пак прекъсва!Мислех че е от горивния филтър,смених го но няма разлика!Направи ми впечатление,че когато го развих имаше нафта на дъното колкото да го покрие!Мисля че нафтата се връща обратно в резервоара и няма достатъчно гориво!?
- cvetoslav
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E kak BMW
- Мечтае да кара: MMMMMPower
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
fatix написа:... Направи ми впечатление,че когато го развих имаше нафта на дъното колкото да го покрие!Мисля че нафтата се връща обратно в резервоара и няма достатъчно гориво!?
Не е нормално да няма нафта във филтъра. Връщането на излишната нафта в резервоара става от ГНП-то. А филтъра трябва да е пълен до горе.
Възможно е проблема да е в помпата за нафта в резервоара.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Jorkata1 написа:И аз го имам същият проблем.Виж темата за био дизела
За биодизела - просто ЗАБРАВИ!!!
Изключение е само ако вече не можеш да си понасяш двигателя и си решил да го брактисаш

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
хахахахахахаха, цяла Европа кара с биодизел, само ти реши, че ще повредиш ДВГ с него. Айде стига празни приказки, а се обоснови, ако обичаш. Посочи и личен опит(може и на приятел). Защото аз онзи ден почиствах резервоара на една МБ123, дето писах за нея, че е карана последните 5 години с ОЛИО. И да ти кажа моят резервоар сигурно е по мръсен. Айде ти си на ход!!!

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
За мен е абсолютно достатъчно ИЗРИЧНОТО предупреждение в ръководството на потребителя ЗА ДВИГАТЕЛИТЕ М51 ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА БИОДИЗЕЛ.
Всеки сам си решава въпроса. Пусни търсачката за тази тема и в другите форуми. От това което съм чел, болшенството от колегите не биха ползвали биодизел в М51.
Айде - ти си!
Всеки сам си решава въпроса. Пусни търсачката за тази тема и в другите форуми. От това което съм чел, болшенството от колегите не биха ползвали биодизел в М51.
Айде - ти си!
Вчера ходих в Бош(на околовръстното)гледаха я колата караха я и казаха че нищо и няма!Оплакванията ми бяха че изпушва бял пушек в началните обороти после изчиства и именно в тези обороти беше много мудна дори с пуснат климатик едвам тръгваше!Мисля че пипаха по капака на помпата,доколкото видях с едно чукче и пуснаха повече гориво!Сега изпушва черно замалко и изчисва и има доста добър ряз,но се получи едно чукане което го нямаше преди това или поне едвам се долавяше сега се усили след като пипнаха по центровката и двигателя работи по шумно!Относно горивния филтър ми казаха че системата е под вакуум и щом се развие филтъра вакуума се губи и нафтата се връща обратно в резервоара!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
pazokolarov написа:За мен е абсолютно достатъчно ИЗРИЧНОТО предупреждение в ръководството на потребителя ЗА ДВИГАТЕЛИТЕ М51 ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА БИОДИЗЕЛ.
Айде - ти си!
Да ,едно време така се говореше и за газта.Предубеденост ,без размисъл.Можеш ли да го покажеш това ръководството на потребителя където пише да не се използва биодизел.Както вече ти казаха ,хората отдавна карат безпроблемно и с олио.
Здравейте
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение! От 2 месеца съм собственик на БМВ 525tds,купих колата със същия проблем.Няма устойчеви ниски обороти и между 1500-2000 оборота придърпва.От Габрово съм и тук няма сервиз в който да ми помогнат.Много моля за тел.на сервиз в който да си реша проблема
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2