Автоматикът потегля бавно – нормално ли е?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 03 Юли 2007, 9:55

"Най добре също е да ресетнеш устройството в БМВ"

Che, този reset на всички устройства с откачане на акумулатора дали ще помогне и за автоматика?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 901#532901

Аз ще го пробвам като си взема колата от ремонт, пък ако не помогне се надявам поне да не навреди ;)

не, защото устройството записва историята на карането ти във файлове на флаш и те не се изтриват така, а само с DIS. Но няма нищо да ти навреди ако направиш ресет. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 03 Юли 2007, 15:16

Жалко - не знам какво е DIS, но явно ще трябва да ходя до Камор или Дару за целта :(

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 04 Юли 2007, 3:24

noiseless написа:Жалко - не знам какво е DIS, но явно ще трябва да ходя до Камор или Дару за целта :(

:idea: Системата за диагностика и програмиране на електрониката на колата ти!

Потребител
Аватар

Мнение от EBOR » 05 Юли 2007, 11:58

Аз съм със Стептроник и в автоматичен режим (D) колата потегля на 2-ра. Всъщност 1-ва много рядко може да се включва. Например от място или когато се кара много бавно по наклон.
Адаптивните скорости, които са настройват спрямо стила на каране, мисля че се екстра.
С Kick-down колата от място трябва да потегли на първа. И изобщо с Kick-Down би трябвало да имаш същото ускорение както тези със Стептроник. Ако пак има забавяне, то може да е проблем в скоростната кутия. Някъде бях чел, че като се амортизират автоматичните скоростни кутии имали ефекта на "замисляне". Какво точно причинява проблема, какъв е и колко струва ремонта не знам.
Иначе можеше да ги сравним с моята, но аз съм безин и няма да е реално сравнението.
Иначе автоматиците от това време не са супер бързи и определно им е нужно време да превключат. Може и субективно да е усещането ти.

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 05 Юли 2007, 12:15

колеги стига сте говорили глупости!
колата винаги потегля на 1 скорост, освен когато има превъртане на колелата (примерно през зимата). Тогава се сменя режима на скоростите и тръгва леко на втора. Но при следващото спиране пак ще си тръгне от първа ;)
Не може да се поема риска, на кръстовище да спреш и да не може да се изтеглиш бързо при нужда, защото виждаш ли скоростната кутия на БМВ тръгва на 2 предавка ;)
Всеки стептроник е с адаптация. Само софтуера за нея е сменян няколко пъти от 96 год. насам. Последната версия е от миналата година и препоръчвам на всеки да си го актуализира, защото са оправени доста проблеми по тръгването и адаптацията на кутията. Във всеки БМВ сервиз (Дару,Камор) би трябвало срещу бира да ви го направят!
;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D
Мечтае да кара: E36 M3

:)

Мнение от JayCutler » 05 Юли 2007, 22:25

пичове и аз ще се намеся мало в тая тема:)
незнам ама тея старите автоматици до колкото сум запознат са голям ташак.
а наи големия смях които немога да неви споделя е че един мои приятел кара една 320-ка която му я докараха автомат,нали там с режим спорт и всичките и глизотии,ама няма и няма и при него имаше сущото забавяне, и пича много се скусяваше и един ден ми вика ела да те повозя и аз викам ок и какво да видя оня си сменил скоросната кутия с ръчка-хахахах леле голям смях.
но това според мен нее решението
незнам просто имам чувството че старите автоматици нещо са по тромави :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 06 Юли 2007, 9:13

колата винаги потегля на 1 скорост, освен когато има превъртане на колелата

При мен когато е на стептроник колата винаги потегля на 2-ра.Трябва аз да бутна една предавка надолу за да тръгне на първа.Изобщо не съм виждал сама да вкара първа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 06 Юли 2007, 9:36

Колеги, защо ми обиждате скоростната кутия със "стара"?
Колата ми е '98 и това, че няма стептроник не е ли просто по желание на собственика, който си я поръчва?
Сега може би стандартно автоматиците са със стептроник ама тогава сигурно е било по пръчка и "Ханс" е решил да спести някоя марка, не знам?
Аз четох, че кутията имала 4 типа на каране от много икономичен до много спортен (XE, E, S, XS), но не разбрах как се избират. Дали кутията сама си ги променя и нагажда или в сервиза се задава един и си караш на него само?
Когато намера време ще отида до Дару.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D
Мечтае да кара: E36 M3

!

Мнение от JayCutler » 06 Юли 2007, 9:42

това е наи-сигурния вариан колега.отиди някаде кадето разбират,и те хората ще ти кажат-не се занимаваи с догатки.
в смисал по добре е и да чуеш по квалифицирано мнение!
това е моя савет :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от EBOR » 06 Юли 2007, 9:50

CheGevara написа:колеги стига сте говорили глупости!
колата винаги потегля на 1 скорост, освен когато има превъртане на колелата (примерно през зимата).
;)

Чак пък глупости;) И аз като Mr.White имам същите наблюдения. Що се отнася до старите автоматици - моя стептроник е от 1997. Не става дума за морално остарял, а за амортизиран. Може би с новия софтуер нещата ще се подобрят, особено при автоматиците. Така или иначе колата е в Дару Кар ще поискам да ми сменят софтуера другата седмица, като ходя там. Пък да видим какво ще кажат. Това е полезна информация. Благодаря, CheGevara!

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 06 Юли 2007, 11:51

Mr.White написа:
колата винаги потегля на 1 скорост, освен когато има превъртане на колелата

При мен когато е на стептроник колата винаги потегля на 2-ра.Трябва аз да бутна една предавка надолу за да тръгне на първа.Изобщо не съм виждал сама да вкара първа.

Сега да уточним, защото гледам че говорим различни езици!
Под стептроник имаш впредвид ръчното реден на скорости, нали ?? Виж сега какво съм написал, че автоматика винаги потегля на 1 скорост. Ако включиш на ръчни, и при спиране не редиш скорости надолу, винаги стептроника ги сваля до 2 предавка! Съответно и тръгва на 2 предавка!
Но аз говоря за нормалния автоматичен режим на ск. кутия!!!

Кой ти реди предавки, когато имам автоматик в колата????? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 06 Юли 2007, 12:05

Помислих си, че може би това имаш предвид, но аз няма как да разбера когато е на D от коя предавка тръгва.Може би си прав,че тогава тръгва от първа. 8)
Кой ти реди предавки, когато имам автоматик в колата?????

Е с това изобщо не съм съгласен,без да ги сменям изобщо не можеш да караш спортно,доколкото може да се използва тая дума за 2.5 дизел.Дори като е на спорт сменя доста преди червеното а когато ги редиш сам, си влиза в лютеницата от всякъде ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 06 Юли 2007, 19:50

имам 1 въпрос - аз как мога да разбера дали имам стептроник или не, кикдоун ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 06 Юли 2007, 20:37

това за софтуера не го знаех, значи ако отида в Дару или Камор, и ако поискам, може да ми актуализират софтуера на кутията с по нов така ли... моята е автомат с типтроник... 97 лето

Потребител
Аватар

Мнение от jery » 07 Юли 2007, 0:42

И аз се интересувам от този нов софтуер,който го направи да пише къде и колко струва и има ли подобрение

ПредишнаСледваща

Назад към E39