Сладкарничка...
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Гост
-
Сладкарничка...
Колеги,питам следното!Наумил съм си да отварам сладкарничка!
Та ако някой се занимава или се е занимавал с тая работа-моля да сподели мнение-кви разрешителни и изисквания има, кво оборудване трябва,дертове дето е имал,снабдяване и т.н. ...!
Мястото е между Младост1 и Младост2 /новите кооперации/,на ъгъл с бая витрини и ще минава оборотна улица отпред! Около 30м2 кат за две масички и щанд! Като за клиенти от околността.
Ако офтопиците са по-малко от сериозните постове ще е екстра
Благодарско предварително-ако се реализира - ше кана за откриването!
Та ако някой се занимава или се е занимавал с тая работа-моля да сподели мнение-кви разрешителни и изисквания има, кво оборудване трябва,дертове дето е имал,снабдяване и т.н. ...!
Мястото е между Младост1 и Младост2 /новите кооперации/,на ъгъл с бая витрини и ще минава оборотна улица отпред! Около 30м2 кат за две масички и щанд! Като за клиенти от околността.
Ако офтопиците са по-малко от сериозните постове ще е екстра

Благодарско предварително-ако се реализира - ше кана за откриването!

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Искам само да те поздравя за добрия избор на "бизнес",макар и малък...!!! "Раната праи борбата"-по-сладка....!
В БГ всичко свързано с "ядение и пиение"потръгва(особено сладк.промишленост),така че пожелавам ти УСПЕХ!

В БГ всичко свързано с "ядение и пиение"потръгва(особено сладк.промишленост),така че пожелавам ти УСПЕХ!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
1.Регисрация на фирма
2.Разрешение от пожарната
3.Разрешение от ХЕИ
4.Регистрация по ХАСП
5.Патентна декларация, ако е ЕТ
6.Договор за трудова медицина
7.ДВСК- за категоризация на обекта
Май е това ... УСПЕХ

3.Разрешение от ХЕИ
4.Регистрация по ХАСП
Май е това ... УСПЕХ

предписанията са около 15 см. дебели... надявам се, да не те плашат. Почват с вентилатор в тоалетната, изисквания за броя на хладилниците, съхранение на основните продукти, стая за персонала и прочие. Книга за всекидневното зареждане с продукти, от къде и какво, придружено със срока на годност...
Ще ти го обяснят, надявам се. И успех в начинанието. И, браво за избора.
Ще ти го обяснят, надявам се. И успех в начинанието. И, браво за избора.
Да караш Peugeot е страст!
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
PeBaLs написа:1.Регисрация на фирма
3.Разрешение от ХЕИ
4.Регистрация по ХАСП
До някъде е така само дето ХЕИ от 2 години са РИОКОЗ към 30лв. е таксата /хонорар ще ти кажа ако те интересува/ ХАСЕПА си е пак към РИОКОЗ и струва м/у 200-2000лв. много относително, също така няма никакво значение дали си ЕТ, ООД, ЕООД и т.н това е патентна дейност /не се дължи патент ако си по ДДС или ред др. причини предвидени в закона/, фирма може да си направиш каквато прецениш ЕТ - 200лв., ЕООД и ООД - 400лв. като тук трябва да имаш 5000 лв. за учредяването на дружеството по изключение може и с 3500лв. който пари си ги теглиш

М/у другото като си от Младост спирката преди Рум иам един магазин за детски стоки преди време там имахме сладкарница... но това е периода 94-98 там някъде... ще питъм бащата дали има някакви неща от неговото време ... макар и да има те ще са морално стари вече....
И все пак моето мнение е да не се занимаваш с производство на торти, пасти и т.н. има достатачно цехове който го правят вместо теб и себестойностно не ти се рентира да го правиш ти ... най-малко ще спестиш половината разправии...
ако прецениш, че имаш нужда от нещо обади се...
- Гост
-
Благодаря за съветите!
Титто,страшни донати имаш на снимката! Такива ако намера-ше са най-отред на витрината!
Ако може някой да ми преведе какво е ХАСП или ХАСАПЕ,че тоя урок съм го пропуснал...?
Ева,15см бумаги си е страшно,ама ако няма мърдане-ше трябва да се преборя.За вентилатори ,климатици и хладилничарски работи -не ме е страх,че тва ми беше предишната работа и се намира се нещо!
Ако пък някой има хора с цех за сладкарски изделия--да свирка ! Ше видя кво се предлага и ще стана клиент....!
За стая за персонала -ше има да чакат! Персонала съм аз или некой от семейството! Ако персонала се оплаква-нема да яде!
Чудя се кво е положението с масите навън!?!? Ако са на проход ,който си е към кооперацията*влиза в ограденото място* ,а не на тротоара-трябва ли да взимам разрешение от общината или става само от съкооператорите!?!?
И тия неща ,всичките -ХЕИ,категоризация,... ,трябва да ги направя след като свърша ремонта и съм монтирал всичко или преди това се ходи по мъките!???
Титто,страшни донати имаш на снимката! Такива ако намера-ше са най-отред на витрината!

