Спрете войната по пътищата!!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Спрете войната по пътищата!!!
Това не е най-страхотната история която може да се намери а една от истините ставащи по пътищата http://news.ibox.bg/news/id_924124644
Сега кои е виновен-Ние!!! И то защото си мислим че сме безсмъртни и ненадминати зад волана.А какво правим? Всеки божи ден ние се опитваме да се докажем най вече пред себе си и след това пред другите че сме по добри от всички закони на вселената,но на кого му пука?На тези около нас,на родителите ни,на семействата ни на приятелите ни! А защо не ни пука какво става от нас дори да оцелеем?И защо го правим?Дали адреналинат е всичко за което живеем на този свят или има доста по ценни работи от него?Отговорът е НЕЗНАМ...Знам само че едно 18 годишно момиче което познавам откакто се е родило никога повече няма да зарадва семейството и приятелите си с лъчезарната си усмивка,никога вече няма да се чуе смехът от устата и и да се види в кафевите и очи блясъкът и радостта от живота НИКОГА!!! Какъв е смисълът от всичко и защо се опитваме да се отървем от това което някой ни е подарил а именно да живеем?Казах го вече и ще го изпълня защото ми писна всеки месец да погребвам по някой близък.Край на всички градски и извънградски изпълнения всичко само на писта или полигон,мисля че имам още да се помъча във този шибан живот за да ме оплакват и мен!Направете го и вие и няма да съжелявате...
Мир на праха ти Диди и нека Господ се смили над душата на момчето защото то ще продължи да живее с мисълта за това което е сторил!Искате ли и вие да сте като него?
Сега кои е виновен-Ние!!! И то защото си мислим че сме безсмъртни и ненадминати зад волана.А какво правим? Всеки божи ден ние се опитваме да се докажем най вече пред себе си и след това пред другите че сме по добри от всички закони на вселената,но на кого му пука?На тези около нас,на родителите ни,на семействата ни на приятелите ни! А защо не ни пука какво става от нас дори да оцелеем?И защо го правим?Дали адреналинат е всичко за което живеем на този свят или има доста по ценни работи от него?Отговорът е НЕЗНАМ...Знам само че едно 18 годишно момиче което познавам откакто се е родило никога повече няма да зарадва семейството и приятелите си с лъчезарната си усмивка,никога вече няма да се чуе смехът от устата и и да се види в кафевите и очи блясъкът и радостта от живота НИКОГА!!! Какъв е смисълът от всичко и защо се опитваме да се отървем от това което някой ни е подарил а именно да живеем?Казах го вече и ще го изпълня защото ми писна всеки месец да погребвам по някой близък.Край на всички градски и извънградски изпълнения всичко само на писта или полигон,мисля че имам още да се помъча във този шибан живот за да ме оплакват и мен!Направете го и вие и няма да съжелявате...
Мир на праха ти Диди и нека Господ се смили над душата на момчето защото то ще продължи да живее с мисълта за това което е сторил!Искате ли и вие да сте като него?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54353
е заради идиоти като и тоя стават всички проблеми .. а виж хората го съжаляват .. я са бързо да напишат колко супер че шофера е оцелел на ориона
е заради идиоти като и тоя стават всички проблеми .. а виж хората го съжаляват .. я са бързо да напишат колко супер че шофера е оцелел на ориона

- RSxRacer
- вълкодав
-
bam-bam аз не тръся вина в никого а моля всички да се замислим и поспрем малко защото знам какви сме
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
кофти...
а ако шофера е оцелял, а пътничките са загинали доколкото разбрах, то горкия. изкарат ли го родителите на онези виновен с един добър адвокат на процент, независимо дали наистина е бил виновен, ще има да плаща доживот буквално че и децата му.
карайте с акъл, особено когато имате тревисти пликчета като при тези
а ако шофера е оцелял, а пътничките са загинали доколкото разбрах, то горкия. изкарат ли го родителите на онези виновен с един добър адвокат на процент, независимо дали наистина е бил виновен, ще има да плаща доживот буквално че и децата му.
карайте с акъл, особено когато имате тревисти пликчета като при тези
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: Спрете войната по пътищата!!!
RSxRacer написа:Какъв е смисълът от всичко и защо се опитваме да се отървем от това което някой ни е подарил а именно да живеем?
Един човек, алпинист, бил решил да изкачи много висок връх сам, без кислороден апарат. По пътя нагоре друг човек го попитал:
- Защо се катериш към тоя връх, за да умреш ли?
