при 5200 оборота прекъсва 318i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
при 5200 оборота прекъсва 318i
Здравейте! Като дигна 5200 оборота колата почва да предръпва. Сменям по-голяма предавка пак, и така около 10 секунди и се оправя. Като дам пак газ пак се получава същото. Когато я форсирам на място и задържа на 5500 и пусна газта почти изгасва и след малко нормализира оборотите. Какво ли ще излизе????????????
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
При разпределителен вал симптомите не са ли малко по-различни? Колега, тракат ли повдигачите или само прекъсването е проблем? И няма да е лошо все пак да кажеш с кой двигател си 

Да ама е от това на мен ми го прави на 4200 об. И на мен не ми се вярваше но се оказа от това. Бат Бойко

http://vbox7.com/play:dfb1170d
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Аз пък бях с износен яко вал и не ми е прекъсвала,а доста си я форсирам милата
А комплекта колеги не е 600лв,освен ако не ги купувате от различни магазини и то от ул.симеон
Качествен комплект струва 750лв
И причината е винаги от оная малка шибана медна тръбичка коятоомаслява кобилиците,на мойта само една дупка пръскаше....абе шибана работа...Ако ме питате бих ви дал съвет,дори и да не ви тракат по-добре да свалите капака на главата/елементарно е/ и да си продухате тази тръбичка за да си спестите след това големите разходи...

страшно трака
Чета вашите проблеми, аз имам подобен. С двигател М40 съм, вала е наред, но пък тракането е ужасно... по светофарите тракам повече от Голф 2 дизел. Един майстор я гледа смени един повдигач.. тракането остана. Същия майстор иска да разглоби целия двигател.. било от буталната група..., а си трака горе при клапаните. Другото което е, че от време навреме това тракане изчезва и двигателя работи супер просто страхотен звук, после пак се появява.... и така вече близо 3000км.
Също ми прекъсва на 4500 об., но само когато съм на газ ( с газов инжекцион съм), на бензин няма проблеми.
Може ли да е нещо по-сериозно или не са уцелили повдигача?..
Другото което е.. досега го карах с масло пълна синтетика W5-40.
Също ми прекъсва на 4500 об., но само когато съм на газ ( с газов инжекцион съм), на бензин няма проблеми.
Може ли да е нещо по-сериозно или не са уцелили повдигача?..
Другото което е.. досега го карах с масло пълна синтетика W5-40.
BMW 318i
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Преди 1 седмица смених разпределителния вал. Там е проблема. Първия майстор ми каза: "вала не може да даде горен таван на оборотите." Сменяй катализатора. Бла бла, смених го ама тц. Ходих на гиагностика-нищо не ми казаха. Отидох на друга-там искаха да ми свалят главата чак. Най-накрая ми препорачаха един и отидох там. Човека ме посъветва въобще да не си взимам нов вал, понеже е пълно с ментета от турция и не се знае дали ще случим. Намери ми вал на черно за 120лв с повдигачите - по 5лв единия стана 160лв. За ремонта ми взе 60лв. всичко 220лв. В момента вече не задържа при мен беше на 5000 обр. Обсолютно същото. Смени си вала, защото аз строших маса пара преди това за бензинови филтри, да режа катализатори, за диагностики и т.н. В момента дори вдига с около от 5 до 10 км/ч максимална скорост. 1.8 ела да видиш как вдига 210км/ч Сериозно, смени вала намери си читав вал на старо и бегай да играеш
11 мнения
• Страница 1 от 1