Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ
Модератор: Общи модератори
Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ
Предлагам да направим една иниацитива за войната на пътя, защото напоследък станах свидетел на няколко катастрофи и съм доста афектиран от цялата работа.
Ако хората които бяха пострадали бяха спазвали правилата за движение на пътя и ограниченията, според мен нямаше да има инциденти.
Предлагам да се направи нещо като конкурс за направа на стикери. Пък за разпечатването все ще се намери кой да ги направи.
Вчера ако бях нарушил правилата за движение и карах малко по-бързо една кола щеше да ме отнесе на централна улица с предимство и днес можеше да не пиша тук. От колата видимо жена без да се огледа, караше поне с 40-50 излезна от една уличка и дори и непогледна настрани. Незнам какво ги пази тея хора за да карат така.
Ако неможеш да караш, не се качвай!
Затова искам да се направи това за да спазваме всички правилата. Защото аз дори и да ги спазвам, някой друг ако не ги спазва пак можеш да си загинеш заради едната глупост.
Мисля че всеки ден четем какво става...
Предпочитам да се направят такива стикери отколкото за загубени клаузи или за реклмана на някои радио станции. Всеки може да се сети за кои стикери говоря.
Мисля че много повече животи могат да се спасят чрез тази иниацитива. Погледнете статистиките да видите за какво ви говоря.
Ако хората които бяха пострадали бяха спазвали правилата за движение на пътя и ограниченията, според мен нямаше да има инциденти.
Предлагам да се направи нещо като конкурс за направа на стикери. Пък за разпечатването все ще се намери кой да ги направи.
Вчера ако бях нарушил правилата за движение и карах малко по-бързо една кола щеше да ме отнесе на централна улица с предимство и днес можеше да не пиша тук. От колата видимо жена без да се огледа, караше поне с 40-50 излезна от една уличка и дори и непогледна настрани. Незнам какво ги пази тея хора за да карат така.
Ако неможеш да караш, не се качвай!
Затова искам да се направи това за да спазваме всички правилата. Защото аз дори и да ги спазвам, някой друг ако не ги спазва пак можеш да си загинеш заради едната глупост.
Мисля че всеки ден четем какво става...
Предпочитам да се направят такива стикери отколкото за загубени клаузи или за реклмана на някои радио станции. Всеки може да се сети за кои стикери говоря.
Мисля че много повече животи могат да се спасят чрез тази иниацитива. Погледнете статистиките да видите за какво ви говоря.
Последна промяна DJJonny на 27 Мар 2007, 9:19, променена общо 2 пъти
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
Брат, със стикери нищо не може да се постигне. Най-много един-двама да видят стикера и да си кажат "ей, верно бе" ...
Трябва да стане нещо, което да промени коренно мисленето на мнозинството бг шофьори и "шофьори" (нарочно ги разделям).
С една дума - трябват крумови закони. Нарушаваш правилата? Нямаш книжка един месец. Рецидив? Два месеца без книжка. Причинил си катастрофа? Година пешачката. Недай боже си ранил/убил човек? Вовеки ти се забранява шофирането.
Ако при всяко нарушение ни се отнемаха книжките за месец, мислиш ли, че нямаше да се научим бързо да караме според правилата?
Същото се отнася и за службите за контрол. Катаджия взел пари? Понижение в чин, тутакси, без въпроси. Пак взел? Еми довиждане, мой човек, приятен живот като цивилен и само смей да нарушиш ппздп ...
По никакъв друг начин не можем да се оправим като държава, поведение, мислене, манталитет.
Трябва да стане нещо, което да промени коренно мисленето на мнозинството бг шофьори и "шофьори" (нарочно ги разделям).
С една дума - трябват крумови закони. Нарушаваш правилата? Нямаш книжка един месец. Рецидив? Два месеца без книжка. Причинил си катастрофа? Година пешачката. Недай боже си ранил/убил човек? Вовеки ти се забранява шофирането.
Ако при всяко нарушение ни се отнемаха книжките за месец, мислиш ли, че нямаше да се научим бързо да караме според правилата?
Същото се отнася и за службите за контрол. Катаджия взел пари? Понижение в чин, тутакси, без въпроси. Пак взел? Еми довиждане, мой човек, приятен живот като цивилен и само смей да нарушиш ппздп ...
По никакъв друг начин не можем да се оправим като държава, поведение, мислене, манталитет.
Мисля че това ще е добро начало. Ако се съберем доста хора и го организираме, ще се постарая това да стигне го общината и ушите на кмета. Пък от там ще стигне до медиите и от там по стълбичката нагоре. Просто трябва да сме единни и сериозни.
Ако всеки си мисли "ае тва няма да стане" как да стане?
