ОМРЪЗНА МИ ДА УМИРАМ

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 21 Май 2007, 11:40

В България е абсолютно невъзможно да караш каквото и да било и да не нарушаваш правилника. Просто състоянието на българските улици, шосета, с една дума - пътища, е такова, че просто те принуждава да правиш нарушение. С кой акъл са сложили канал на метър навътре в платното? И на 20 санта надолу... И как да мина покрай него, без да навляза в насрещното? Или пък някъв калъф спрял и пречи...

Имаше и един особено фрапантен случай - извънградско, човек си кара колата, от храст изскача ченгето с палката, пича се стреснал, врътнал рязко волана за да не отнесе полицая и изкача от пътя, няколко салта напред и завършва по таван. После кво? Акт за несъобразена скорост...

Ние не нарушаваме правилата, щот така ни е скимнало. Принуждават ни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 21 Май 2007, 11:46

И пак да кажа не казвам 4е съм светец и не съм карал бързо,искам само тези които НЕ МОГАТ И НЯМАТ ПРАВО да не карат. вижте статистиките, пове4ето катастрофи стават заради тях. аз имам книжка от 91г. и това ми е първата катастрофа а имам сигурно няколко стотин хиляди км.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 21 Май 2007, 11:48

<KrIs> написа:
Alexi написа:караш ли със 180-200 из града ако стане нещо може да се сърдиш само на себе си .. човека може преди 2 секунди да е погледнал в огледалото и тебе да те е нямало ,все пак в огледалото не се вижда добре на 300 метра назад

Това изчерпа цялата тема. Не може да караш със 180 в града и да виниш друг, независимо дали е виновен или не. Първо потърси вината в себе си.

:yes: съгласен съм. ако мотористите спазват ограниченията съм сугирен, че няма да има нито един инцидент с тях, при 60км в час в града с какъвто и да е мотор ще можеш да реагираш и да предодвратиш произшетвие, обаче при 100+ вече си е съвсем друго. освен това повечето мотористи които са ми направили впечатление е било с някоя глупост, давам пример: излиза кола от пряка на бул. България и се нарежда в най-лява лента с мигач. пред нея няма коли до светофара а зад нея тъкмо са пуснали зелен светофар и потока потегля. искам да подчертая, че потока е на 100тина метра зад въпросния автомобил, следователно той не пречи на никой. от зеления поток се изнася с бясна скорост в най-лява лента мотор с двама души на него.застига колата за отрицателно време и вместо да намали или да се престрои в средна лента камикадзето дава дълги и вече аха да се нацепи в колата. в последния момент го задминава плътно от дясно и почва да го псува, средни пръстове и прочие... е кажете ми къде им е културата на мотористите?! :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 21 Май 2007, 12:46

В София (предполагам и в другите големи градове) повечето катастрофи стават заради некадърни шофиори, а не заради високите скорости. При висока скорост става мазало и го дават по новините. Но огромния брой са огънати калници и счупени фарове. И това е точно от недаване на мигач, негледане на огледала и и неможене да караш.

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 21 Май 2007, 12:57

sappa написа: :yes: съгласен съм. ако мотористите спазват ограниченията съм сугирен, че няма да има нито един инцидент с тях, при 60км в час в града с какъвто и да е мотор ще можеш да реагираш и да предодвратиш произшетвие, обаче при 100+ вече си е съвсем друго.

100+ и промушване между колите ... ми камикадзе ... какво да очаква освен че някое дете ще си покаже камиончето от прореца на някоя кола и ще отлети главата на моториста. Сори никаква толерантност за подобни изяви, г-да мотористи карайте с 40-60-80 км в града давайте мигачи не се мушете в задръстванията, спазвайте поне елементарните правила на ЗДП и имате шанс да оцелеете!
May the BMW force be with you!

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 21 Май 2007, 14:18

Vasilen написа: не се мушете в задръстванията, спазвайте поне елементарните правила на ЗДП и имате шанс да оцелеете!

Tва пък като има задръстване и аз мога да мина с мотора не виждам как ви пречи на вас "задръстените" коли, или викате ся аз като съм прецакан дай и тоя да е прецакан. Ей тва е - Български манталитет ....
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Доктор на БМВ науките
Аватар

Мнение от Vasilen » 21 Май 2007, 14:25

rtzankov написа:
Vasilen написа: не се мушете в задръстванията, спазвайте поне елементарните правила на ЗДП и имате шанс да оцелеете!

Tва пък като има задръстване и аз мога да мина с мотора не виждам как ви пречи на вас "задръстените" коли, или викате ся аз като съм прецакан дай и тоя да е прецакан. Ей тва е - Български манталитет ....

