Въпрос за Фитнес център за дами

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Въпрос за Фитнес център за дами

Мнение от Eva* » 19 Юни 2007, 0:00

Дълго мислих, премислях и реших да питам...

Тамън реших и открих, къде да отида на фитнес и той взе, че изгоря. :mhihi: Говоря за фитнеса в Дескрийм.

От две години се движа по схема - от къщи в колата, от колата в офиса, от офиса в служебната кола, от служебната в личната, от там някъде на кръчмица, пак седни и накрая в къщи. Никакво движение пеша. Дадоха ми АбТроник, ефект никакъв... уж три месеца и има ефект, но нищо не се случва.

Трябва ми съвет и помощ, къде да отида, като факторите, които определят удобството са няколко.
- Да е близо до Слатина или Дружба. В центъра няма паркиране.
- Да има дамски уреди, т.е. да има подходящи уреди не за мускули и помпане, а за поддържане на фигурата и тонуса на тялото.
- Да обръщат внимание на клиентите, кое им е нужно и необходимо за поддържане на фигура и тонус.

И съвет за домашен фитнес, 1 кг. гирички достатъчни ли са ми, или да се ориентирам към 3 килограмовите? Тежа 50 кг. с мокри дрехи и взех да заформям бирено коремче, което не ме кефи. Но поне е марково - на "Каменица". 8) :mhihi: Не става да тичам сутрин, страхувам се от улични кучета.

Благодаря предварително за съветите на всички.
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за Фитнес център за дами

Мнение от meha » 19 Юни 2007, 0:50

Eva* написа:Тежа 50 кг. с мокри дрехи.

Бахти и прасето си направо :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 19 Юни 2007, 0:51

Eva* написа:...Тежа 50 кг....

Това е едно добро начало, дай и останалата статистика + телефон :mhihi: :mhihi:

Класика в жанра в този район са фитнесът на стадион Академик и този в банята при Военно-историческия музей.
Първият е точно над Слатина и можеш да ходиш пеша по хълмчето нагоре--перфектна загрявка. Вторият си е част от историята--там "покосиха" Женята.
Нови претенденти са фитнеса на хотел "Европа" на Плиска и един фитнес в уличките м/у ул.Гео Милев и парка Гео Милев.
Сериозно, този втория е голям, има сауна и т.н., може да се окаже подходящия. Намира се в един от новите блокове на улица Едисон или ул. Манастирска. По близко е до Ситняково, отколкото до зала Фестивална. Ако се поразходиш там ще го намериш много лесно.
Не знам кой от тези фитнеси е най-добър, просто съм виждал гледани каки в тях. :mhihi:

За вкъщи по-добре си вземи велоаргометър. Най-добре от Технополис в Младост. На теб ще ти е достатъчен и с малък маховик, ще е около 250-300лв. Там на щанда имаше един пич, който добре обясняваше, сигурно още е на работа. Не ти трябва Кетлер, има куча марка с 2г. гаранция, за един ползвател е достатъчно издражлив.
Друг вариант е тичане (упс сори, вие мацките бягате :mhihi: ) на големия или малкия Академик.
Личните ми наблюдения обаче са в полза на Тае Бо. Във Фестивална или големия Академик има.
+ Никакво ядене вечер ;)

Качествено коремче се отглежда с Хайнекен, Фостърс и Корона ;)
И най-вече с гарнитурата :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от dany » 19 Юни 2007, 1:59

Флайс, до езерото в Дружба 1.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Мнение от anabella » 19 Юни 2007, 9:33

По принцип съм фенка на спорт в домашни условия по ред причини, най-вече не трябва да се съобразяваш с часове, други хора и т.н. Правя едни упражнения за корем и ханш, които си изтеглих от датата. Имам и едно ДВД с комплекс специално за жени, който включва гирички. Теглото им трябва ти да си определиш, аз например ползвам по 2кг.

Няколко полезни линка:
http://store4.data.bg/theadmin/Videos/Bodywork/ - има всякакви интересни нещица.

http://www.data.bg/f.php?fid=18032288 - упражнения за корем

http://www.data.bg/f.php?fid=18032346 - упражнения за ханш

http://www.data.bg/f.php?fid=9673831 - тае-бо кардио

Успех :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юни 2007, 9:59

ivan1979g написа:+ Никакво ядене вечер ;)

Виж с това не съм съгласен..... трябва да се яде през целия ден (образно казано), като това помага на организма не само да си засили метаболизма, но и да приема храната на по-малки порции и по-лесно да се "справя" с нея... но е факт, че вечер трябва да се ядат много малко неща.... никакво пържено, мазно, високовъглехидратно (въглехидрати може, малко, но само сложни) :)

За вело-кололото с тия 50 кила няма да го натовари изобщо, така че е идейно да се търси модел с по-голяма гаранция, че ако нещо от некачествена изработка се счупи да го сменят/оправят после...