Алпинистът отговорил:
- Не, за да живея.
Замисли се... никой друг няма право да решава какво ще правиш със живота си, освен ти самия. И ако адреналинът е това, което те кара да се чувстваш жив, никой няма право да ти го отнема. Не казвам, че положението по пътищата не е лошо - напротив. И си прав, че мястото за рискованите изпълнения е на пистите и полигоните. Просто... security is overrated.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
RSxRacer, разбирам че познаваш децата, не искам да звуча гадно, но това е просто поредния случай, в който момчета се правят на мъже, за да впечатлят момиче. В случая е била намесена и трева, което допринася за общото положение. Тук не става дума за "война" по пътищата, тук става дума за чисто и просто гъзария тип "Вижте ме кво мога, с държавните номера".
Цялата история е много гадна, изхода от нея е още по-гаден, но в случая вина няма никой, освен шофьора.
Цялата история е много гадна, изхода от нея е още по-гаден, но в случая вина няма никой, освен шофьора.
Re: Спрете войната по пътищата!!!
Feanor написа:никой друг няма право да решава какво ще правиш със живота си, освен ти самия. И ако адреналинът е това, което те кара да се чувстваш жив, никой няма право да ти го отнема.
а ти ( не ти конкретно) имаш ли право заради този адреналин да отнемаш чужд живот?
- RSxRacer
- вълкодав
-
Адреналинът може да се вдигна на места където е безопасно и то ако си сам а не да се правиш на спортист за пред някого.Това си е чиста война защото много от хората не осъзнават че колата е едно оръжие което отнема живот.Ако това не е война кое е?
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- RSxRacer
- вълкодав
-
Feanor улиците не са самолетна писта за да се излита на нея.Прав си живота си е твой чувството да ти се вдигне адреналинът е неописуемо но трябва ли да е по пътищата.Ходи да караш там където знаеш че няма да навредиш на никого освен евентуално на себе си(не го пожелавам и на най-големите си врагове).Просто след 3 катастрофи знам какво е и никога до вчера не се бях замислял за последиците ако не оцелееш или стане нещо друго?Преди време се бяхме събрали в нас и случайно дадоха по телевизията деца родени с физически увреждания.Тогава майка ми ме попита мен и приятелите ми за какъв дявол се опитваме с нашите изпълнения да заприличаме на тях въпреки че сме здрави и прави?Айде отговори и ти на това защото до ден днешен аз немога
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Гост
-
Драмата ,естествено, е потресавща за всички/и за участници и за близки/!
Мисля,че може да обърнем внимание и на други участници във войната,защото една война се води по много фронтове! Говоря за пешеходците!!! Защото ,колкото ненормално е да караш като див петел из града ,па и извън ,толкова лудо е да изскочиш зад рейс на пътя или да претичаш на забранено! Защото пострадалите в тая битка обикновено са от едната страна,но виновните са и от двете ,а по закон почти винаги виновен се води водача!
И тоя глупав чл.20 може да вкара в беля всеки от нас независимо от скорстта,уменията , вниманието и всичко,когато ти изскочат на пътя и няма място за спирачен път....
Мисля,че може да обърнем внимание и на други участници във войната,защото една война се води по много фронтове! Говоря за пешеходците!!! Защото ,колкото ненормално е да караш като див петел из града ,па и извън ,толкова лудо е да изскочиш зад рейс на пътя или да претичаш на забранено! Защото пострадалите в тая битка обикновено са от едната страна,но виновните са и от двете ,а по закон почти винаги виновен се води водача!
И тоя глупав чл.20 може да вкара в беля всеки от нас независимо от скорстта,уменията , вниманието и всичко,когато ти изскочат на пътя и няма място за спирачен път....
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
- humman
- кандидат ентусиаст
-
аз мисля че инцидентите по пътищата са много срещатано явление,но вина имат и шофьируте и пешеходците.....Пешеходците изкачат от ляво и от дясно и изведнъж а шофьора трябва да реагира веднага ами не може,ама и шофьорите са виновни щото карат доста бързо на места които не позволяват високи скорости....така че всичко е толкова относително кой може да е виновен.....но забелязвам че участниците в ПТП са от 18 до 25 години има и такива който са и над 25 ама те са по малко.....шофьорството не е умение а дарба
Автомобили по поръчка внос от Германия тел:0878/725 032
Мисля че трябва сериозно да се замислим по въпроса...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=49903
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=49903
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3