Таблото отказа
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Таблото отказа
значи става въпрос за 520i комби '93
в началото таблото само от време на време отказваше...имам впредвид всичките му неща.после пък всичко започна да показва на макс - 7000 оборота и 240 км/ч като дигиталния брояч все още си показваше точно
и сега вече всичко спря и остана само един надпис - Code
какво да предприемам колеги...четох май някъде че се сменяли някакви кондензатори или нещо такова но не намерих темата
в началото таблото само от време на време отказваше...имам впредвид всичките му неща.после пък всичко започна да показва на макс - 7000 оборота и 240 км/ч като дигиталния брояч все още си показваше точно
какво да предприемам колеги...четох май някъде че се сменяли някакви кондензатори или нещо такова но не намерих темата
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Тц, това е само, когато забравя дневния километраж. Свържи се на ЛС с Напстерса и виж какво може да ти каже по твоя проблем.

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
И аз го имах тоя проблем и го оправих срещу сумата от 100лв (купих си друго табло) иначе и на мойто признаците му бяха същите, само че като откажеше всичко после изобщо не се оправяше.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Таблото отказа
kraininski написа:значи става въпрос за 520i комби '93
проблема идва от кодинг плъга в таблото, има два вариянта или лоша връзка в пиновете му, или калпав флаш като са връщали километража.
и в двата случая има оправия

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Здравеите колеги , та като става дума за табла - моето е с дигиталният километраж вси4ки пиксели работят но само сутрин като е по хладно, и после ис4езват вси4ки
от какво ли е проблема...благодаря претдварително

- Роджър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
- Детайли за колата: E34 520i 24v
--------------------------------------------------------------------------------
kraininski написа:
проблема идва от кодинг плъга в таблото, има два вариянта или лоша връзка в пиновете му, или калпав флаш като са връщали километража.
и в двата случая има оправия в първия мога да помогна, при втория ще те изпратя при човек за 30 лв. си готов драси едно Л.С. да види какво може да се направи, със сигурност неможе да стане по
И аз имах горе долу същите симптоми. Смених "code р!ug"-а на гърба на приборното табло и се оправи. Според мен, най лесния начин е:
1. Купуваш празен 16 пинов чип 24x02 или x2402[това е EEPROM].
2. Вземаш от приятел със същата кола чипа от таблото.
3. Внимателно го събличаш [има пластмасова зелена опаковка].Запомни как се слага в опаковката!
4. Носиш ги на някой, който може да записва ЕЕПРОМ - чипове. Казваш му да прехвърли информацията от здравия на новия.
5. Връщаш чипа на приятеля и поставяш новия в пластмасовата опаковка. После го връщаш на таблото и то трябва да тръгне.
Само ще показва километрите на другата кола.
Масрафа е 3 лева за чип и 5 лева за презаписа.
kraininski написа:
и в двата случая има оправия в първия мога да помогна, при втория ще те изпратя при човек за 30 лв. си готов драси едно Л.С. да види какво може да се направи, със сигурност неможе да стане по
И аз имах горе долу същите симптоми. Смених "code р!ug"-а на гърба на приборното табло и се оправи. Според мен, най лесния начин е:
1. Купуваш празен 16 пинов чип 24x02 или x2402[това е EEPROM].
2. Вземаш от приятел със същата кола чипа от таблото.
3. Внимателно го събличаш [има пластмасова зелена опаковка].Запомни как се слага в опаковката!
4. Носиш ги на някой, който може да записва ЕЕПРОМ - чипове. Казваш му да прехвърли информацията от здравия на новия.
5. Връщаш чипа на приятеля и поставяш новия в пластмасовата опаковка. После го връщаш на таблото и то трябва да тръгне.
Само ще показва километрите на другата кола.
Масрафа е 3 лева за чип и 5 лева за презаписа.
Когато се озовеш на място, където си бил - или си обиколил света, или си се заблудил.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
jullydjs написа:Здравеите колеги , та като става дума за табла - моето е с дигиталният километраж вси4ки пиксели работят но само сутрин като е по хладно, и после ис4езват вси4киот какво ли е проблема...благодаря претдварително
Виж ето тази тема
Но недей да правиш ето това :
Аз се опитах да отлепя дисплея и когато леко го напънах влезе въздух и край.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
11 мнения
• Страница 1 от 1