скърца като опел
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
скърца като опел
става дъма за е36 седан '94 от около година е в мен и от известно време при ниска скорост 10-20км в купето се чуват скърцащи шимове от всякъде при висока скорост изчезват ама е много дразнещо някои имали идея от какво е това, а при висока се чува вятър в купето това предполагам е някое уплътнение въпреки че те изглеждат доста добре ако някои има опит дано сподели ако има време .
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега уточни от къде се чува скърцането. Ако е от корите и таблто, вземи една кръстата отверка и си притегни всички болтчета... по нашите пътища е нормално да се разскърцат.
Ако е някъде по окачването тичав в сервиз, че и тампони и шарнири бързо-бързо се предават в БГ... Ако скърца при преминаване през неравност с малка скорост, провери си шарнирите.. може да са "сухи" и с една спринцовка масло млъкват
Има и едно много дразнещо скърцане, което идва от стъклата като са леко отворени.... за него незнам какво да ти препоръчам
Ако е някъде по окачването тичав в сервиз, че и тампони и шарнири бързо-бързо се предават в БГ... Ако скърца при преминаване през неравност с малка скорост, провери си шарнирите.. може да са "сухи" и с една спринцовка масло млъкват

Има и едно много дразнещо скърцане, което идва от стъклата като са леко отворени.... за него незнам какво да ти препоръчам

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
_FEFE_ написа:неможе да се локализира съвсем точно мисля че е от към корите маи не е от шарнир сменям ги редовно кое да притегна с отверка ако имаш предвид таблото бетон е не е от него със сигорност:(
Може би имаш предвид скърцането от прозорците.... това и аз не знам как да се премахне.

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

да не ти са се счупили някои щипки в кората, и кората да ти е разхлабена и да опира на ламарината лекичко и от там да идват шумовете. Другото което се сещам на прозорците водачите да ли са си наред. Отвори корите и ги разгледай от вътре какво е състоянието(купи си предварително щипки) ако мислиш че шума идва от тях де. Лесно се разглобяват за 5~10 мин. работа.
Успех
Успех
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
И на мен от няколко дена ми се обажда същото скърцане само че се чува извън купето тоест със сигурност не е от корите.Работата е там че имам чуството че чат пат и по равен път леко се чува.
8 мнения
• Страница 1 от 1