Нека да мислим по друг начин. Нали не искате да пишат за вас във утрешния вестник. "Войната на пъте продължава, още едиколко си жертви..."
Ако всеки си мисли "ае тва няма да стане" как да стане?
Нека да мислим по друг начин. Нали не искате да пишат за вас във утрешния вестник. "Войната на пъте продължава, още едиколко си жертви..."
- Гост
-
Тва е много добре,дето го предлагате и едва ли има човек,който не го мисли!
Въпроса е ,че закони -има!Просто не се спазват!
Как точно ще приложат закона за подкупен полицай като и сега не могат да го докажат!?!?!
Правилата ги има! Подкупа е едно от най-трудно доказуемите престъпления!
Другото е,че принципа на мислене на всички/вкл. и на мен/ е свързан с цялото състояние на уредбата в държавата!
Няма как да си примерен,спазващ знаците шофер,когато други правила в държавата са абсолютно неспазвани и потъпквани!
Институциите са абдикирали от задърженията си и гражданите също смятат,че не са длъжни да спазват правилата след като държавата не ги спазва!
Проблема е доста по-сериозен!
Да не говорим като видиш как гепят нависоко и си кажеш-ебал съм ги и кретените и аз нема да спазвам!
Щото краденето в Топлофикация,например влияе върху неспирането на червено!
А и отдавна е доказано ,че само с пръчка не става!...требва и морков!
........и който се счита за безгрешен......нека пръв хвърли камък!!
Кажете ....пред себе си....никога ли не сте нарушавали правилника!!!
Въпроса е ,че закони -има!Просто не се спазват!
Как точно ще приложат закона за подкупен полицай като и сега не могат да го докажат!?!?!
Правилата ги има! Подкупа е едно от най-трудно доказуемите престъпления!
Другото е,че принципа на мислене на всички/вкл. и на мен/ е свързан с цялото състояние на уредбата в държавата!
Няма как да си примерен,спазващ знаците шофер,когато други правила в държавата са абсолютно неспазвани и потъпквани!
Институциите са абдикирали от задърженията си и гражданите също смятат,че не са длъжни да спазват правилата след като държавата не ги спазва!
Проблема е доста по-сериозен!
Да не говорим като видиш как гепят нависоко и си кажеш-ебал съм ги и кретените и аз нема да спазвам!
Щото краденето в Топлофикация,например влияе върху неспирането на червено!
А и отдавна е доказано ,че само с пръчка не става!...требва и морков!
........и който се счита за безгрешен......нека пръв хвърли камък!!
Кажете ....пред себе си....никога ли не сте нарушавали правилника!!!
Аз съм твърдо "ЗА" инициативата, стига наистина да има някакъв ефект. Ако само ще си чешем езиците и клавиатурите по форумите - файда нема.
Друг е въпроса, че далеч не всички шофьори биха си плеснали стикери по колите. Хиляди левчета са заминали за визуални подобрения, тунинг-мунинг, н'ам си кво още и са кво? Стикер? Да бе ...
Просто като идея, нека се формулира нещо като обръщение към всички притежатели на автомобили, да се разпространи първо по всички други автофоруми и клубове, след това, ако може да се организира нещо като събиране/акумулиране на средства (по стотинки от всеки) да се направят флайери, плакатчета, да се иска разрешение, да се налепят по булевардите, после преса, телевизия, абе с една дума - да се вдигне яко шум по медиите.
И ще е далеч по-добре да се организират всички форуми и клубове, отколкото примерно двама-трима човека оттук да се мъчат.
В крайна сметка не се знае кой ще бъде следващия отнесен от ниско прелитащ "с 60км/ч" джип.
Друг е въпроса, че далеч не всички шофьори биха си плеснали стикери по колите. Хиляди левчета са заминали за визуални подобрения, тунинг-мунинг, н'ам си кво още и са кво? Стикер? Да бе ...
Просто като идея, нека се формулира нещо като обръщение към всички притежатели на автомобили, да се разпространи първо по всички други автофоруми и клубове, след това, ако може да се организира нещо като събиране/акумулиране на средства (по стотинки от всеки) да се направят флайери, плакатчета, да се иска разрешение, да се налепят по булевардите, после преса, телевизия, абе с една дума - да се вдигне яко шум по медиите.
И ще е далеч по-добре да се организират всички форуми и клубове, отколкото примерно двама-трима човека оттук да се мъчат.
В крайна сметка не се знае кой ще бъде следващия отнесен от ниско прелитащ "с 60км/ч" джип.
Ще се вдигне шум споко...
достатъчно шум се вдигна заради политическите интереси на някои хора, също се вдигна доста шум и за други цели пак с не безивестни стикери.
Мисля че тази иниацитива е с доста повече смисъл и би предотвратило доста повече жертви.
достатъчно шум се вдигна заради политическите интереси на някои хора, също се вдигна доста шум и за други цели пак с не безивестни стикери.
Мисля че тази иниацитива е с доста повече смисъл и би предотвратило доста повече жертви.
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
- Мечтае да кара: E38
Re: Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ
батка, аз откога пея, но вие все скачате с/у мен, че нищо не можем да променим ... ами ще си траем, ще ни газят, ще ни размазват, ще ни лепят после по стълбовете некролозите, и нещата ще си продължават по същия начин.DJJonny написа:Предлагам да направим една иниацитива за войната на пътя, защото напоследък станах свидетел на няколко катастрофи и съм доста афектиран от цялата работа....
В края на м. Април миналата година имаше 2-ра международна среща, организирана от Държавната комисия по безопасност на движението, оглавявана от г-н Алекси Кесяков. Аз няма да забравя никога неговия отговор, когато го помолих да ми осигури достъп до семинара ... "Вижте, г-н Табаков, на тези семинари ние акцентираме в/у свършената през годината работа ...". ЧЕ НИЕ ТОВА ГО ВИЖДАМЕ КАКВО Е НАПРАВЕНО!!! Като го попитах защо не се дискутира какво НЕ Е НАПРАВЕНО, той тактично си замълча .... е и какво да отговори, като отгоре после ще му резнат ташаците, че се бърка където не му е работата?!?!
Аз мога да ви препоръчам едно - купете си една иконка на Света Богородица, отидете да я осветите в Рилския манастир например, и си я сложете в колата ... дано тя да ви опази от войната по пътищата, защото ние сме говеда и сами не можем да се опазим.
Халал да са ви колите.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Каква инициатива бе батка?!?!?!
Ако идиотите не се бяха наливали с гроздова преди да седнат да шофират, сега щяха да са живи и здрави!
Работата опира до контрол, а не до инициативи.
Бай Пешо ако всека вечер треска две гроздови у съседното "село" и после хоп ладата и обратно до родното "село"...нали се сещате, че на бай Пешо му е през кура ние какви нициативи си правим!
Ако идиотите не се бяха наливали с гроздова преди да седнат да шофират, сега щяха да са живи и здрави!
Работата опира до контрол, а не до инициативи.
Бай Пешо ако всека вечер треска две гроздови у съседното "село" и после хоп ладата и обратно до родното "село"...нали се сещате, че на бай Пешо му е през кура ние какви нициативи си правим!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
И кой трябва да ни контролира - КАТ. ОК. И какъв е техния интерес?! Че те сами се страхуват да те спрат, защото незнаят кой ще слезне от колата!!! Да си видял Х5 или 500 СЕЛ със скоби на колелата за неправилно паркиране?! Да си виждал случайно как сред 10 непарвилно паркирали автомобила насред площада в новия Созопол паяка вдигна ЕДИНСТВЕНАТА СОФИЙСКА КОЛА, и то от средата на редичката?! Да си виждал как полицай кеси облегнал се на мотора си и наблюдава поредицата от нарушения, извършвани пред погледа му ... и не реагира, защото мотоциклетът му бил счупен и да не сме го били занимавали с глупости .... ти да си виждал някой да спре на жълт сигнал на светофара ... аз вече си рпавя експеримент. Карам в най-лява лента на Царигградско шосе с 80км/ч ... отзад няма да ти казвам какво настава - то са едни дълги светлини, то са едни клаксони, то са едни ръкомахания и цветущи изрази, когато те изпреварят със 120 км/ч в автобусната лента, от които ти почервеняват ушите .... не смея да спра на пешеходна пътека да дам педимство на уплашените пешеходци, защото някой идиот ще ме намами в багажника и после ще ми се извини "Не те идях!" ...
Но, както ме орязяхте доста хора не само в този форум, явно никой няма итерес да се спре безумието по пътищата.
Лека му пръст на Кембъла, но той е типичен пример:
1. Защо Кембъла се е качил в кола, като шофьорът е бил пиян.
2. Защо Кембъла не си е сложил предпазния колан.
3. Защо шофьорът се е движел с такава скорост?!?! Коментира се 150 км/ч ... нали се сещате, че след като си помел две коли преди теб, които са ти убили скоростта, за да се размажеш като ваденка в стълб би трябвало скоростта да е била доста на 150 км/ч
4. Защо няма пътна полиция на улиците, които да ловят такива ниско прелитащи изтребители.
5. Защо Столична община е допуснала автобусната лента да бъде набраздена от гумите на автобусите и да се получат такива слягания на асфалта.
6. Шофьорът за шофиране в нетрезво състояние трябва да му бъде отнета книжката за цял живот.
