SonY XploD

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 07 Юни 2007, 9:23

При мене свирят 2 броя W307D4 в една двойна кутийка всяка с обем 48л вентилирана
то като си купиш баса си има интрукции за това в каква кутийка искаш да го сложиш и жалко че съм запратил някъде книжката за да ви покажа какво пишат в нея

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 07 Юни 2007, 12:02

Затворен обем е бокс без вентове (бас рефлекс) ;)
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 07 Юни 2007, 12:52

със бас рефлекс ще е (една черна трабичка дето излиза въздуха от нея нали ?:) ) ако е това... ще има .. че аз виждах бокс-а ама нз колко литра е...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 07 Юни 2007, 13:05

Icco® написа:При мене свирят 2 броя W307D4 в една двойна кутийка всяка с обем 48л вентилирана

тука в града има един с голф 4-ка и е с МТХ усилвател тъндер ... и като удари пасса ти играе седалката направо ти спира даха при теб как е ?:) че аз искам да направя като неговата музика иска ми продава усилвателя си за 220лв
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 07 Юни 2007, 13:08

Поснтал съм и няколко варианта с бас рефлекс от 60 до 80 литра

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 07 Юни 2007, 13:41

ако мислиш че разбират от тея Ф3 ... ДВ... и така нататък нямам големи познания в тази област занимавам се с пц-та.. и за това исках малко съвети...
Изображение

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 07 Юни 2007, 13:47

bmw_e36_fen написа:Затворен обем е бокс без вентове (бас рефлекс) ;)

Затворен обем е всичко що е в кутия и вариянтите са 3
Closed
Bandpass
i Vented
а всичко що е без кутия а прото проснато някаде е FreeAir

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 07 Юни 2007, 13:49

Ico 29л басс касичка за този говорител става ли ?!?
и как е по добре повече литри или по малко :/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 07 Юни 2007, 13:50

Напротив самата дума ти подсказва

Затворен обем (бекс през който няма портове от където да излиза въздух) отворен обем (боск с портове през който да излиза въздух) става дума за боксовете

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 07 Юни 2007, 13:51

аз като гледах тая дето ми предлагаха ... видях я на външен вид и имасхе басс рефлектор
Изображение

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 07 Юни 2007, 13:57

PREDATORA написа:
Icco® написа:При мене свирят 2 броя W307D4 в една двойна кутийка всяка с обем 48л вентилирана

тука в града има един с голф 4-ка и е с МТХ усилвател тъндер ... и като удари пасса ти играе седалката направо ти спира даха при теб как е ?:) че аз искам да направя като неговата музика иска ми продава усилвателя си за 220лв

Спирам си аз вчера да си купя закуска естествено умрял от глад сядам и си хапвам в колата и по едно време почва онова чкото ново парче на Justin timbеrake и усилено горедолу в центъра и забелязвам как хартията и найлоновата торбичка почват да треперят прилично спрях да ям усилих още малко но бързо намалих почнаха да ме болят ушите !
Та какво да ти кажа вземи си пионерите сложи им тъндара даже от ония наи новата серия :arrow: http://www.thunder.bg/product_info.php? ... 955aceddb6
и после да не кажеш ама болят ме ушите или гледай как ми вибрира номера на багажника та не може да се види какви са му цифрите :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 07 Юни 2007, 14:06

bmw_e36_fen написа:Напротив самата дума ти подсказва

Затворен обем (бекс през който няма портове от където да излиза въздух) отворен обем (боск с портове през който да излиза въздух) става дума за боксовете

Гледам и тази тема ще се осере безсрамно !!
:mhihi: :mhihi: не за друго ами само глупости и спорове а дори и не си компетентен защото ако беше щеше да си наясно точно какво са имали предвид звуковите инженери когато са говорили свободен обем (FreeAir)
или Затворен обем (Closed Box)
и много ми е странно защо всички производители на субове в своите схеми на монтаж описват че баса е за затворен обем и дават описание на трите вида монтаж които има и защо тогава на говорителите които са свободен обем не им препоръчат няква си кутиика вентилирана !!
давам ти елементарни перимери с които да се замислиш за твърденията си а ако продължаваш да твърдиш глуспости ще ти искарам малко техническа литература и ще ти докажа кое какво е

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 07 Юни 2007, 14:08

хах добре звучи :) аз с тоя говорител и усилвател паинер гм 5200Т мисля че е по добре... само дето е по скъп ама маината му там не съм за 80 лв :)
искам всичко да ми е една марка
ти с тоя тъндер ли си ? 2000 вата... и два говоритела ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 07 Юни 2007, 15:00

ебати безобразно осраната тема, с цитати от други форуми.
сигурен съм че ултра-тъпия е36_нефелен не знае и 'тояга' какво е, тръгнал да дава акъл.
чуепте си галвите аз просто игнорирам тази тема - че дори може и да бъде трито дреме ми. бати колко тъпи хора налазиха тука че и компетентни, ма им треперят гащите за бас на 1000-ка, за сметка на това не млъкват

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 07 Юни 2007, 16:43

PREDATORA написа:хах добре звучи :) аз с тоя говорител и усилвател паинер гм 5200Т мисля че е по добре... само дето е по скъп ама маината му там не съм за 80 лв :)
искам всичко да ми е една марка
ти с тоя тъндер ли си ? 2000 вата... и два говоритела ?

в момента съм с един JBL но идва слабо 320в рмс на 4 ома бридж но не може да свири на 2 ома бридж изклучва постоянно :(:( а и не мога да намеря втори като него за да ги направя два еднакви щото ми го докараха от USA та съм решил да взема тоя големия тъндар щото просто няма какво да губя от към качесто при положение че кросовера е настроен на 31.5 херца а като погледнеш съотношението лев/ват просто не виждам нищо по привлекателно на пазара

ПредишнаСледваща

Назад към Car аудио и видео