Обичате ли да си миете колата ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Обичате ли да си миете колата ?

Мнение от vvch » 05 Юли 2007, 0:22

MoToPuCT написа:
Pavlinius написа:... току що се връщам от автомивката на OMV-то, на ъгъла на Драган Цанков и Г.Димитров ... ?

Разминали сме се, аз се отбих там вчера след работа :mhihi:
Никога не зареждам в OMV, но на автомивките съм редовен клиент. Между другото, препоръчайте и други автомивки на самообслужване.

В Хаджи Димитър на 5минутката е екстра.Има си четка с активна пяна и не треа да вадиш гъбата от багажника.С тренинга за 5 лева мия,пастирам и гланцирам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 08 Ное 2007, 17:31

Само да попитам, да не пускам нова тема само за тва. До колко работят пароструйките на OMV, та да мина преди ЕКО-то да я поизмия набързо :roll:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Ное 2007, 17:38

Пароструйките работят докато спреш да им пускаш левчета.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Ное 2007, 17:39

КЛючовото при миене - препарата и струята при мене.
Не че не мога да си купя препарат и че не мога да си я измия сам. Но ми се струва, че е доста по - добре да ми я направят хора, които по цял ден го правят и имат професионално оборудване.
10 лева са си 10 лева, н опо - добре така, отколкото да я лъскам със маркуча.
Миенето - 100% винаги БЕЗЧЕТКОВО. Може някой път да пробвам с четки за разнообразие, но не вярвам да усетя положителна разлика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 08 Ное 2007, 17:42

Да де ама нали се сещаш ква опашка ще е по автомивките като се прибера, а аз искам за 5 минути набързо да я мина само отвънка. Не ми се чака 1 час да ми дойде ред. А тва за левчетата не го знаех, мерси за инфото :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 08 Ное 2007, 17:48

Аз си я мия редовно на ОМВ-то сам.Просто ми е мерак,а не липса на пари.Но не я трия с гъби и т.н.Безконтактно ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 08 Ное 2007, 18:02

kiko написа:на омв колкото и да си играеш няма да стане така както ще ти я минат някаде ръчно с гъбичката както си трябва таблото алабала и накрая онова на гумите и те да лъснат ;) :mhihi:

айде бре :))) аз в багажника си имам:

1. Гъба
2. Шампоан за колата
3. Гюдерия
4. 2х микрофибър
5. препарат за гуми
6. препарат за табло
7. препарат за кожа ....

мия си я по-добре от софауто и то щото не ме мързи и щото търкам как требе (не с гъбата с калта по цялата боя както мноого други)
като отида в квартала и си я получвам с негомити джанти капки тук таме ....

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 08 Ное 2007, 18:11

Аз пък ръчкам с гъбата :mhihi: Щото с гъбата се мие добре, а за 2 лева я измивам супер, после си обирам водата и т.н. А само с пистолета ми трябват 3 лева за същия ефект - далавера, а? :mhihi: Само дето сега си седи яко мръсна, щото в тоя студ няма начин да си мия колата, пък и тя напоследък не заслужава. Следващата сигурно няма да види гъба, че много драска тва :)
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Ное 2007, 18:25

Обичам да ми е чиста колата ама ме мързи да я мия :(

За това други мият аз пия кафе :yes:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Ное 2007, 18:31

amd написа:...Само дето сега си седи яко мръсна, щото в тоя студ няма начин да си мия колата... :)

Не е единствената. Довечера на ЕКО ще видиш какво означава кочина. Няма кой да ме накара да си измия колата, при положение че вали през 2 дни.
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 08 Ное 2007, 18:41

аз пък имам приятели които имат автомивка и ми я мият без пари :mhihi: :mhihi: :mhihi: като ме хване срам тогава отивам на друго място и давам 3ка за безчетково :!:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Ное 2007, 18:50

kiko написа:на омв колкото и да си играеш няма да стане така както ще ти я минат някаде ръчно с гъбичката както си трябва таблото алабала и накрая онова на гумите и те да лъснат ;) :mhihi:

Да-да.... ела да видиш мойта.... даже я мия по-добре от на автомивките :D :D :D Само т'ва с гумите не става, че нямам препарата.... ма т'ва да ми е болката... аз като я мия по 3-4 пъти (ако се налага) седмично на OMV.... да давам всеки път по 10лв на друго място... аре нема нужда... за 3лв си я правя същата ;) Ама наистина същата :) То си е до тренинг ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Ное 2007, 19:14

Ей, пичове, вие ако си купите 500 декара лозе сами ше си го копате ве :)
Мия я два - три пъти в месеца. Не лъщи постоянно, истина е, но и много се кара.
За другото:
В багажника имам:
1. Препарат
2. Няколко шишета с вода, пръскалце
3. Гидерия
4. Гъба
5. Кърпи с различен род и вид
7. Онея стирки... как се викаха. С дръжка и гума за бърсане.

Не си я мия сам не щото не мога или ще го направя по - хубаво... Абсурд е да го направите по - хубаво от свястна автомивка.
Не ми се губи време, труд и нерви за това.
И не знам как е по Софето, обаче тука големите опашки са именно на автомивките на ОМВ. Хеле, не се излиза от бензиностанцията от опашки и моето впечатление е, че автомивката няма нито свястна струя, нито свястна прахосмукачка. Пък и аз съм си харесал автомивка, познавам хората, понякога давам и малко бакш... Ползвам и някои привилегии. Най - малкото ако успеят да ме бутнат минавам винаги приоритетно.
Така че... За имане имам. Предимно си замивам стъкла и прозорци при нужда. Пък и някак си е странно да се завлека с документи или най - малкото с риза и панталон на автомивката и да почна да се уливам с маркуча :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Ное 2007, 19:59

D3BEP написа:
Не си я мия сам не щото не мога или ще го направя по - хубаво... Абсурд е да го направите по - хубаво от свястна автомивка.

Аз пак казвам - ела да видиш и после ше говориме ;) Тука при нас до работата има OMV и често я мия там.. и поне е точно на центъра на "Автобазар-Горубляне" и там има и доста "пустиняци"-"автоджамбази" :) Щом вече няколко пъти са ме питали "много е лъскава, момче, на колко ше я даваш?" ;) С желание всичко се постига.... (виж долу в дясно ;) )

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 08 Ное 2007, 20:03

Най мразя да ми е мръсна колата !
Случвало се е по два пъти на ден да я мия
Жорето Пенчев знае за мивките в Варна ! :)
Водил съм го :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата