Помощ!Пожълтели фарове.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgatoss » 14 Юни 2007, 15:30

juro написа:Та по темата.
Ако някой иска да види как светят фаровете без стъкла да погледне снимките в профила ми. Защото нещо не мога да ги сложа тук

имам чувството поне аз не намирам разлика м/у двете снимки явно ти светят късите като дълги в момента :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgatoss » 14 Юни 2007, 15:32

vld написа:
juro написа:Та по темата.
Ако някой иска да види как светят фаровете без стъкла да погледне снимките в профила ми. Защото нещо не мога да ги сложа тук

Колега не се засягай ,ама това това твойто на нищо не прилича :!:
Като махнеш стъклата фокуса и ъгъла на светлинния сноп се променя,ако си забелязал на еднин стандартен фар на автомобил движещ се във държава със ляв волан стандартно прави сноп който наподобява триъгълник като хипотенузата е от ляво - нагоре в надясно.При англичаните и всички които имат обратно движение този сноп е наопъки.Това е със цел да не се заслепяват насрещно идващите автомобили.А ти като си махнал стъклата си получил ефекта на прожектор който ,колкото и да регулираш винаги ще заслепяваш отсрещните :!:
Ако не си социално слаб си купи два фара и не се излагай :!:
Абе къде си тръгнал да обесняваш ,че се карало масово със стари гуми и изпуснали амортесиори,при положение,че ти самия си опасен за движението :?: Поправи ме ако не съм прав,ама аз съм сигурен че дори Е30-то ми е по стегнато от твоята кола.
Типично за България,да му се невиди все някой ще е по хитър все ще е по умен от конструкторите :mhihi:
Остава да дадеш и една снимка на моторния отсек и да се види всичко в тиксо тел и свински опашки щото е по яко разбираш ли начи дамм.....
Айде със здраве и да вземеш мерки ;)

ама доста са скъпи нови бе 80лв бройката и то получаваш целия с дългите и късите защо ми са за да ги плащам просто така

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 17 Юни 2007, 14:02

Специално за vld надявам се да го види защото аз не съм прочел мнението му на време.
Сега ще те поправя щом искаш.
Твоята Е30 не е по-стегната от моята кола гарантирано, защото ти едва ли си се изръсил 5000 лв за да си смениш всичко което не ти харесва по колата. Е аз съм.
В тази кола само скоростна кутия и диференциал не са сменени.
ВСИЧКО ДРИГО Е НОВО и при това само немски са частите.
Ако случайно нещо се съмняваш може да идеш да попиташ в Пловдив в магазин АВТОКАР на кой е комбито Е36 което е появява от време на време отпред. Мисля че много бързо ще ти отговорят пък може и аз да съм там да ти отговоря, защото магазина е на майка ми и баща ми.
Е този магазин е за части за точно такива коли.
Марките Febi, Moog, Flenor, Boge, Bilshtain може и да са ти известни а на мен не само са ми известни а са ми по колата почти всички части от тях.
Съмнявам се ти или който и да е друг да е тръгнал да си сменя EGR клапана. Аз даже го поръчах но майсторите ме спряха да не го сменя, защото нямало никакъв смисъл.
Повече няма да ти обяснявам колко тел и тиксо има в тази кола, защото в твоята има много повече.
Не пиша аз как ми загрява колата като карам бързичко по магистралата май.

Стъклата не са сменени не защото не мога да си ги купя а защото колата така ми харесва повече. Много ми е лесно да си ги купя защото всъщност баща ми трябва да ми ги продаде на мен а той до сега не си спомням да не ми е давал части и без пари ако искам.
И жестоко се лъжеш с инженерната си мисъл какъв е ефекта от свалянето на вътрешните стъкла.
Като се настроят добре фаровете след свалянето няма никакви проблеми за отсрещните коли. Триъгълника са който говориш, че е различен при десен и при ляв волан пак си го има и си е кадето трябва, защото той се формира от рефлектора а не от стъклото.
Проблема е единствено че се получава пред колата точно една малко по тъмна зона е това е.
Ама нали всички сте много умни и всичко знаете без да сте видяли нищо.
Като са сложили половината от гъзарите в този форум тайвански насрани фарчета без стъкла отгоре какъв е ефекта????. Може би по добър.
А може и да погледнеш фаровете на повечето нови модели коли какви стъкла имат. Май са доста прозрачнички и без никакви шарки по тях.
Няма да ти обяснявам каква е разликата на техния рефлектор с моя, защтото няма да я разбереш. Само за разширяване на лъча пред колата има разлика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 17 Юни 2007, 14:17

Много съжалявам, че се разминахме на събора втория ден точно на входа. Трябваше да си тръгнеш 15 минути по-късно, защото аз точно твоето комби идвах да видя.
Тогава трябваше да видим как щеше да говориш.
Това за тиксото и тела не го споменавай отново защото ще ме накараш да дойда до София и да отворим двамата капаците да видим каде има повечко от тези матеряли.
Точно с теб не ми се кара, защото комбито ти ми харесва и изглежда добре се грижиш за колите си обаче все пак не говори за чуждите коли преди да си ги видял.
Довечера ще направя снимки на светлината от моя фар и от друго Е36 с кръгли стъкла и с лещи за да видиш колко е променена формата на лъча и да си направиш сам изводите когато си видял наистина а не само с теорий които ти се струват вярни. Дано да мога да ги кача тук.

Предишна

Назад към E36