Sony XS-L121P5 Vs Pioneer TS-W305C
Модератор: Icco
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
ASEsound systems написа:...четири параметра в книжките които са чели и ако неса да вземат да отворят дебелите книги на другаря Попянев там са изследвани...
От прочетеното преди малко в едно тънко списание
- Резонансна честота на открито fs
- Обща ефективност Qts
- Еквивалентен въздушен обем Vas
- и за четвъртия предполагам, 4е е Qes
П.С. Понеже тея неща ги пиша по-скоро на изуст от колкото с разбиране ще се радвам ако някой поясни какво точно преставляват.
Последна промяна Nikolay1 на 25 Яну 2004, 17:43, променена общо 1 път
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- ASEsound systems
- кандидат ентусиаст
-
признавам подцених те малко,но не се изчервявай не е толкова срамно че незнаеш за четвъртия параметър,който нее толкова важен но все пак има значение ако си решил да сглобиш един bandpass.A щом ти е известен Qts за какво ти е Qes,що не се замислиш малко.А може би Qes ти трябва защото знаеш и вътрешното съпротивление на усилвателя с който ще захранваш говорителя и си решил със сложни изчисления да повлияеш на хода на честотната характеристика на говорителя и на база на това да го сложиш в подходяща "къщичка".Не ми се вярва,не е по силите ти.
И все пак опитаи се да кажеш нещо за free-air и enclosure,a и друго наистина съм склонен да вярвам че от тези неща,които преди малко написа нищо не вдяваш,ако не е така обиди ни в противното все пак мисля,че доста хора ще научат много ама много полезна инфорация.

И все пак опитаи се да кажеш нещо за free-air и enclosure,a и друго наистина съм склонен да вярвам че от тези неща,които преди малко написа нищо не вдяваш,ако не е така обиди ни в противното все пак мисля,че доста хора ще научат много ама много полезна инфорация.
Stormer написа: МНОГОЗНАЙКОВЦИ НЕ СЪМ УМРЯЛ ЗА ваШТа ПОМОЩ, АЗ ТЕЯ НЕЩА ВСЕ ЩЕ ГИ НАУЧА И ЩЕ СЕ ОПРАВЯ А ВИЕ МОЖЕ ДА СЕ НАВРЕТЕ С КНИЖКИТЕ НА ДРУГАРЯ ПОПЯНЕВ ТАМ КАДЕТО БАС НЕ УДРЯИ ДА НЕ ДРАЗНИТЕ НАС ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО
![]()
![]()
Тогава като не ги разбираш тези работи, защо се правиш на всезнайко когато хората ти го казват на готово а ти си пишеш някакви глупости за който нищо незнаеш и ако си мислиш че от няколко списяния ще научиш нещо, мога да ти кажа че мноо грешиш истината е в опита а, когато някои с опит ти говори е по-добре да го изслушаш а не да му казваш че не разбира, защото по този начин сам се правиш за смях, не мислиш ли

- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
П.С. Понеже тея неща ги пиша по-скоро на изуст от колкото с разбиране ще се радвам ако някой поясни какво точно преставляват.

Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
хахаха
еми мноо яко им го каза те само се заяйдат
няма спор втова трябжа да се обсаждат по сериозно нештата
хаааааа

За VAGABOND, ASEsound systems и Stormer - нека обединим усилията си като изложим интересни теми и факти относно HiFi отколкото да преминаваме към дразги ... Научени хора няма! Това е ценното на такива форуми - всеки споделя знанията си и обогатява останалите!
говорителите са много подобни по характеристики така като ги гледам (не, не съм чувал нито един от тях). решението ти трябва да бъде продиктувано от 2 неща: това със какъв усилвател ще ги храниш и какъв обем на кутията изискват. не видях втората характеристика написана никъде (може и да съм я пропуснал), така че ако усилвателя ти може да вдигне максимално 350 вата синус (или дори и до там не може да стигне)- взимай сони-то. ако можеш да вдигнеш 400 синус или повече- взимай пионера.
без да изпадам в детайли...
без да изпадам в детайли...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ASEsound systems
- кандидат ентусиаст
-
И за да смекчим малко тона и да не се заяждаме повече,ето едно решение за кутия(отнася се само за Pioneer TS-W305C):
1.вътрешения обем трябва да е 38 лтр.От по голям няма смисъл,само ще заема място а резултата ще е много малко по-добър.
2.кутията трябва да има басрефлекс с диаметър 75mm и дължина 95-100mm.
Това изпълнение дава 42Hz долна гранична честота,а при 50Hz звуковото налягане е +4db.
За да се постигнат тези резултати кутията трябва да е добре уплътнена(залепена).Няма значение дали е облицована от вън,това няма да и помогне да звучи по добре по никакъв начин.Трябва да се изработи от твърди плоскости шпертплат>мдф>талашит.Говорителя трябва да е поставен така че да не придава вибрациите си към кутията.Има и някои други тънкости но тях в следващите епизоди.
A между другото ако на някой от тези два говорителя за които говорим им се пусне 300W реално,ще избуФФФне
1.вътрешения обем трябва да е 38 лтр.От по голям няма смисъл,само ще заема място а резултата ще е много малко по-добър.
2.кутията трябва да има басрефлекс с диаметър 75mm и дължина 95-100mm.
Това изпълнение дава 42Hz долна гранична честота,а при 50Hz звуковото налягане е +4db.

За да се постигнат тези резултати кутията трябва да е добре уплътнена(залепена).Няма значение дали е облицована от вън,това няма да и помогне да звучи по добре по никакъв начин.Трябва да се изработи от твърди плоскости шпертплат>мдф>талашит.Говорителя трябва да е поставен така че да не придава вибрациите си към кутията.Има и някои други тънкости но тях в следващите епизоди.
A между другото ако на някой от тези два говорителя за които говорим им се пусне 300W реално,ще избуФФФне

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
200В са му границата според моя скромен опит с този говорител

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2