Ми не мини си спокойно, ма ако малкия ми син си изкара пистолетчето през джама (и не те види) и ти свали каската ша ми се сърдиш ли :mhihi:
Или ако виждайки пролука в другата колона в този момент реша да се преустроя бързо, пак ли ще ми се сърдиш, или ако отворя вратата за да погледна колко напред е задръстването пак сърдит ще си :mhihi:
Номера с промушването "работи" в много европейски държави и отново мотористите оставят мозъка си върху паважа и там по същите причини Така че забележката Български манталитет хич не е уместна ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 21 Май 2007, 14:31

То като има задръстване, и аз мога да мина - колко му е, ще прецапам през релсите примерно, или през тротоара, но не го правя, нали? Щото е опасно за другите. Ти като се мушиш така с мотора, а аз си тръсна цигарата през прозореца, после трябва да излизам от колата да си намеря ръката някъде напред ли? Ама трябва да си намеря точно мойто парче, инак нема съвпадне

Ценко изложбения
Аватар

Мнение от rtzankov » 21 Май 2007, 14:32

Не знам кога за последно си ходил например в Гърция с мотор, ма да ти кажа че там бирата е съвсем различна :!: Там когато видят моторист, хоратя най-любезно правят място, а не се опитват да го приклещят ;)
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Доктор на БМВ науките
Аватар

Мнение от Vasilen » 21 Май 2007, 14:39

rtzankov написа:Не знам кога за последно си ходил например в Гърция с мотор, ма да ти кажа че там бирата е съвсем различна :!: Там когато видят моторист, хоратя най-любезно правят място, а не се опитват да го приклещят ;)

Не съм бил в Гърция, но съм бил в Белгия, Холандия, Франция, Германия по много пъти и за по много време ... та това наричам аз Европа и тези страни давам за пример. Там редовно по магистралите особенно Белгия има натрошени мотористи мушкащи се в задръстванията със скорост над 100 и пострадали от преустройващи се в съседна колона коли. В продължение на месеци съм ги наблюдавал заедно с колегите как се мушат, и за наше съжаление на всеки 2 :shock: дена има по някой пострадал на почти всяка магистрала, но те си продължават :roll: това показва че просто лудоста е интернационална болест и не опира до измисления синдром "Български манталитет" който е фантасмагория от рода на градските легенди :P

Ценко изложбения
Аватар

Мнение от rtzankov » 21 Май 2007, 14:42

Няма такива сладки като "промушване" със 100 км/ч ... аз говоаря за петък 6:20 .. бул България посока Бояна ... плътна колона от Мак Донадс до Гоце делчев ... аз карам с 20 и леко с добутвам напред ... а някой "българин" решава че моя път е до тук ;) Това да минеш с 100 в задсътване не го одобрявам и смятам, че е както опит за убийство така и за самоубийство :idea:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Доктор на БМВ науките
Аватар

Мнение от Vasilen » 21 Май 2007, 14:58

rtzankov написа:Няма такива сладки като "промушване" със 100 км/ч ... аз говоаря за петък 6:20 .. бул България посока Бояна ... плътна колона от Мак Донадс до Гоце делчев ... аз карам с 20 и леко с добутвам напред ... а някой "българин" решава че моя път е до тук ;) Това да минеш с 100 в задсътване не го удобрявам и смятам, че е както опит за обийство така и за самоубийство :idea:

Съгласен ... но не и с това Удобрявам и това Обийство, обратно са :P

Ценко изложбения
Аватар

Мнение от rtzankov » 21 Май 2007, 15:08

Vasilen написа:
rtzankov написа:Няма такива сладки като "промушване" със 100 км/ч ... аз говоаря за петък 6:20 .. бул България посока Бояна ... плътна колона от Мак Донадс до Гоце делчев ... аз карам с 20 и леко с добутвам напред ... а някой "българин" решава че моя път е до тук ;) Това да минеш с 100 в задсътване не го удобрявам и смятам, че е както опит за обийство така и за самоубийство :idea:

Съгласен ... но не и с това Удобрявам и това Обийство, обратно са :P

:gives: :ahah:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 21 Май 2007, 15:35

180 и разрешено изпреварване...може би в Германия по аутобан....

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 21 Май 2007, 16:41

Абе истината е една, трябва да внимава човек независимо дали е на мотор или е в колата.

Аз когато карам кола много се огледжам за мотористи, защото самия аз съм един от тях и знам колко малко се оглеждат хората когато шофират.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум