ОМРЪЗНА МИ ДА УМИРАМ
Модератор: Общи модератори
В България е абсолютно невъзможно да караш каквото и да било и да не нарушаваш правилника. Просто състоянието на българските улици, шосета, с една дума - пътища, е такова, че просто те принуждава да правиш нарушение. С кой акъл са сложили канал на метър навътре в платното? И на 20 санта надолу... И как да мина покрай него, без да навляза в насрещното? Или пък някъв калъф спрял и пречи...
Имаше и един особено фрапантен случай - извънградско, човек си кара колата, от храст изскача ченгето с палката, пича се стреснал, врътнал рязко волана за да не отнесе полицая и изкача от пътя, няколко салта напред и завършва по таван. После кво? Акт за несъобразена скорост...
Ние не нарушаваме правилата, щот така ни е скимнало. Принуждават ни.
Имаше и един особено фрапантен случай - извънградско, човек си кара колата, от храст изскача ченгето с палката, пича се стреснал, врътнал рязко волана за да не отнесе полицая и изкача от пътя, няколко салта напред и завършва по таван. После кво? Акт за несъобразена скорост...
Ние не нарушаваме правилата, щот така ни е скимнало. Принуждават ни.
- interlagos
- кандидат ентусиаст
-
И пак да кажа не казвам 4е съм светец и не съм карал бързо,искам само тези които НЕ МОГАТ И НЯМАТ ПРАВО да не карат. вижте статистиките, пове4ето катастрофи стават заради тях. аз имам книжка от 91г. и това ми е първата катастрофа а имам сигурно няколко стотин хиляди км.
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
<KrIs> написа:Alexi написа:караш ли със 180-200 из града ако стане нещо може да се сърдиш само на себе си .. човека може преди 2 секунди да е погледнал в огледалото и тебе да те е нямало ,все пак в огледалото не се вижда добре на 300 метра назад
Това изчерпа цялата тема. Не може да караш със 180 в града и да виниш друг, независимо дали е виновен или не. Първо потърси вината в себе си.

В София (предполагам и в другите големи градове) повечето катастрофи стават заради некадърни шофиори, а не заради високите скорости. При висока скорост става мазало и го дават по новините. Но огромния брой са огънати калници и счупени фарове. И това е точно от недаване на мигач, негледане на огледала и и неможене да караш.
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
sappa написа:съгласен съм. ако мотористите спазват ограниченията съм сугирен, че няма да има нито един инцидент с тях, при 60км в час в града с какъвто и да е мотор ще можеш да реагираш и да предодвратиш произшетвие, обаче при 100+ вече си е съвсем друго.
100+ и промушване между колите ... ми камикадзе ... какво да очаква освен че някое дете ще си покаже камиончето от прореца на някоя кола и ще отлети главата на моториста. Сори никаква толерантност за подобни изяви, г-да мотористи карайте с 40-60-80 км в града давайте мигачи не се мушете в задръстванията, спазвайте поне елементарните правила на ЗДП и имате шанс да оцелеете!
May the BMW force be with you!
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Vasilen написа: не се мушете в задръстванията, спазвайте поне елементарните правила на ЗДП и имате шанс да оцелеете!
Tва пък като има задръстване и аз мога да мина с мотора не виждам как ви пречи на вас "задръстените" коли, или викате ся аз като съм прецакан дай и тоя да е прецакан. Ей тва е - Български манталитет ....

R.I.P Landikar
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
rtzankov написа:Vasilen написа: не се мушете в задръстванията, спазвайте поне елементарните правила на ЗДП и имате шанс да оцелеете!
Tва пък като има задръстване и аз мога да мина с мотора не виждам как ви пречи на вас "задръстените" коли, или викате ся аз като съм прецакан дай и тоя да е прецакан. Ей тва е - Български манталитет ....
Ми не мини си спокойно, ма ако малкия ми син си изкара пистолетчето през джама (и не те види) и ти свали каската ша ми се сърдиш ли

Или ако виждайки пролука в другата колона в този момент реша да се преустроя бързо, пак ли ще ми се сърдиш, или ако отворя вратата за да погледна колко напред е задръстването пак сърдит ще си

Номера с промушването "работи" в много европейски държави и отново мотористите оставят мозъка си върху паважа и там по същите причини Така че забележката Български манталитет хич не е уместна

То като има задръстване, и аз мога да мина - колко му е, ще прецапам през релсите примерно, или през тротоара, но не го правя, нали? Щото е опасно за другите. Ти като се мушиш така с мотора, а аз си тръсна цигарата през прозореца, после трябва да излизам от колата да си намеря ръката някъде напред ли? Ама трябва да си намеря точно мойто парче, инак нема съвпадне
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
Не знам кога за последно си ходил например в Гърция с мотор, ма да ти кажа че там бирата е съвсем различна
Там когато видят моторист, хоратя най-любезно правят място, а не се опитват да го приклещят 

R.I.P Landikar
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
rtzankov написа:Не знам кога за последно си ходил например в Гърция с мотор, ма да ти кажа че там бирата е съвсем различнаТам когато видят моторист, хоратя най-любезно правят място, а не се опитват да го приклещят
Не съм бил в Гърция, но съм бил в Белгия, Холандия, Франция, Германия по много пъти и за по много време ... та това наричам аз Европа и тези страни давам за пример. Там редовно по магистралите особенно Белгия има натрошени мотористи мушкащи се в задръстванията със скорост над 100 и пострадали от преустройващи се в съседна колона коли. В продължение на месеци съм ги наблюдавал заедно с колегите как се мушат, и за наше съжаление на всеки 2

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
Няма такива сладки като "промушване" със 100 км/ч ... аз говоаря за петък 6:20 .. бул България посока Бояна ... плътна колона от Мак Донадс до Гоце делчев ... аз карам с 20 и леко с добутвам напред ... а някой "българин" решава че моя път е до тук
Това да минеш с 100 в задсътване не го одобрявам и смятам, че е както опит за убийство така и за самоубийство 

R.I.P Landikar
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
rtzankov написа:Няма такива сладки като "промушване" със 100 км/ч ... аз говоаря за петък 6:20 .. бул България посока Бояна ... плътна колона от Мак Донадс до Гоце делчев ... аз карам с 20 и леко с добутвам напред ... а някой "българин" решава че моя път е до тукТова да минеш с 100 в задсътване не го удобрявам и смятам, че е както опит за обийство така и за самоубийство
Съгласен ... но не и с това Удобрявам и това Обийство, обратно са

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
Vasilen написа:rtzankov написа:Няма такива сладки като "промушване" със 100 км/ч ... аз говоаря за петък 6:20 .. бул България посока Бояна ... плътна колона от Мак Донадс до Гоце делчев ... аз карам с 20 и леко с добутвам напред ... а някой "българин" решава че моя път е до тукТова да минеш с 100 в задсътване не го удобрявам и смятам, че е както опит за обийство така и за самоубийство
Съгласен ... но не и с това Удобрявам и това Обийство, обратно са

R.I.P Landikar
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I