Някой от вас да се е занимавал с DSP процесор?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Някой от вас да се е занимавал с DSP процесор?

Мнение от Vento » 08 Фев 2004, 10:53

По-конкретно ме интересува модела на Pioneer DEQ-9200. Купих си такъв, прочетох му няколко пъти описанията и на английски, и на немски, но въпреки това имам няколко въпроса, на коиото засега никой не може да ми отговори. Май в БГ е ужасно рядко това чудо.
Затова моля, ако някой има опит - да го сподели, защото много мразя да се блъскам яко, за да открия топлата вода, с която хората вече се къпят!!! :oops:
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

Tuning Meister
Tuning Meister
Аватар

Мнение от KAMIKADZE » 08 Фев 2004, 11:58

Аз имам ДСП но е на Кларион ....
[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 08 Фев 2004, 13:36

намери си тонрежисьор. На Kamikadze DSP-то има PRO (Advanced) Mode - и там е манджа с грозде .. :D Той може да каже как НЯМА настройване това нещо ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 08 Фев 2004, 18:37

Занимавал съм се с DSP SONY и с вграденият звуков процесор на Pioneer KEH P9700 R.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от e30m3evo » 08 Фев 2004, 21:15

това дсп определено е удар в 10-ката.за колко пари го взе?само DEQ-P9 е по доьър.0.005% изкривяване 109db съотно6ение 6ум сигнал.определено знае6 в кво да вкара6 пари.DEQ-9200 е стра6но dsp и 6те измени зука.изьрал си и марка и модел.напи6и кво не ти е ясно по dsp-то!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 09 Фев 2004, 12:18

Излезе ми около 350лв. грубо с доставката от Германия, но съм много доволен, понеже е много рядък модел и аз дълго го търсих, а това точно е много запазено и почти ново, дадоха ми го с всички джунджорийки, с които е заводско - микрофон, 4-5 описания, поставки, калъфче и др.

Сега съм го инсталирал, но още се колебая в коя от двете функции да го ползвам - STD или PRO. Досега горе-долу го бях закрепил да писука в STD, но онзи ден се рових в PRO и установих, че има нечовешки корекции и настройки! Нещо невероятно е, стига да можеш да го управляваш правилно. КОЕТО обаче от своя страна си е направо MISSION IMPOSIBLE! Затова като за начало питам - как да го ползвам - STD или PRO (повече ми се иска да е PRO). Ако някой може да ми помогне с инфо за нагласянето в режим PRO - супер! Ако ли не - ще е по-орязаният STD, който е почти ясен. Въобще споделете ВСИЧКО, което може да е от полза по темата DSP. :roll:
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 09 Фев 2004, 14:27

ами съдейки по това:
"When this unit is operated in PRO mode, each of the high, middle and low frequency
ranges can be reproduced through an exclusive speaker unit, which is driven by an
exclusive power amp to form a multi-amp, 3-way multi-speaker system."

от този филе: http://www.pioneerelectronics.com/Pione ... /10008.pdf

май ще си на pro :lol:

от тука го видях:
http://www.pioneerelectronics.com/pna/a ... 31,00.html
<br>
br

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 09 Фев 2004, 15:29

Това не казва нищо ново - просто е преписано част от Owner's Manual... :cry: Проблемът при мен е, че не съм с компонентни, а с коаксиални говорители - а за PRO Mode иска всеки чифт канали да управлява отделна чистота - предните - високи, задните среди и басът си е бас... Съответно всяко да си е през отделно стъпало и т.н. Което ще рече компонентни говорители. А аз мисля разни варианти. Понеже отпред съм с някаква система, която според мен не е нито компонентна, нито коаксиална - Pioneer TS-H1AT (специално за Голф 3 и Венто), ами нещо средно...
Офффффффф не знам вече....... К'во лесно и ясно си беше без тая джаджа, зак'во ли се занимавам с глупости...

Ако някой не знае с какво съм в колата (за да не пиша пак), моля да погледне оная тема за надсвирването в София лятото. Там пише...
Промяна оттогава има само в това, че ще сложа още един усилвател Pioneer GM-X334 (засега!), който да храни предните колони и задните на вратите... Давайте идеи и разяснения какво да правим с такава система и кой вариант ще е най-удачен.
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 13 Фев 2004, 11:20

Вземи да минеш през ЕКО някоя неделя може и да измислим нещо.Ако пък не ще обърнем някоя бира.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 13 Фев 2004, 11:49

Нали минавам почти всяка неделя, влк. и миналата, когато бяха колегите от София (но пък беше такава лудница!!!). :cry: :x
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

Назад към Car аудио и видео