менене на обороти tds

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

менене на обороти tds

Мнение от fatix » 23 Юли 2007, 23:05

Колеги от няколко дни насам незнам дали е свързано с жегите двигателя (2.5tds)започна да тресе като работи на място или от движение след като се изключи от скорост оборотите спадат притриса и се оправя,а при задържане на газта към 1500/2000об прекъсването пак го има постоянно!Въпроса ми е дали това е от прословутата плочка на помпата или от друго!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 24 Юли 2007, 10:29

Най- вероятно е от плочката, като е студена прави ли го.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 24 Юли 2007, 10:39

Не!Работи перфектно прекъсва само като загрее и по осезаемо няколко секунди след запалване после изчиства заработва нормално и пак прекъсва!Мислех че е от горивния филтър,смених го но няма разлика!Направи ми впечатление,че когато го развих имаше нафта на дъното колкото да го покрие!Мисля че нафтата се връща обратно в резервоара и няма достатъчно гориво!?

Потребител
Аватар

Мнение от Jorkata1 » 24 Юли 2007, 22:45

И аз го имам същият проблем.Виж темата за био дизела

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 25 Юли 2007, 11:06

Не че искам да те отчайвам но най-вероятно е плочката на помпата, често срещан проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 25 Юли 2007, 13:37

fatix написа:... Направи ми впечатление,че когато го развих имаше нафта на дъното колкото да го покрие!Мисля че нафтата се връща обратно в резервоара и няма достатъчно гориво!?

Не е нормално да няма нафта във филтъра. Връщането на излишната нафта в резервоара става от ГНП-то. А филтъра трябва да е пълен до горе.
Възможно е проблема да е в помпата за нафта в резервоара.
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 25 Юли 2007, 13:40

Jorkata1 написа:И аз го имам същият проблем.Виж темата за био дизела

За биодизела - просто ЗАБРАВИ!!!
Изключение е само ако вече не можеш да си понасяш двигателя и си решил да го брактисаш :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 25 Юли 2007, 13:44

хахахахахахаха, цяла Европа кара с биодизел, само ти реши, че ще повредиш ДВГ с него. Айде стига празни приказки, а се обоснови, ако обичаш. Посочи и личен опит(може и на приятел). Защото аз онзи ден почиствах резервоара на една МБ123, дето писах за нея, че е карана последните 5 години с ОЛИО. И да ти кажа моят резервоар сигурно е по мръсен. Айде ти си на ход!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 25 Юли 2007, 13:58

За мен е абсолютно достатъчно ИЗРИЧНОТО предупреждение в ръководството на потребителя ЗА ДВИГАТЕЛИТЕ М51 ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА БИОДИЗЕЛ.
Всеки сам си решава въпроса. Пусни търсачката за тази тема и в другите форуми. От това което съм чел, болшенството от колегите не биха ползвали биодизел в М51.
Айде - ти си!
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 26 Юли 2007, 11:02

Вчера ходих в Бош(на околовръстното)гледаха я колата караха я и казаха че нищо и няма!Оплакванията ми бяха че изпушва бял пушек в началните обороти после изчиства и именно в тези обороти беше много мудна дори с пуснат климатик едвам тръгваше!Мисля че пипаха по капака на помпата,доколкото видях с едно чукче и пуснаха повече гориво!Сега изпушва черно замалко и изчисва и има доста добър ряз,но се получи едно чукане което го нямаше преди това или поне едвам се долавяше сега се усили след като пипнаха по центровката и двигателя работи по шумно!Относно горивния филтър ми казаха че системата е под вакуум и щом се развие филтъра вакуума се губи и нафтата се връща обратно в резервоара!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Юли 2007, 11:09

pazokolarov написа:За мен е абсолютно достатъчно ИЗРИЧНОТО предупреждение в ръководството на потребителя ЗА ДВИГАТЕЛИТЕ М51 ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА БИОДИЗЕЛ.
Всеки сам си решава въпроса. Пусни търсачката за тази тема и в другите форуми. От това което съм чел, болшенството от колегите не биха ползвали биодизел в М51.
Айде - ти си!

Да ,едно време така се говореше и за газта.Предубеденост ,без размисъл.Можеш ли да го покажеш това ръководството на потребителя където пише да не се използва биодизел.Както вече ти казаха ,хората отдавна карат безпроблемно и с олио.

Потребител
Аватар

Мнение от Jorkata1 » 26 Юли 2007, 19:45

колко пари ти взеха в БОШ и оправиха ли ти колата

кандидат ентусиаст
Аватар

Здравейте

Мнение от kita » 26 Юли 2007, 22:46

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение! От 2 месеца съм собственик на БМВ 525tds,купих колата със същия проблем.Няма устойчеви ниски обороти и между 1500-2000 оборота придърпва.От Габрово съм и тук няма сервиз в който да ми помогнат.Много моля за тел.на сервиз в който да си реша проблема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 27 Юли 2007, 3:05

Взеха ми 40лв. за диагностика и съответно центровка на помпата.Колата се оправи поема много добре от ниски обороти даже се учудвам и спря да мени оборотите!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 27 Юли 2007, 10:10

Къде е тоя сервиз на БОШ,имаш ли тел.на сервиза??

Следваща

Назад към E34