Как да направя боята ми да блести?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Как да направя боята ми да блести?

Мнение от Valentina_84 » 01 Юни 2007, 11:07

Здравейте,

не знам дали тук е мястото да попитам, извинявам се ако не съм за тук.
Преди два месеца си купих на старо от автокъща в Бургас BMW 318i `93 г. Винаги съм мечтала за такава кола, работя много и успях сама да си я взема. Мисля, че BMW е най-добрата марка автомобил за този клас който аз търсих. Но имам проблем с нея, по-точно нещо във външния й вид, което много ме дразни:

Колата е чисто черна, боята не е изхабена много. Но забелязвам как други черни коли имат един силен блясък, едно лъщящо черно, а моята след автомивка блесва, но не толкова силно. От автомивката ми казаха, че трябва да се "пастира" за 70 лв. при тях защото лака и е почти изхабен. Акъ съм си я пастирала при тях щяло да държи 7 месеца блясъка и да стане като другите нови коли.

Това верно ли е и какъв е начина да придобие блясък? Има ли място където да ида и да ми я направят така, без всеки ден да я чистя и пастирам с някакви пастички /нямам възможност да го правя/.

Искам блясък на черната ми захабена боя. Има ли някой от Вас който да ми предложи вариант, и къде да го направя това пастиране ако се налага в Бургас?

Благодаря Ви момчета

Ще очаквам някой ако може да ми напише своето решение

8)
Rollin & Ballin; Fashion & Thug Style

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 01 Юни 2007, 11:14

Добре дошла. Определено от пастирането има ефект, но все пак не забравяй, че колата (боята евентуално също) е на 14 години и няма как да свети като БМВ '05 година ;)

Аз моята я пастирах преди събора и имаше доволен ефект, нищо че е сребрист металик.

Айде със здраве и да и се радваш много!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 01 Юни 2007, 11:21

Пастирането е единствения начин,ако не решиш да боядисваш цялата кола.Само намери къде извършват услугата качествено.Пастирането не се прави всвки ден.Добре дошла в отбора.Да те радва и слуша колата и много безаварийни километри.

ентусиаст
Аватар

а

Мнение от pinko_23 » 01 Юни 2007, 11:25

ами парво честито возило пък за пастирането е добър вариант както каза колегата по отгоре наще колици не са първа младост, пастирането върви кам 50-60 кинта поне при мене. но има и по ефтин вариант собственорърно с паста за около 20 лева и от там почваш да търкаш мъжката докато получиш желаният ефект.
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Re: Как да направя боята ми да блести?

Мнение от XaMaB » 01 Юни 2007, 12:18

Valentina_84 написа:Колата е чисто черна, боята не е изхабена много. Но забелязвам как други черни коли имат един силен блясък, едно лъщящо черно, а моята след автомивка блесва, но не толкова силно. От автомивката ми казаха, че трябва да се "пастира" за 70 лв. при тях защото лака и е почти изхабен.

Да не сравняваш обикновена черна боя с металик и затова другата да ти блести? :mhihi:
Иначе от пастирането определено ще има полза дори и за 14 годишна боя, стига да не е пастирана вече 2-3 пъти че тогава може съвсем да се види сметката на боята
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 01 Юни 2007, 13:15

ето аз какво най-много съм постигал с моята
мисля че я бях пастирал няколко дни преди снимката, а тук тъкмо излиза от авто мивка

Изображение

p.s.
тия вълнисти отражения, са от облаците :)

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 01 Юни 2007, 14:29

виж си кода на боята - отпред под капака на амортесиора ще я видиш:

кодове на БМВ

доколкото знам тези черни бои на БМВ имат допълнително блясък:

Traumschwarz met. 278
Saphirschwarz met. 475
Diamantschwarz met. 181
Cosmosschwarz met. 303

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 01 Юни 2007, 14:55

има два вида пастиране все пак на ръка и с машина ...

е това е ефекта от пастиране на ръка ...
снимката е някъде седмица след това
Изображение
ех чак ми стана мъчно за тая кола .. се пак 1вата ми беше ... :(
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 01 Юни 2007, 15:11

Аз като гледам американците какво прявят със zaino kit-овете ... Все едно гледаш огледало :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Мнение от m@rtin » 01 Юни 2007, 18:15

здравей и добре дошла,и аз съм от Бургас и мога точно да те насоча къде да отидеш!!На булевард Мария Луиза (бившата ул Москва)има една автомивка (те са няколко) но тази е с 5 клетки,немога да се сетя как се казва,там пастират на 2 или ако се наложи 3 ръце с машина,ако имаш язви от камъчета по капака или бронята купуват боя и с малка четка ги минават а отгоре пастата запечатва!! обаче работят по дебело 50лв на една ръка,ако я минат 3 пъти 150лв

но определено си заслужава,виждал съм ги какво правят със колите

поздрави
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Юни 2007, 20:49

Изображение
видях, че всички пускате снимки :mhihi:
първото ми БМВ /на снимката/ и сегашното са с обикновена черна боя, но като се пастират добре изглеждат добре, нищо че не са металик

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 01 Юни 2007, 21:04

MaXimal написа:Аз като гледам американците какво прявят със zaino kit-овете ... Все едно гледаш огледало :shock:

:mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: и леко с пастирането да не стане фал ...

Изображение
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 01 Юни 2007, 23:31

MaXimal написа:Аз като гледам американците какво прявят със zaino kit-овете ... Все едно гледаш огледало :shock:

какви са тези kit-ове може ли да разясниш малко

младши ентусиаст
Аватар
Кара: остъклена тераса
Мечтае да кара: open wheeler

Мнение от dobo-is » 02 Юни 2007, 12:46

"обаче работят по дебело 50лв на една ръка,ако я минат 3 пъти 150лв"
Колега за 150 може да я смият с водна и да я лакират на ново и лака може да е по избор,но на колежката предлагам да я закара на пастиране-по евтино е и ефекта е добър(вечер малко си личят едни кръгове ама тва е до пастиране)-не пробвай сама има си хора за това.
brillantrot team
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 02 Юни 2007, 23:00

наи добре е да се мине цялата кола с водна шкурка и да се лакира
наново много по ефикасно ще е
да се лакира едно хубаво и става убиец
пастиранетто като 4ели не държи много
Изображение