Шарнир - направи си сам! ....План Б :mhihi:

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 21 Юли 2007, 13:50

Ето промяната в плана, ключът от палатката струвал 100 кинта - подсилено изпълнение на Meyle 8)

Изображение

Сега остава да намеря от някъде и скоба за вадене на лагери и почвам да се правя на майстор! Имам обаче още 1-2 въпроса!

1. Тоя гумения маншон може ли да го изполъвам, за да избия с него стария от тва желязо, в което се набива? Идеята ми е да сложа новия отдолу, а стария заедно с джаджата отгоре и да чукам с нещо кръгло с подходящ диаметър по желязото, така че новия да влезне на мястото на стария. Възможно ли е?? :mhihi:

2. Злите езиц говорят, че след такава интервенция е добре да се иде на реглаж. А вие как мислите? Ако се наложи, все ще намеря някъде реглаж де...
Последна промяна Митко Ганчев на 21 Юли 2007, 15:39, променена общо 1 път
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Юли 2007, 15:01

Нема нужда ;)
Изображение

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 21 Юли 2007, 19:34

ЪЪЪЪ.. 100 кинта в левове ли е всичко това на снимката ? аз дадох тук за късия шарнир 40лв на бройка само :roll: а и подсилени тампни ... не е зле :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 21 Юли 2007, 19:50

Митко Ганчев написа:1. Тоя гумения маншон може ли да го изполъвам, за да избия с него стария от тва желязо, в което се набива? Идеята ми е да сложа новия отдолу, а стария заедно с джаджата отгоре и да чукам с нещо кръгло с подходящ диаметър по желязото, така че новия да влезне на мястото на стария. Възможно ли е?? :mhihi:
НЕ, не е възможно.На преса се избива, а пресата представлява 5 тонен (поне) маслен крик и железа от П-образно желязо заварено......сещай се, така че преса тряя.......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

опа

Мнение от emiche » 22 Юли 2007, 0:55

мога веднага да кажа на интересувашите се от софия от къде да си закупя тези шарнири на мейле подсилени - дружба 1 бл.182,тухления блок!За София де!!! По около 40 кинта са
Изображение
Дизелите са мъртви души.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 22 Юли 2007, 2:01

Не бе 100 кинта в Евро, забравих пояснението :mhihi: А пресата май е нужна за шарнира, но за тампона се съмнявам, все ще излезне, ако не, ше го срежа - мамичката му :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: опа

Мнение от Le Transporteur » 22 Юли 2007, 2:24

emiche написа:мога веднага да кажа на интересувашите се от софия от къде да си закупя тези шарнири на мейле подсилени - дружба 1 бл.182,тухления блок!За София де!!! По около 40 кинта са

И не се разбра какво им е подсиленото :?:
Митко ,що не взе от плътните тампони. :idea:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 22 Юли 2007, 11:47

Ми ше сменям само от едната страна и за да са еднакви, взех нормален...а за посиленото :dunno:
Водят ги някви ganzmetall Traggelenk, което ше рече че са целите от метал, макар че не знам на другите кое не им е от метал. И някви легла има от някъв вери спешъл полимер...абе надявам се да изкара повече от турския, че точно левите завои как ги обичам...на турския шарнир за 3 месеца му разказах играта :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 22 Юли 2007, 17:46

Мисията е изпълнена :mhihi: Лагера не поиска да влезне с менгемето, но влезна по стария изпитан метод - с голям чук :twisted: Зора беше докато извадя външния шарнир от от колелото, около два часа съм го чукал и не излиза, на края дойде майстор Пешо, чукна го по конуса отстрани и той си изпадна сам :banghead: Кой да се сети да го удари отстрани... Мерси за помощта на всички!
Изображение

Предишна

Назад към E36