Въпрос за Фитнес център за дами
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос за Фитнес център за дами
Дълго мислих, премислях и реших да питам...
Тамън реших и открих, къде да отида на фитнес и той взе, че изгоря.
Говоря за фитнеса в Дескрийм.
От две години се движа по схема - от къщи в колата, от колата в офиса, от офиса в служебната кола, от служебната в личната, от там някъде на кръчмица, пак седни и накрая в къщи. Никакво движение пеша. Дадоха ми АбТроник, ефект никакъв... уж три месеца и има ефект, но нищо не се случва.
Трябва ми съвет и помощ, къде да отида, като факторите, които определят удобството са няколко.
- Да е близо до Слатина или Дружба. В центъра няма паркиране.
- Да има дамски уреди, т.е. да има подходящи уреди не за мускули и помпане, а за поддържане на фигурата и тонуса на тялото.
- Да обръщат внимание на клиентите, кое им е нужно и необходимо за поддържане на фигура и тонус.
И съвет за домашен фитнес, 1 кг. гирички достатъчни ли са ми, или да се ориентирам към 3 килограмовите? Тежа 50 кг. с мокри дрехи и взех да заформям бирено коремче, което не ме кефи. Но поне е марково - на "Каменица".
Не става да тичам сутрин, страхувам се от улични кучета.
Благодаря предварително за съветите на всички.
Тамън реших и открих, къде да отида на фитнес и той взе, че изгоря.

От две години се движа по схема - от къщи в колата, от колата в офиса, от офиса в служебната кола, от служебната в личната, от там някъде на кръчмица, пак седни и накрая в къщи. Никакво движение пеша. Дадоха ми АбТроник, ефект никакъв... уж три месеца и има ефект, но нищо не се случва.
Трябва ми съвет и помощ, къде да отида, като факторите, които определят удобството са няколко.
- Да е близо до Слатина или Дружба. В центъра няма паркиране.
- Да има дамски уреди, т.е. да има подходящи уреди не за мускули и помпане, а за поддържане на фигурата и тонуса на тялото.
- Да обръщат внимание на клиентите, кое им е нужно и необходимо за поддържане на фигура и тонус.
И съвет за домашен фитнес, 1 кг. гирички достатъчни ли са ми, или да се ориентирам към 3 килограмовите? Тежа 50 кг. с мокри дрехи и взех да заформям бирено коремче, което не ме кефи. Но поне е марково - на "Каменица".

Благодаря предварително за съветите на всички.
Да караш Peugeot е страст!
Re: Въпрос за Фитнес център за дами
Eva* написа:Тежа 50 кг. с мокри дрехи.
Бахти и прасето си направо

Eva* написа:...Тежа 50 кг....
Това е едно добро начало, дай и останалата статистика + телефон

Класика в жанра в този район са фитнесът на стадион Академик и този в банята при Военно-историческия музей.
Първият е точно над Слатина и можеш да ходиш пеша по хълмчето нагоре--перфектна загрявка. Вторият си е част от историята--там "покосиха" Женята.
Нови претенденти са фитнеса на хотел "Европа" на Плиска и един фитнес в уличките м/у ул.Гео Милев и парка Гео Милев.
Сериозно, този втория е голям, има сауна и т.н., може да се окаже подходящия. Намира се в един от новите блокове на улица Едисон или ул. Манастирска. По близко е до Ситняково, отколкото до зала Фестивална. Ако се поразходиш там ще го намериш много лесно.
Не знам кой от тези фитнеси е най-добър, просто съм виждал гледани каки в тях.

