Diesel power... кусур
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
err0r написа:Новини от тази сутрин. Реших да пробвам да подгрея два пъти преди да запаля и... "о! чудо!". Запали както не съм си и мислел, че може!
Бате 1000 % свещи - това е най-коронният им номер , ако при 2-3 подгрявания пали от раз, а при едно се мъчи

А за колегата Nightmare - значи имаше една подобна тема - сменил си колегата и 4те свещи и колата не искала да пали от 1ви път ( БОШ беше сложил и той), сложил някви други (Денсо ако не се лъжа) и всичко заспало

ПП : сега намерих това мнение, което търсех
ICE написа:Свещи само BERU! Сменят се и 6-те наведнъж! Те са 4 секундни! Ти май беше с 4 броя......
Ето ти номера по БМВ: 12 23 2 241 389
Маслото може и да е Мобил 10W40... но за дизели!
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

zayo написа:.. всякакъв аванс който решиш да дадеш ще намали от мощноста на колата в ниските обороти т.е ще бъде мудна.
Сигурен ли си?Аз съм сигурен ,че ако намериш нафта от БДЖ и ти ще купиш!А за аванса - това трябва да каже компютъра според мене, но в случай че не ни се дават пари за диагностика ,която ще правя само за да ми покаже колко е аванса на помпата се прави "на ухо". Аз съм правил и на компютър и на ухо и разликата е че на ухо върви повече но и харчи малко повече , както и по здрав звук /дизел/ на дюзите.Но всичко зависи от ухото и затова е много по-добре да е на компютър.
Popov написа:zayo написа:.. всякакъв аванс който решиш да дадеш ще намали от мощноста на колата в ниските обороти т.е ще бъде мудна.
Сигурен ли си?Аз съм сигурен ,че ако намериш нафта от БДЖ и ти ще купиш!А за аванса - това трябва да каже компютъра според мене, но в случай че не ни се дават пари за диагностика ,която ще правя само за да ми покаже колко е аванса на помпата се прави "на ухо". Аз съм правил и на компютър и на ухо и разликата е че на ухо върви повече но и харчи малко повече , както и по здрав звук /дизел/ на дюзите.Но всичко зависи от ухото и затова е много по-добре да е на компютър.
Ц , ц и пак Ц
Нафта няква такава дето незнам кво са и слагали като добавки особено от БДЖ дето я кръщават с каквото си искат ... абсурд.За 50-60 стотинки не ми се рискува .. Въпрос на избор.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Днес пак бях на посещение в Бош-Супер-Дизел. След кратък престой установих, че имам роднина там, който веднага се зае по-... как да кажа, абе знаете, като имате близък познат някъде как се променя отношението. Закачиха набързо някакъв уред, с който ми подадоха повече ток от този, който подава акумулатора и запали без проблеми. Значи ли това, че акумулатора (62 амперчаса) е слабак за тоя мотор?

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
kriso85 написа:Смени и 4-те подгряващи свещи и по-голям акумолатор( поне 80А). Би трябвало да се оправи.
Още в началото ти го написах

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

err0r написа:Днес пак бях на посещение в Бош-Супер-Дизел. След кратък престой установих, че имам роднина там, който веднага се зае по-... как да кажа, абе знаете, като имате близък познат някъде как се променя отношението. Закачиха набързо някакъв уред, с който ми подадоха повече ток от този, който подава акумулатора и запали без проблеми. Значи ли това, че акумулатора (62 амперчаса) е слабак за тоя мотор?
Добре де .. много ясно ,че ще запали като си отишъл там нали колата е загряла а проблемът е ,че не пали сутрин (студена)!!!

Компрецията мернахте ли да се види колко ти е ?

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Никак не пали като хората - нито студена, нито топла. Утре ще видя за як акумулатор, ако не е това - пак ще пиша.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2