7. Шофьорът трябва да бъде съден за непредумишлено убийство заради неадекватните си действия и необмислените си постъпки.
Ето ви 7 фактора само от една катастрофа с летален изход.
както беше казал един Дупетат, мощните коли са били направени, за да се карат бързо, поради което и глобите бяха дефинирани в някакви смешни размери ... а и какво го брига баровеца с тия 30 лева, като той на ден вероятно изкарва 100 пъти по толкова ...
Карайте си колите и се надявайте да стигнете живи и здрави до крайната цел.
Но, както ме орязяхте доста хора не само в този форум, явно никой няма итерес да се спре безумието по пътищата.
Лека му пръст на Кембъла, но той е типичен пример:
1. Защо Кембъла се е качил в кола, като шофьорът е бил пиян.
2. Защо Кембъла не си е сложил предпазния колан.
3. Защо шофьорът се е движел с такава скорост?!?! Коментира се 150 км/ч ... нали се сещате, че след като си помел две коли преди теб, които са ти убили скоростта, за да се размажеш като ваденка в стълб би трябвало скоростта да е била доста на 150 км/ч
4. Защо няма пътна полиция на улиците, които да ловят такива ниско прелитащи изтребители.
5. Защо Столична община е допуснала автобусната лента да бъде набраздена от гумите на автобусите и да се получат такива слягания на асфалта.
6. Шофьорът за шофиране в нетрезво състояние трябва да му бъде отнета книжката за цял живот.
7. Шофьорът трябва да бъде съден за непредумишлено убийство заради неадекватните си действия и необмислените си постъпки.
Ето ви 7 фактора само от една катастрофа с летален изход.
както беше казал един Дупетат, мощните коли са били направени, за да се карат бързо, поради което и глобите бяха дефинирани в някакви смешни размери ... а и какво го брига баровеца с тия 30 лева, като той на ден вероятно изкарва 100 пъти по толкова ...
Карайте си колите и се надявайте да стигнете живи и здрави до крайната цел.
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
Опа, нещо последно. Забелязвате ли в кой раздел се намира темата - в "Извън темата" .... така е, докато сме над тея неща, ще си мрем като мухи.
Живи и здрави да сте.
Живи и здрави да сте.
Да знаете че горещо Ви подкрепям за инициативата! По професия съм графичен дизайнер, и с удоволствие бих участвал в конкурса!
На мен отдавна ми се върти в главата проблема с НЕСПАЗВАНЕТО НА ДИСТАНЦИЯ, който също не е маловажен! Имам идея за изработването на мигащ надпис СПАЗВАЙ ДИСТАНЦИЯ!, който се монтира на задното стъкло на автомобила, активирайки се при натискане на спирачката!
Просто всеки божи ден съм свидетел на безхаберието на хората относно скороста и дистанцията която НЕ СПАЗВАТ!
На мен отдавна ми се върти в главата проблема с НЕСПАЗВАНЕТО НА ДИСТАНЦИЯ, който също не е маловажен! Имам идея за изработването на мигащ надпис СПАЗВАЙ ДИСТАНЦИЯ!, който се монтира на задното стъкло на автомобила, активирайки се при натискане на спирачката!
Просто всеки божи ден съм свидетел на безхаберието на хората относно скороста и дистанцията която НЕ СПАЗВАТ!
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
Колега, тук говорим за самосъзнание, което на нас ни липсва. А то няма как да се промени. И промиване на мозъците няма да свърши работа.
Всеки си носи глава на раменете. Нека всеки да се замисли.
Всеки някой ден ще има деца. Всеки има познати. Всеки има роднини.
Никой няма да му е приятно да стане нещо с тях на пътя НАЛИ?
Защо трябва някой да страда заради грешките и прищявките на някой друг?
ЗАЩО?
Защото така сме ги научили и ако не направим ние нещо или не дадем някакъв пример за това никой няма да си помръдне пръста.
Законите не се спазвали! Защо не си припомните вие колко пъти не сте ги зпазвали? Всеки гледа косурите на другите а негледа своите. Нека да почнем от тук. Нека не превръщаме колите си в ковчези.
Всеки някой ден ще има деца. Всеки има познати. Всеки има роднини.
Никой няма да му е приятно да стане нещо с тях на пътя НАЛИ?
Защо трябва някой да страда заради грешките и прищявките на някой друг?
ЗАЩО?
Защото така сме ги научили и ако не направим ние нещо или не дадем някакъв пример за това никой няма да си помръдне пръста.
Законите не се спазвали! Защо не си припомните вие колко пъти не сте ги зпазвали? Всеки гледа косурите на другите а негледа своите. Нека да почнем от тук. Нека не превръщаме колите си в ковчези.