За вкъщи по-добре си вземи велоаргометър. Най-добре от Технополис в Младост. На теб ще ти е достатъчен и с малък маховик, ще е около 250-300лв. Там на щанда имаше един пич, който добре обясняваше, сигурно още е на работа. Не ти трябва Кетлер, има куча марка с 2г. гаранция, за един ползвател е достатъчно издражлив.
Друг вариант е тичане (упс сори, вие мацките бягате

Личните ми наблюдения обаче са в полза на Тае Бо. Във Фестивална или големия Академик има.
+ Никакво ядене вечер

Качествено коремче се отглежда с Хайнекен, Фостърс и Корона

И най-вече с гарнитурата

- anabella
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 325xi touring
По принцип съм фенка на спорт в домашни условия по ред причини, най-вече не трябва да се съобразяваш с часове, други хора и т.н. Правя едни упражнения за корем и ханш, които си изтеглих от датата. Имам и едно ДВД с комплекс специално за жени, който включва гирички. Теглото им трябва ти да си определиш, аз например ползвам по 2кг.
Няколко полезни линка:
http://store4.data.bg/theadmin/Videos/Bodywork/ - има всякакви интересни нещица.
http://www.data.bg/f.php?fid=18032288 - упражнения за корем
http://www.data.bg/f.php?fid=18032346 - упражнения за ханш
http://www.data.bg/f.php?fid=9673831 - тае-бо кардио
Успех
Няколко полезни линка:
http://store4.data.bg/theadmin/Videos/Bodywork/ - има всякакви интересни нещица.
http://www.data.bg/f.php?fid=18032288 - упражнения за корем
http://www.data.bg/f.php?fid=18032346 - упражнения за ханш
http://www.data.bg/f.php?fid=9673831 - тае-бо кардио
Успех

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ivan1979g написа:+ Никакво ядене вечер![]()
Виж с това не съм съгласен..... трябва да се яде през целия ден (образно казано), като това помага на организма не само да си засили метаболизма, но и да приема храната на по-малки порции и по-лесно да се "справя" с нея... но е факт, че вечер трябва да се ядат много малко неща.... никакво пържено, мазно, високовъглехидратно (въглехидрати може, малко, но само сложни)

За вело-кололото с тия 50 кила няма да го натовари изобщо, така че е идейно да се търси модел с по-голяма гаранция, че ако нещо от некачествена изработка се счупи да го сменят/оправят после...
Що се отнася до това къде да се тренира - в къщи излиза доста по-евтино, НО.... много различни/странични фактори ще влиаят на тренировката... обаждане по телефона, идване на гости и т.н.... дори личната мотивация няма да е на същото ниво както ако се отиде в зала.... в залата може да се появи неудобство от атмосферата там - разни мъже мъкнат железа и гледат страшно/потно/т.н., но в хубавите зали пространството е голямо и няма проблеми. Но пък в залата има инструктор, който не само ще покаже как да се изпълняват упражненията, но и ще следи да се изпълняват правилно. Ефективността ще е на много по-високо ниво..
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз бих ти препоръчал фитнес Славия-Спортес (до стадион Славия). Малко ти е далече (тоест не малко де
) но там има най-много кардио уреди (колела, патеки, крос-тренажори, степери)
Отделно от това огромен паркинг (за над 100 коли)
Гледам че колегите пишат съвети и аз ще си позволя няколко - корема е най-трудната зона за оформяне - трябва стриктна диета, която не означава глад естествено - просто спираш хляба и другите бавни въглехидрати. Вечер след 18 часа без никво ядене освен някой плод (не банан
) И не смазване от коремни преси - просто има 4-5 упражнения за корем, всяко от които правиш по 4 серии по 20 повторения (не повече) и после поне 20 минути колело или пътека
Като гледам че си 50 кг. Л-Карнитин едва ли ще ти помогне, ама може да го взимаш ( на Юнивърсал )
Също така има едни термо колани (сини на цвят) продават ги почти навсякъде - слагаш го по- време на тренировката около корема

Гледам че колегите пишат съвети и аз ще си позволя няколко - корема е най-трудната зона за оформяне - трябва стриктна диета, която не означава глад естествено - просто спираш хляба и другите бавни въглехидрати. Вечер след 18 часа без никво ядене освен някой плод (не банан

Като гледам че си 50 кг. Л-Карнитин едва ли ще ти помогне, ама може да го взимаш ( на Юнивърсал )

Също така има едни термо колани (сини на цвят) продават ги почти навсякъде - слагаш го по- време на тренировката около корема

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
kriso85 написа:корема е най-трудната зона за оформяне
Що бе, аз съм чувал, че бирата много помага за оформянето му!

