пиксели на таблото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

пиксели на таблото

Мнение от tahsinov » 08 Юни 2007, 18:24

Не ми светеха около 4-5 пикселчета на дисплея и реших да пробвам номера с тиксото както колегата Zvyatko.Залепих лентовия кабел за платката с тиксо и като пробвах, здравей, изчезна всичко включително и OIL SERVICE.Сега целият дисплей не показва нищо, махнах тиксото и като побутнах кабела се опитаха да се появят два-три пиксела.В крайна сметка в момента дисплеят ми не функционира.
Утре ще търся подобен лентов кабел и дано намеря човек който може да ми го смени. :maad:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vipers » 08 Юни 2007, 19:53

Честито колега и аз пробвах и при мен резултатът е същият :twisted: :twisted: Айде ако решиш проблема пиши.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Юни 2007, 21:36

Съжалявам ,че не сте си решили проблема-при мен всичко пиксели си светят.Правил съм и още едно табло по този начин.И честно казано не виждам причина при залепването с тиксо да се прекъснат всички връзки между лентовият кабел с платката или LSD дисплея ,за да изчезнат всички пиксели-това би станало ако се отлепи целият лентов кабел.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 12 Юни 2007, 17:39

и аз си е...... маиката на таблото с това тиксо ама у неделя един мои френд ше ми го прави та мислим да снимам как става и ще пусна снимките ,само дано стане :mhihi: :mhihi: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 13 Юни 2007, 9:45

Колеги,не знам защо се получава така при вас.Ето една подобна тема-Поправка на пикселите на таблото Е38/Е39/Е46
Идеята е проста-чрез притискане или залепване да се подобри контактната повърхност и от там изчезналото захранване на пикселите.Не знам защо при вас след притискането се губи контакта между всички пинове и платката или LSD дисплея-поне за мен е алогично. :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

пиксели

Мнение от tahsinov » 13 Юни 2007, 11:18

Ако си обърнал внимание този лентов кабел е като парче хартиийка на която се виждат черни линии/пътеки по които тече инфо/, мисля 45 на брой, когато се притисне с тиксото и се натисне да залепне тези пътеки се пречупват/прекъсват/ и по тях повече неможе да протече нищо, съответно дисплеят спира да показва каквото и да било.Аз се опитах да отлепя дисплея и когато леко го напънах влезе въздух и край.Въобще работата е доста деликатна.В крайна сметка си взех друго табло и си реших проблема.

старши ентусиаст
Аватар

Re: пиксели

Мнение от zvetiko » 13 Юни 2007, 13:08

tahsinov написа:Ако си обърнал внимание този лентов кабел е като парче хартиийка на която се виждат черни линии/пътеки по които тече инфо/, мисля 45 на брой, когато се притисне с тиксото и се натисне да залепне тези пътеки се пречупват/прекъсват/ и по тях повече неможе да протече нищо, съответно дисплеят спира да показва каквото и да било.Аз се опитах да отлепя дисплея и когато леко го напънах влезе въздух и край.Въобще работата е доста деликатна.В крайна сметка си взех друго табло и си реших проблема.

Работата наистина е деликатна. ;) При залепването просто няма начин да прекъснеш пиновете-освен ако не натискаш силно и си си поставил за цел да скъсаш кабела,но при подобно изпълнение може и да счупиш дисплея-все пак е от стъкло. :mhihi:Най- вероятно всичко е дошло от това ,че си отлепил дисплея-след това с тиксо малко трудно ще накараш всички пинове да залепнат.Важното е,че си си решил проблема. ;)

Назад към E34