Що се отнася до това къде да се тренира - в къщи излиза доста по-евтино, НО.... много различни/странични фактори ще влиаят на тренировката... обаждане по телефона, идване на гости и т.н.... дори личната мотивация няма да е на същото ниво както ако се отиде в зала.... в залата може да се появи неудобство от атмосферата там - разни мъже мъкнат железа и гледат страшно/потно/т.н., но в хубавите зали пространството е голямо и няма проблеми. Но пък в залата има инструктор, който не само ще покаже как да се изпълняват упражненията, но и ще следи да се изпълняват правилно. Ефективността ще е на много по-високо ниво..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 19 Юни 2007, 10:10

Аз бих ти препоръчал фитнес Славия-Спортес (до стадион Славия). Малко ти е далече (тоест не малко де :mhihi: ) но там има най-много кардио уреди (колела, патеки, крос-тренажори, степери) ;) Отделно от това огромен паркинг (за над 100 коли) ;)
Гледам че колегите пишат съвети и аз ще си позволя няколко - корема е най-трудната зона за оформяне - трябва стриктна диета, която не означава глад естествено - просто спираш хляба и другите бавни въглехидрати. Вечер след 18 часа без никво ядене освен някой плод (не банан :!: ) И не смазване от коремни преси - просто има 4-5 упражнения за корем, всяко от които правиш по 4 серии по 20 повторения (не повече) и после поне 20 минути колело или пътека ;)
Като гледам че си 50 кг. Л-Карнитин едва ли ще ти помогне, ама може да го взимаш ( на Юнивърсал ) 8)
Също така има едни термо колани (сини на цвят) продават ги почти навсякъде - слагаш го по- време на тренировката около корема ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 19 Юни 2007, 10:19

kriso85 написа:корема е най-трудната зона за оформяне

Що бе, аз съм чувал, че бирата много помага за оформянето му! :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 19 Юни 2007, 10:27

kriso85 написа:просто спираш хляба и другите бавни въглехидрати.

Т'ва сигурен ли си в това, дето го говориш???? Първо хляба не е бавен въглехидрат, после бавни трябва да се взимат, щото въглехидратите са важни... както и мазнините в тази посока на мислене... бързите са лошите.... тестени изделия, натурален сок, захар, в известен смисъл лактозата в млякото, дори препоръчваните от теб банани...

При лично тегло 50кг. трябва да си 1.50 висока, че да имаш наистина нужда от отслабване.... в случая велоергометъра ще подпомогне стягането на мускулите на краката и вероятно малко за коремчето... но реално намаляването на бирата, коремните преси и лекото ограничаване на въглехидрати и мазнини вечер ще е от по-решаващо значение :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 19 Юни 2007, 10:30

според мен по 5-10 км на ден с колело са ти напълно достатъчни, а за шкембака - коремни преси.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 19 Юни 2007, 10:56

Honzik написа:...

:yes:
ей разгеле, някой в час с храните и спорта
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 19 Юни 2007, 11:05

с коремни преси шкембито само се оформя, прави му се релеф :)
иначе са сваляне си требе само кардио, най добрият вариянт си е да си тичаш на пътеката, и от време на време мешеш с коелото 8)
ама с тез пеесе кила най много да колабираш :mhihi:
нема особено много кво да топиш и гориш
с тренировките малко Л-карнитин също е много добра идея 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 19 Юни 2007, 11:57

Някой вече спомена Флайса в Дружба.
Аеробните уреди, които ползват девойките са две пътечки , два велоаргометъра , степер и кросмашина, като за кросмашината съм забелязал че се редят на опашка :) Има и машинки за вътрешна и външна страна на бедрата , като и стандартните за разгъване и сгъване. Никой няма да те спре да ползваш и лежанките и скрипците, но трудно ще намериш свободни, а едва ли ще искаш да си разтоварваш лежанката докато аз почивам между сериите :)
Напоследък вечер е лудница , но така е общо взето във всяка зала, в която съм тренирал - април , май месец започват да тренират летните културисти.
За иснтруктор, мисля че беше 5лв. на час таксата. Имат и сауна , която не знам колко струва , но знам че трябва да се обадиш час по-рано за да ти я подгреят.
Колкото до храненето, лично аз смятам ,че жените след 4-5 часа следобяд трябва да избягват всички въглехидрати - и бързите и бавните , особено в дните без тренировка.

Допълнение : Видях , че и за тренировките вкъщи питаш - ако можеш да се мотивираш и да не си намираш оправдания , за да ги прескочиш - няма проблем, но мисля че в залата по-лесно се спазва режим.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 19 Юни 2007, 12:30

Zapa написа:с коремни преси шкембито само се оформя, прави му се релеф :)
иначе са сваляне си требе само кардио, най добрият вариянт си е да си тичаш на пътеката, и от време на време мешеш с коелото 8)
ама с тез пеесе кила най много да колабираш :mhihi:
нема особено много кво да топиш и гориш
с тренировките малко Л-карнитин също е много добра идея 8)

пак прочети кво си написал,защото си противоречиш напълно :idea:

Релеф означава оформени мускули с нисък процент мазнини.Как с коремни преси ще прави релеф,но пък за сваляне трябвало кардио?
Коремните преси са да си стегнеш мускулите на корема

Четете Honzik какво Ви пише все е вярно ;)

ПС - Honzik теб ли бях разпитвал в другия форум за BSN-a :roll:
Tux0 Ca !
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 19 Юни 2007, 13:15

Вероятно може да съм бил аз..... щото и там се водя с тоя nick, така че май да съм бил аз... даже все още съм аз :D :D :D

Следваща

Назад към Извън Темата