Как да направя боята ми да блести?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Valentina_84
- Потребител
-
Как да направя боята ми да блести?
Здравейте,
не знам дали тук е мястото да попитам, извинявам се ако не съм за тук.
Преди два месеца си купих на старо от автокъща в Бургас BMW 318i `93 г. Винаги съм мечтала за такава кола, работя много и успях сама да си я взема. Мисля, че BMW е най-добрата марка автомобил за този клас който аз търсих. Но имам проблем с нея, по-точно нещо във външния й вид, което много ме дразни:
Колата е чисто черна, боята не е изхабена много. Но забелязвам как други черни коли имат един силен блясък, едно лъщящо черно, а моята след автомивка блесва, но не толкова силно. От автомивката ми казаха, че трябва да се "пастира" за 70 лв. при тях защото лака и е почти изхабен. Акъ съм си я пастирала при тях щяло да държи 7 месеца блясъка и да стане като другите нови коли.
Това верно ли е и какъв е начина да придобие блясък? Има ли място където да ида и да ми я направят така, без всеки ден да я чистя и пастирам с някакви пастички /нямам възможност да го правя/.
Искам блясък на черната ми захабена боя. Има ли някой от Вас който да ми предложи вариант, и къде да го направя това пастиране ако се налага в Бургас?
Благодаря Ви момчета
Ще очаквам някой ако може да ми напише своето решение

не знам дали тук е мястото да попитам, извинявам се ако не съм за тук.
Преди два месеца си купих на старо от автокъща в Бургас BMW 318i `93 г. Винаги съм мечтала за такава кола, работя много и успях сама да си я взема. Мисля, че BMW е най-добрата марка автомобил за този клас който аз търсих. Но имам проблем с нея, по-точно нещо във външния й вид, което много ме дразни:
Колата е чисто черна, боята не е изхабена много. Но забелязвам как други черни коли имат един силен блясък, едно лъщящо черно, а моята след автомивка блесва, но не толкова силно. От автомивката ми казаха, че трябва да се "пастира" за 70 лв. при тях защото лака и е почти изхабен. Акъ съм си я пастирала при тях щяло да държи 7 месеца блясъка и да стане като другите нови коли.
Това верно ли е и какъв е начина да придобие блясък? Има ли място където да ида и да ми я направят така, без всеки ден да я чистя и пастирам с някакви пастички /нямам възможност да го правя/.
Искам блясък на черната ми захабена боя. Има ли някой от Вас който да ми предложи вариант, и къде да го направя това пастиране ако се налага в Бургас?
Благодаря Ви момчета
Ще очаквам някой ако може да ми напише своето решение

Rollin & Ballin; Fashion & Thug Style
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Пастирането е единствения начин,ако не решиш да боядисваш цялата кола.Само намери къде извършват услугата качествено.Пастирането не се прави всвки ден.Добре дошла в отбора.Да те радва и слуша колата и много безаварийни километри.
а
ами парво честито возило пък за пастирането е добър вариант както каза колегата по отгоре наще колици не са първа младост, пастирането върви кам 50-60 кинта поне при мене. но има и по ефтин вариант собственорърно с паста за около 20 лева и от там почваш да търкаш мъжката докато получиш желаният ефект.
Няма начин да няма начин
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Re: Как да направя боята ми да блести?
Valentina_84 написа:Колата е чисто черна, боята не е изхабена много. Но забелязвам как други черни коли имат един силен блясък, едно лъщящо черно, а моята след автомивка блесва, но не толкова силно. От автомивката ми казаха, че трябва да се "пастира" за 70 лв. при тях защото лака и е почти изхабен.
Да не сравняваш обикновена черна боя с металик и затова другата да ти блести?

Иначе от пастирането определено ще има полза дори и за 14 годишна боя, стига да не е пастирана вече 2-3 пъти че тогава може съвсем да се види сметката на боята
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
виж си кода на боята - отпред под капака на амортесиора ще я видиш:
кодове на БМВ
доколкото знам тези черни бои на БМВ имат допълнително блясък:
Traumschwarz met. 278
Saphirschwarz met. 475
Diamantschwarz met. 181
Cosmosschwarz met. 303
кодове на БМВ
доколкото знам тези черни бои на БМВ имат допълнително блясък:
Traumschwarz met. 278
Saphirschwarz met. 475
Diamantschwarz met. 181
Cosmosschwarz met. 303
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
има два вида пастиране все пак на ръка и с машина ...
е това е ефекта от пастиране на ръка ...
снимката е някъде седмица след това
ех чак ми стана мъчно за тая кола .. се пак 1вата ми беше ...
е това е ефекта от пастиране на ръка ...
снимката е някъде седмица след това

ех чак ми стана мъчно за тая кола .. се пак 1вата ми беше ...

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
здравей и добре дошла,и аз съм от Бургас и мога точно да те насоча къде да отидеш!!На булевард Мария Луиза (бившата ул Москва)има една автомивка (те са няколко) но тази е с 5 клетки,немога да се сетя как се казва,там пастират на 2 или ако се наложи 3 ръце с машина,ако имаш язви от камъчета по капака или бронята купуват боя и с малка четка ги минават а отгоре пастата запечатва!! обаче работят по дебело 50лв на една ръка,ако я минат 3 пъти 150лв
но определено си заслужава,виждал съм ги какво правят със колите
поздрави
но определено си заслужава,виждал съм ги какво правят със колите
поздрави

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
MaXimal написа:Аз като гледам американците какво прявят със zaino kit-овете ... Все едно гледаш огледало

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
MaXimal написа:Аз като гледам американците какво прявят със zaino kit-овете ... Все едно гледаш огледало
какви са тези kit-ове може ли да разясниш малко
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
"обаче работят по дебело 50лв на една ръка,ако я минат 3 пъти 150лв"
Колега за 150 може да я смият с водна и да я лакират на ново и лака може да е по избор,но на колежката предлагам да я закара на пастиране-по евтино е и ефекта е добър(вечер малко си личят едни кръгове ама тва е до пастиране)-не пробвай сама има си хора за това.
Колега за 150 може да я смият с водна и да я лакират на ново и лака може да е по избор,но на колежката предлагам да я закара на пастиране-по евтино е и ефекта е добър(вечер малко си личят едни кръгове ама тва е до пастиране)-не пробвай сама има си хора за това.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
наи добре е да се мине цялата кола с водна шкурка и да се лакира
наново много по ефикасно ще е
да се лакира едно хубаво и става убиец
пастиранетто като 4ели не държи много
наново много по ефикасно ще е
да се лакира едно хубаво и става убиец
пастиранетто като 4ели не държи много
16 мнения