скърца като опел

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

скърца като опел

Мнение от _FEFE_ » 23 Май 2007, 14:17

става дъма за е36 седан '94 от около година е в мен и от известно време при ниска скорост 10-20км в купето се чуват скърцащи шимове от всякъде при висока скорост изчезват ама е много дразнещо някои имали идея от какво е това, а при висока се чува вятър в купето това предполагам е някое уплътнение въпреки че те изглеждат доста добре ако някои има опит дано сподели ако има време .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 23 Май 2007, 14:47

Колега уточни от къде се чува скърцането. Ако е от корите и таблто, вземи една кръстата отверка и си притегни всички болтчета... по нашите пътища е нормално да се разскърцат.
Ако е някъде по окачването тичав в сервиз, че и тампони и шарнири бързо-бързо се предават в БГ... Ако скърца при преминаване през неравност с малка скорост, провери си шарнирите.. може да са "сухи" и с една спринцовка масло млъкват 8)
Има и едно много дразнещо скърцане, което идва от стъклата като са леко отворени.... за него незнам какво да ти препоръчам ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _FEFE_ » 23 Май 2007, 14:50

неможе да се локализира съвсем точно мисля че е от към корите маи не е от шарнир сменям ги редовно кое да притегна с отверка ако имаш предвид таблото бетон е не е от него със сигорност:(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 23 Май 2007, 15:00

_FEFE_ написа:неможе да се локализира съвсем точно мисля че е от към корите маи не е от шарнир сменям ги редовно кое да притегна с отверка ако имаш предвид таблото бетон е не е от него със сигорност:(

Може би имаш предвид скърцането от прозорците.... това и аз не знам как да се премахне. :uups: :help:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _FEFE_ » 23 Май 2007, 15:25

незнам това до колко миродавен тест е за стъклата но при свалени стъкла на половина и до доло е пак същата рабора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 23 Май 2007, 15:49

да не ти са се счупили някои щипки в кората, и кората да ти е разхлабена и да опира на ламарината лекичко и от там да идват шумовете. Другото което се сещам на прозорците водачите да ли са си наред. Отвори корите и ги разгледай от вътре какво е състоянието(купи си предварително щипки) ако мислиш че шума идва от тях де. Лесно се разглобяват за 5~10 мин. работа.
Успех

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 24 Май 2007, 0:23

как пък го конкретизира като опел?? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 28 Май 2007, 23:50

И на мен от няколко дена ми се обажда същото скърцане само че се чува извън купето тоест със сигурност не е от корите.Работата е там че имам чуството че чат пат и по равен път леко се чува.
Изображение

Изображение

Назад към E36