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Mollov
- Мародератор
-
kriso85 написа:просто спираш хляба и другите бавни въглехидрати.
Т'ва сигурен ли си в това, дето го говориш???? Първо хляба не е бавен въглехидрат, после бавни трябва да се взимат, щото въглехидратите са важни... както и мазнините в тази посока на мислене... бързите са лошите.... тестени изделия, натурален сок, захар, в известен смисъл лактозата в млякото, дори препоръчваните от теб банани...
При лично тегло 50кг. трябва да си 1.50 висока, че да имаш наистина нужда от отслабване.... в случая велоергометъра ще подпомогне стягането на мускулите на краката и вероятно малко за коремчето... но реално намаляването на бирата, коремните преси и лекото ограничаване на въглехидрати и мазнини вечер ще е от по-решаващо значение

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
с коремни преси шкембито само се оформя, прави му се релеф
иначе са сваляне си требе само кардио, най добрият вариянт си е да си тичаш на пътеката, и от време на време мешеш с коелото
ама с тез пеесе кила най много да колабираш
нема особено много кво да топиш и гориш
с тренировките малко Л-карнитин също е много добра идея

иначе са сваляне си требе само кардио, най добрият вариянт си е да си тичаш на пътеката, и от време на време мешеш с коелото

ама с тез пеесе кила най много да колабираш

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Някой вече спомена Флайса в Дружба.
Аеробните уреди, които ползват девойките са две пътечки , два велоаргометъра , степер и кросмашина, като за кросмашината съм забелязал че се редят на опашка
Има и машинки за вътрешна и външна страна на бедрата , като и стандартните за разгъване и сгъване. Никой няма да те спре да ползваш и лежанките и скрипците, но трудно ще намериш свободни, а едва ли ще искаш да си разтоварваш лежанката докато аз почивам между сериите
Напоследък вечер е лудница , но така е общо взето във всяка зала, в която съм тренирал - април , май месец започват да тренират летните културисти.
За иснтруктор, мисля че беше 5лв. на час таксата. Имат и сауна , която не знам колко струва , но знам че трябва да се обадиш час по-рано за да ти я подгреят.
Колкото до храненето, лично аз смятам ,че жените след 4-5 часа следобяд трябва да избягват всички въглехидрати - и бързите и бавните , особено в дните без тренировка.
Допълнение : Видях , че и за тренировките вкъщи питаш - ако можеш да се мотивираш и да не си намираш оправдания , за да ги прескочиш - няма проблем, но мисля че в залата по-лесно се спазва режим.
Аеробните уреди, които ползват девойките са две пътечки , два велоаргометъра , степер и кросмашина, като за кросмашината съм забелязал че се редят на опашка

Напоследък вечер е лудница , но така е общо взето във всяка зала, в която съм тренирал - април , май месец започват да тренират летните културисти.
За иснтруктор, мисля че беше 5лв. на час таксата. Имат и сауна , която не знам колко струва , но знам че трябва да се обадиш час по-рано за да ти я подгреят.
Колкото до храненето, лично аз смятам ,че жените след 4-5 часа следобяд трябва да избягват всички въглехидрати - и бързите и бавните , особено в дните без тренировка.
Допълнение : Видях , че и за тренировките вкъщи питаш - ако можеш да се мотивираш и да не си намираш оправдания , за да ги прескочиш - няма проблем, но мисля че в залата по-лесно се спазва режим.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Zapa написа:с коремни преси шкембито само се оформя, прави му се релеф![]()
иначе са сваляне си требе само кардио, най добрият вариянт си е да си тичаш на пътеката, и от време на време мешеш с коелото![]()
ама с тез пеесе кила най много да колабираш![]()
пак прочети кво си написал,защото си противоречиш напълно

Релеф означава оформени мускули с нисък процент мазнини.Как с коремни преси ще прави релеф,но пък за сваляне трябвало кардио?
Коремните преси са да си стегнеш мускулите на корема
Четете Honzik какво Ви пише все е вярно

ПС - Honzik теб ли бях разпитвал в другия форум за BSN-a

Tux0 Ca !

- Mollov
- Мародератор
-
Вероятно може да съм бил аз..... щото и там се водя с тоя nick, така че май да съм бил аз... даже все още съм аз

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3