Ако може някой да ми преведе какво е ХАСП или ХАСАПЕ,че тоя урок съм го пропуснал...?
Ева,15см бумаги си е страшно,ама ако няма мърдане-ше трябва да се преборя.За вентилатори ,климатици и хладилничарски работи -не ме е страх,че тва ми беше предишната работа и се намира се нещо!
Ако пък някой има хора с цех за сладкарски изделия--да свирка ! Ше видя кво се предлага и ще стана клиент....!
За стая за персонала -ше има да чакат! Персонала съм аз или некой от семейството! Ако персонала се оплаква-нема да яде!

Чудя се кво е положението с масите навън!?!? Ако са на проход ,който си е към кооперацията*влиза в ограденото място* ,а не на тротоара-трябва ли да взимам разрешение от общината или става само от съкооператорите!?!?
И тия неща ,всичките -ХЕИ,категоризация,... ,трябва да ги направя след като свърша ремонта и съм монтирал всичко или преди това се ходи по мъките!???
- Гост
-
Eva* написа:ако ти трябват яйца на едро... имам го човека. И за всичко друго, насреща съм, за помощ.
Аз яйца си иам

Преведи ,моля те , ХАСП!

Последна промяна Гост на 21 Май 2007, 17:28, променена общо 1 път
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
SKISA написа:Чудя се кво е положението с масите навън!?!? Ако са на проход ,който си е към кооперацията*влиза в ограденото място* ,а не на тротоара-трябва ли да взимам разрешение от общината или става само от съкооператорите!?!?
Щом е в границите на кооперацията трябва да искаш разрешение от съкооператорите, ако си под наем, а не е твое. Дано не ти си налага да отваряш врати някаде или да дострояваш нещо, защото там ве4е е много сложна работа ние имахме така за една врата бавихани 6 месеца само за една никаква врата кадето клинетите нямат нищо общо.
п.с. пожелавам ти успех, и за хора от форума с намаление

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Отиди в съвета и там ще ти дадат "папка" си изискванията за една "сладкарничка" там ще има всичко, приготвяш много пари и си готов 

