Спрете войната по пътищата!!!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Спрете войната по пътищата!!!

Мнение от RSxRacer » 15 Май 2007, 20:46

Това не е най-страхотната история която може да се намери а една от истините ставащи по пътищата http://news.ibox.bg/news/id_924124644
Сега кои е виновен-Ние!!! И то защото си мислим че сме безсмъртни и ненадминати зад волана.А какво правим? Всеки божи ден ние се опитваме да се докажем най вече пред себе си и след това пред другите че сме по добри от всички закони на вселената,но на кого му пука?На тези около нас,на родителите ни,на семействата ни на приятелите ни! А защо не ни пука какво става от нас дори да оцелеем?И защо го правим?Дали адреналинат е всичко за което живеем на този свят или има доста по ценни работи от него?Отговорът е НЕЗНАМ...Знам само че едно 18 годишно момиче което познавам откакто се е родило никога повече няма да зарадва семейството и приятелите си с лъчезарната си усмивка,никога вече няма да се чуе смехът от устата и и да се види в кафевите и очи блясъкът и радостта от живота НИКОГА!!! Какъв е смисълът от всичко и защо се опитваме да се отървем от това което някой ни е подарил а именно да живеем?Казах го вече и ще го изпълня защото ми писна всеки месец да погребвам по някой близък.Край на всички градски и извънградски изпълнения всичко само на писта или полигон,мисля че имам още да се помъча във този шибан живот за да ме оплакват и мен!Направете го и вие и няма да съжелявате...

Мир на праха ти Диди и нека Господ се смили над душата на момчето защото то ще продължи да живее с мисълта за това което е сторил!Искате ли и вие да сте като него?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 15 Май 2007, 23:08

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54353

е заради идиоти като и тоя стават всички проблеми .. а виж хората го съжаляват .. я са бързо да напишат колко супер че шофера е оцелел на ориона :evil:
Изображение

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 16 Май 2007, 8:26

bam-bam аз не тръся вина в никого а моля всички да се замислим и поспрем малко защото знам какви сме
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 16 Май 2007, 9:05

кофти...
а ако шофера е оцелял, а пътничките са загинали доколкото разбрах, то горкия. изкарат ли го родителите на онези виновен с един добър адвокат на процент, независимо дали наистина е бил виновен, ще има да плаща доживот буквално че и децата му.
карайте с акъл, особено когато имате тревисти пликчета като при тези

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Спрете войната по пътищата!!!

Мнение от Feanor » 16 Май 2007, 9:11

RSxRacer написа:Какъв е смисълът от всичко и защо се опитваме да се отървем от това което някой ни е подарил а именно да живеем?

Един човек, алпинист, бил решил да изкачи много висок връх сам, без кислороден апарат. По пътя нагоре друг човек го попитал:
- Защо се катериш към тоя връх, за да умреш ли?
Алпинистът отговорил:
- Не, за да живея.

Замисли се... никой друг няма право да решава какво ще правиш със живота си, освен ти самия. И ако адреналинът е това, което те кара да се чувстваш жив, никой няма право да ти го отнема. Не казвам, че положението по пътищата не е лошо - напротив. И си прав, че мястото за рискованите изпълнения е на пистите и полигоните. Просто... security is overrated.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 16 Май 2007, 9:26

RSxRacer, разбирам че познаваш децата, не искам да звуча гадно, но това е просто поредния случай, в който момчета се правят на мъже, за да впечатлят момиче. В случая е била намесена и трева, което допринася за общото положение. Тук не става дума за "война" по пътищата, тук става дума за чисто и просто гъзария тип "Вижте ме кво мога, с държавните номера".

Цялата история е много гадна, изхода от нея е още по-гаден, но в случая вина няма никой, освен шофьора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Спрете войната по пътищата!!!

Мнение от 1net » 16 Май 2007, 10:07

Feanor написа:никой друг няма право да решава какво ще правиш със живота си, освен ти самия. И ако адреналинът е това, което те кара да се чувстваш жив, никой няма право да ти го отнема.

а ти ( не ти конкретно) имаш ли право заради този адреналин да отнемаш чужд живот?

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 16 Май 2007, 10:41

Адреналинът може да се вдигна на места където е безопасно и то ако си сам а не да се правиш на спортист за пред някого.Това си е чиста война защото много от хората не осъзнават че колата е едно оръжие което отнема живот.Ако това не е война кое е?
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 16 Май 2007, 10:48

Feanor улиците не са самолетна писта за да се излита на нея.Прав си живота си е твой чувството да ти се вдигне адреналинът е неописуемо но трябва ли да е по пътищата.Ходи да караш там където знаеш че няма да навредиш на никого освен евентуално на себе си(не го пожелавам и на най-големите си врагове).Просто след 3 катастрофи знам какво е и никога до вчера не се бях замислял за последиците ако не оцелееш или стане нещо друго?Преди време се бяхме събрали в нас и случайно дадоха по телевизията деца родени с физически увреждания.Тогава майка ми ме попита мен и приятелите ми за какъв дявол се опитваме с нашите изпълнения да заприличаме на тях въпреки че сме здрави и прави?Айде отговори и ти на това защото до ден днешен аз немога
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 16 Май 2007, 10:49

Да, колата е оръжие, което при небрежна употреба отнема живот. Съгласен съм 100%

В конкретния случай обаче си е чисто самоубийство - трева + момичета в колата + небрежно отношение към колата и пътя = самоубийство.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Май 2007, 11:02

Драмата ,естествено, е потресавща за всички/и за участници и за близки/!
Мисля,че може да обърнем внимание и на други участници във войната,защото една война се води по много фронтове! Говоря за пешеходците!!! Защото ,колкото ненормално е да караш като див петел из града ,па и извън ,толкова лудо е да изскочиш зад рейс на пътя или да претичаш на забранено! Защото пострадалите в тая битка обикновено са от едната страна,но виновните са и от двете ,а по закон почти винаги виновен се води водача!
И тоя глупав чл.20 може да вкара в беля всеки от нас независимо от скорстта,уменията , вниманието и всичко,когато ти изскочат на пътя и няма място за спирачен път....

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 16 Май 2007, 11:34

Суха тревиста маса :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Дали не се помислили за безсмъртни, пишлеметата? :weed:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 16 Май 2007, 11:36

SKISA написа:толкова лудо е да изскочиш зад рейс на пътя или да претичаш на забранено!

Особено разните му бабички-спринтьорки по Цариградско, нали?
То направо да те е срам да я плеснеш зад врата, обаче ако я плеснеш с бронята ще си лежиш като граф Монте Кристо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от humman » 16 Май 2007, 11:40

аз мисля че инцидентите по пътищата са много срещатано явление,но вина имат и шофьируте и пешеходците.....Пешеходците изкачат от ляво и от дясно и изведнъж а шофьора трябва да реагира веднага ами не може,ама и шофьорите са виновни щото карат доста бързо на места които не позволяват високи скорости....така че всичко е толкова относително кой може да е виновен.....но забелязвам че участниците в ПТП са от 18 до 25 години има и такива който са и над 25 ама те са по малко.....шофьорството не е умение а дарба
Автомобили по поръчка внос от Германия тел:0878/725 032

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 16 Май 2007, 11:42

Мисля че трябва сериозно да се замислим по въпроса...

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=49903

АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

Следваща

Назад към Страхотни истории