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
BMWALPINA написа:Отиди в съвета и там ще ти дадат "папка" си изискванията за една "сладкарничка" там ще има всичко, приготвяш много пари и си готов
В Общината най-много да му дадат УВЕДОМЛЕНИЕ -то което трябва да попълни и приложи , РИОКОЗ, паспорт на касовата машина, ДД и т.н. значи всеки е чул ХАСПИ, ХАСЕП, ХЕПИ, и т.н и т.н. а то реално е това
HACCP е съкращение, което в превод означава "Анализ на опасностите и контрол на критичните точки". Това са точки от производствения цикъл на храните, в които може да се елиминират възможните биологични, химически и физически опасности за човешкия организъм. Ако контрола в тези точки не е достатъчно задълбочен, то тогава е възможно да бъде застрашено здравето и дори живота на консуматорите. Изградена, внедрена и сертифицирана HACAP осигурява това да не се случи.
НАССР е научно обоснован и систематичен подход. НАССР системата се концентрира по-скоро върху предотвратяване възникването на опасностите, отколкото върху изследването и инспектирането на крайния продукт.
В основата на изискванията на HACAP са залегнали принципите на Codex Alimentarius. Публикациите на Codex Alimentarius, съдържащи препоръки, касаещи безопасността на храните, трябва да бъдат включени в законодателствата на страните членки на ЕС. Една от тях са Указанията на Codex (Codex Alimentarius guidelines) за прилагане на HACCP. Като общ документ е разработена директива 93/43/EEG на Съвета на Европа, която е базирана на тези указания на Codex Alimentarius.
Обхватът на приложение на HACCP системите, покрива цялата хранителна верига – от първоначалното производство до крайната консумацията и обхваща добив и производство и производство и преработване на хранителни продукти, търговия, съхранение и транспорт.
HACCP e приложим за производители, кетъринг фирми, ресторанти, хотели, фирми, произвеждащи хранителни стоки, търговци, фирми, складиращи храни и производители на животинска храна и добавки. Накратко всички производители и търговци, които искат да докажат, че храните, които произвеждат, съхраняват или доставят са безопасни;
Принципи на системата НАССР
HACCP се базира на седем основни принципа:
1.
Анализ на опасностите.
Определяне на потенциалните опасности, свързани с производството на храни на всички етапи от производството им.
2.
Определяне на Критичните Контролни Точки или CCP (Critical Control Point).
Определяне на точките, които могат да бъдат поставени под контрол с цел премахване или свеждане до минимум на вероятността от появата на опасност.
3.
Определяне на критична граница и въвеждането й.
Определя се критична граница за даден периметър, която трябва да бъде спазвана за да е сигурно, че CCP е под контрол.
4.
Установяване на система на мониторинг /контрол/ на CCP чрез наблюдение.
Система на контрол с оглед осигуряването, че всяка CCP е под контрол, т.е. че критичните граници се спазват.
5.
Установяване на корективни действия /мерки/.
Те се предприемат, когато мониторинга показва, че определена CCP е извън контрол. Тогава настъпилата ситуация трябва да веднага да бъде коригирана чрез предприемане на подходящи действия.
6.
Установяване на процедури за верификация /проверка/ на системата.
Те са с цел потвърждаване, че системата НАССР работи ефективно, както и съществуването на евентуални недостатъци.
7.
Въвеждане на документация.
Водената документация обхваща всички процедури и записи, подходящи за прилагането на тези принципи.
- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Добре е да се провери в одобрения проект на сградата какво точно е предназначението на въпросното помещение с витрини... и дали няма да има нужда от проект за смяна на предназначението...
"... _ _ _ ..."
stozashto написа:Добре е да се провери в одобрения проект на сградата какво точно е предназначението на въпросното помещение с витрини... и дали няма да има нужда от проект за смяна на предназначението...
да, в общината
и категоризацията пак е в общината
тук има данък за брой места - до 20 толкова, от 20-50 толкова и т.н. който плащаш независимо, че си регистриран по ЗДДС. Отива в полза на общината така, че при вас може да е различно
освен това от общината трябва да ти дадът разрешение или май само някакъв документ се попълваше за това до колко часа може да работиш вечер
- Гост
-
Хич няма да работа вечер! Мисля докъм нормално време-6 да се затвара!
Не съм под наем-купено е!
Статута е за магазин с вече излязло право на ползване! Мисля си ,че по-лесно ще стане промяна /ако трябва / за сладкарница!
Няма да пристройвам нито ше отварам нови врати-както си е така ми отговаря на това ,което искам!
Лятото мисля за масички/2/ отвън и те са на проход към гаражи,които нема да са гаражи,а офиси отзад на кооперацията! Мисля да искам разрешение от съкооператорите/доколкото ги има ,щото още не са се нанесли/ ,а ако не дадат -само вътре ше продавам! И си е мое,така че ако наистина не се налага-нема да се занимавам с комшиите! Аз съм патил от шум и нема да правя на хората сечено да не могат да спят вечер!
За съфорумци-естествено ,че ше има намаления-торти,пасти ,еклери...!Нека тръгне -ако требва карти ше издам!
Тоя ХАСП или НАССР или квото е -явно ше треа да се чете!Ше видим докъде ше го добутам!
Идеята ми е повече да се продава за в къщи и само някой ако иска кафенце,сокче или нещо на място -за тва са трите маси вътре! Общо са за 6-7 човека-тва сигурно важи за плащането на място-ше разбера!
Не знам колко пари требва да приготва за бумащината-за оборудване вече съм сметнал горе-долу!
Не съм под наем-купено е!
Статута е за магазин с вече излязло право на ползване! Мисля си ,че по-лесно ще стане промяна /ако трябва / за сладкарница!
Няма да пристройвам нито ше отварам нови врати-както си е така ми отговаря на това ,което искам!
Лятото мисля за масички/2/ отвън и те са на проход към гаражи,които нема да са гаражи,а офиси отзад на кооперацията! Мисля да искам разрешение от съкооператорите/доколкото ги има ,щото още не са се нанесли/ ,а ако не дадат -само вътре ше продавам! И си е мое,така че ако наистина не се налага-нема да се занимавам с комшиите! Аз съм патил от шум и нема да правя на хората сечено да не могат да спят вечер!
За съфорумци-естествено ,че ше има намаления-торти,пасти ,еклери...!Нека тръгне -ако требва карти ше издам!
Тоя ХАСП или НАССР или квото е -явно ше треа да се чете!Ше видим докъде ше го добутам!
Идеята ми е повече да се продава за в къщи и само някой ако иска кафенце,сокче или нещо на място -за тва са трите маси вътре! Общо са за 6-7 човека-тва сигурно важи за плащането на място-ше разбера!
Не знам колко пари требва да приготва за бумащината-за оборудване вече съм сметнал горе-долу!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2